بستن درهای دانشگاه‌های آمریکا به‌روی مهاجران

کدخبر: ۱۸۳۰۱۳
تصمیم "دونالد ترامپ"، رییس جمهور آمریکا در هفته گذشته مبنی بر لغو برنامه حمایت از کودکان مهاجر بدون مدارک هویتی و مهاجرتی یا "برنامه DACA" بدون یک راه حل قانونی روشن، آنها را محروم از ثبت نام در کالج یا دانشگاه می‌کند و موجب برافروختگی شدید رهبران آموزش عالی آمریکا شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از یو.دبلیو نیوز، قانونگذاران فدرال به مدت 16 سال در ارائه مسیری برای اخذ شهروندی مهاجرانی که به طور غیرقانونی و در سن جوانی با والدین خود وارد آمریکا شده بودند، ناموفق و ناتوان بوده‌اند. لایحه حمایتی از این کودکان که به "رویا پردازان"(DREAMERS) شهرت دارند، برای توسعه، امداد و آموزش و پرورش آنها تحت عنوان "لایحه رویا"(DREAM)، در سال 2001 به کنگره رفت. با وجود اینکه این لایحه چندین بار به کنگره تقدیم شده، اما هرگز به تصویب نرسیده است.

باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال 2012 دستور "داکا"(DACA) را صادر کرد که تا به امروز، حدود 800 هزار جوان در این برنامه ثبت‌نام کرده‌اند. دستوری که صادر شد تا اجازه دهد "رویاپردازانی" که از دبیرستان‌های آمریکایی فارغ‌التحصیل شده‌اند، در صورتی که سوء سابقه نداشته باشند، به کالج‌ها و دانشگاهها وارد شوند و به صورت قانونی بتوانند صاحب شغل باشند. این دستور، افراد تحت حمایت خود را برای دو سال از تبعید و دیپورت شدن محفاظت می‌کند.

اما دولت "ترامپ" با اعلان بیانیه‌ای پذیرش افراد در "DACA" را متوقف کرد.

"اوباما" در یک پست فیسبوک، این تصمیم را "بر خلاف روح و عقل" نامید و افزود: هدف قرار دادن این جوانان غلط است، زیرا آنها هیچ کاری انجام نداده‌اند.

رهبران آموزش عالی آمریکا، تصمیم "ترامپ" را "بی رحمانه، سنگدلانه و افول روحی وی" توصیف کردند.

"آنتونیو فلورس"، رئیس انجمن صنفی کالج‌ها و دانشگاههای اسپانیایی آمریکا گفت: تصمیم به بازی فوتبال سیاسی با زندگی 800 هزار نفر بی‌رحمانه است.

"استر بریمر"، مدیر اجرایی انجمن بین‌المللی معلمان گفت: پشت کردن ما به این جوانان بی‌گناه، بی‌رحمانه و خلاف ارزش‌هایی است که کشور ما برآن پایه نهاده شده است.

"ترامپ" به دنبال این انتقادات شدید، اشاره کرد که مجوزهای موجود تا 24 ماه آینده منقضی نخواهند شد.

وی در یک بیانیه گفت: این یک روند تدریجی است و نه یک فاجعه ناگهانی. در واقع، من قصد ندارم فقط "DACA" را متوقف کنم، بلکه فرصتی برای کنگره فراهم می‌کند تا در نهایت واکنش مناسبی نشان دهد.

او همچنین اوباما را متهم کرد که در سال 2012 بیش از حد مجاز از قدرت اجرایی خود استفاده کرده است.

روسای دانشگاهها نیز مراتب اعتراض خود را نسبت به تصمیم دولت نشان دادند.

"پاتریشیا مک‌گوایر"، رئیس دانشگاه "ترینیتی واشنگتن"؛ یک دانشگاه کوچک کاتولیک برای زنان، یکی از منتقدین جدی است. در هفته گذشته وی در وبلاگ خود خطاب به مهاجران به آنها اطمینان داد که ترینیتی از شما حمایت می‌کند و من در هر دفتر کنگره، در کاخ سفید و در رسانه‌ها، مدافع شما هستم.

"جانت ناپولیتانو"، رییس دانشگاه کالیفرنیا هم که در سال 2012 هنگامی که "DACA" اجرایی شد دبیر امنیت ملی دولت "اوباما" بود، در یک نامه سرگشاده گفت: سیستم دانشگاه کالیفرنیا همچنان خود را به ارائه طیف گسترده‌ای از خدمات پشتیبانی برای دانشجویان مهاجر، بدون ثبت نام، و کمک‌های مالی، مشاوره تحصیلی و خدمات حقوقی رایگان متعهد می‌داند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید