مرد «اول» عربستان در تلآویو
به گزارش اقتصادنیوز ، براساس این گزارش، رادیوی رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که این شاهزاده سعودی در سرزمینهای اشغالی با شماری از مسوولان اسرائیلی درباره پیشبرد گفتوگوهای سازش رایزنی کرده بود. رادیوی رژیم صهیونیستی همچنین در خبری جداگانه از دیدار بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی با یک مسوول ارشد عربی از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس خبر داده بود. با این حال، یک خبرنگار اسرائیلی در صفحه توییتر خود گزارش داده بود که مسوولان رسمی از واکنش نسبت به این خبر خودداری میکنند.
حالا چند خبرنگار گزارش دادهاند شاهزاده سعودی که به تلآویو سفر کرده شخص محمد بنسلمان ولیعهد و وزیر دفاع عربستان بوده است. این درحالی است که نتانیاهو پیشتر ضمن ابراز خوشحالی از سطح روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی گفته بود تاکنون روابط ما با کشورهای عربی در این سطح نبوده و آنچه در پشتپرده رخ میدهد در تاریخ بیسابقه است.
سایت اسرائیل نشنالنیوز در گزارشی آورده است: درحالی که عربستان، اسرائیل را بهعنوان یک دولت یهودی هنوز به رسمیت نشناخته به تلآویو سفر کرده است. بنا بر گزارشهای رسیده دیدارهای این مقام سعودی فشرده بوده است. این رسانه اسرائیلی به نقل از سایت اسپوتنیک روسی میآورد: یک شاهزاده سعودی به شکل مخفیانه به تلآویو سفر کرده تا در مورد صلح منطقهای با مقامات این رژیم گفتوگو کند. هنوز وزرای خارجه رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در مورد این سفر اظهارنظر نکردهاند. برخی میگویند نرمش بلوک عرب در برابر این رژیم خوشایند بنیامین نتانیاهو بوده است. زیرا وی در جایی گفته است درحالی که هیچ توافقی هنوز در مورد صلح منطقهای بهدست نیامده اما آنچه اتفاق میافتد در تاریخ روابط این رژیم با کشورهای عربی بیسابقه است.
اظهار نظر نتانیاهو پس از آن صورت گرفته که این سفر انجام شده بود. به اعتقاد برخی این اظهارنظر نشان میدهد که گفتوگوها بین دو طرف بهخوبی پیش رفته است. نخستوزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرده است: چیزی که ما الان داریم بزرگتر از هر چیزی بوده که در تاریخ بهدست آوردهایم.
سایت «IUVM Online» به نقل از یک مقام اطلاعاتی اماراتی آورده است: فردی که به شکل مخفیانه به تلآویو سفر کرده محمد بنسلمان بوده است. این مقام اماراتی تصریح کرده است که این سفر به منظور راهاندازی مجدد فرآیند ناامیدکننده مذاکرات صلح اسرائیلی و فلسطینی صورت گرفته است.
سایت حمودیا نیز با تایید این سفر، نوشته سفر یاد شده به منظور احیای مذاکرات صلح صورت گرفته است. سایت هاآرتص چندی پیش در گزارشی نوشت که جرد کوشنر، داماد ترامپ و مسوول مذاکرات صلح در خاورمیانه در جریان دیدار دونالد ترامپ از عربستان سعودی برای احیای مذاکرات با محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی گفتوگو داشته است.
همچنین روزنامه ایندیپندنت در گزارشی نوشت: جرد کوشنر به عنوان فردی که قرار است مذاکرات صلح خاورمیانه را به پیش ببرد درماه اوت به دیدار محمد بنسلمان در جده رفته است. هدف اصلی این مذاکرات پیشبرد صلح اسرائیلی فلسطینی است.
پیشتر همین سایت با توجه به جابهجاییهای صورت گرفته در حکومت عربستان سعودی، حضور محمد بنسلمان را در مقام ولیعهدی یک خبر خوب برای اسرائیل و ایالاتمتحده دانسته بود. این سایت باورهای محمد بنسلمان را با ایالاتمتحده یکی دانسته و نوشته است که محمد بنسلمان بر سر مسائلی مانند روسیه، ایران، اسد و داعش دیدگاهی نزدیک به دیدگاه مقامات جدید ایالاتمتحده دارد. این سایت در ادامه مینویسد: این پسر تنها 32 سال دارد و در ماه اوت وارد سی و سومین سال زندگی خود شد. او پیشتر در مورد سیاست خارجی توجهات جدید این کشور را نشان داده است.
اسرائیل و مقامات آمریکایی حضور بنسلمان را به این دلیل به فالنیک گرفتهاند که ملک سلمان به شدت مریض است و احتمالا از مقام خود بهزودی کنارهگیری خواهد کرد. چندی پیش هم خبری منتشر شد که احتمال دارد تا اواخر ماه سپتامبر (ماه جاری میلادی) محمد بنسلمان جانشین پدر خود شود.
بنسلمان تقریبا از دو سال و نیم پیش خود را برای رسیدن به این مقام آماده کرده و آموزشهای لازم را در این زمینه دیده است. او ابتدا تحت عنوان ولیعهد دوم جانشین ولیعهد اول محمد بننایف بود. درحالی که حکومت در عربستان سعودی از برادر به برادر به ارث میرسد اما در یک کودتای نرم محمد بننایف از کار برکنار شد و محمد بنسلمان جایگزین وی شد. محمد توانسته است قدم به قدم خود را به تاج و تخت نزدیک کند. او هماینک در عین حال که ولیعهد عربستان سعودی به شمار میآید، وزیر دفاع این کشور هم هست. او بهعنوان معمار جنگ یمن شناخته میشود.
پیش از اینکه محمد بننایف از کار برکنار شود، او رابط آمریکا و عربستان بود اما با برکناری محمد بننایف برای مقامات آمریکایی محرز شد که چه کسی قدرت را در عربستان سعودی در دست دارد.
محمد بنسلمان حالا نه تنها رابط بین واشنگتن و عربستان سعودی شده، بلکه رابط بین این کشور و روسیه هم شده و در مورد ایران و سوریه چند بار با پوتین دیدار داشته است.
به گزارش هاآرتص، در حال حاضر سیاستهای اتخاذ شده از سوی محمد بنسلمان یک خبر خوب برای اسرائیل و ایالاتمتحده بهحساب میآید. سیاستهای ضدایرانیاش موجب شده است تا اسرائیل به او بهعنوان یک شریک برجسته نگاه کند. محمد بنسلمان همچنین یک کمک بزرگ برای ایالاتمتحده بهحساب میآید تا از نفوذ روسیه در خاورمیانه بکاهد و در سرنگونی اسد در کنار آمریکا قرار بگیرد.
در ماه ژوئن نیز خبرهایی منتشر شد که محمد بنسلمان مخفیانه دیدارهایی با مقامات صهیونیستی داشته است. بنابر این گزارشها سلمان تازهکار بهعنوان ولیعهد دوم در سال 2015 دیدارهایی با مقامات اسرائیلی در بندر ایلات در جنوب سرزمینهای اشغالی داشته است. در ماه مارس گذشته نیز وی مجددا با مقامات صهیونیستی در اردن دیدار داشته است.
بنابر برخی گزارشها در چند وقت اخیر دیدارهای منظمی هم بین مقامات دو طرف صورت گرفته است. ایالاتمتحده آمریکا نیز از این دیدارها کاملا آگاه است و آنچه تاکنون نامشخص بوده این است که حضور محمد بنسلمان بهعنوان تسهیلکننده مذاکرات صلح اسرائیلی- فلسطینی امری لازم و ضروری در طرح رئیسجمهوری آمریکا محسوب میشود. به نوشته سایت آنلاین روزنامه هاآرتص، محمد بنسلمان میتواند پس از این پروسه، کلید بازگشت روابط اسرائیل با عرابستان سعودی را هم بزند.