طارمی، نامطمئن در پنالتی
میثم مختاری- برای تایید پنالتی زن بودن یک بازیکن کافیست که به آمار درصد پنالتی های گل شده یک بازیکن نگاهی بیاندازیم. مهدی طارمی در چند فصلی که در سطح اول فوتبال ایران حضور داشته 10 پنالتی زده که تنها 5 توپ را داخل دروازه فرستاده. شاید همین آمار برای اثبات استعداد بدش در پنالتیزنی کافی باشد. اما در مورد پنالتی های طارمی نکته دیگری هم میتوان گوشزد کرد که نشاندهنده عدم توانمدی این بازیکن در زدن این ضربات است.
از بین ده ضربه پنالتی طارمی تنها دو بار دروازه بانان فریب او را خورده اند. آن دو ضربه هم به صورت چیپ زده شده. یکی از آن ضربات چیپ، همان پنالتی 3 سال پیش برابر النصر عربستان در ورزشگاه آزادی بود که با آن خوشحالی بعد از گل معروف شناخته می شود. دیگر پنالتی چیپ هم در همین فصل لیگ قهرمانان آسیا مقابل الریان زده شد که بالای دروازه رفت. مابقی ضربات پنالتی طارمی با واکنش صحیح دروازه بانان همراه شده.
بررسی این ضربات نشان می دهد که طارمی در نواختن این ضربات هیچ توجهی به آیتم فریب دروازه بان ندارد و تنها سعی می کند ضربات خود را به زاویههای مناسب بزند و در این حین اگر دروازه بان سریع عکس العمل نشان دهد، می تواند این ضربات را مهار کند. مانند ضربه پنالتی که طارمی در دیدار با لخویا در ورزشگاه خالی از تماشاگر آزادی زد و با وجود اینکه توپ با ارتفاع مناسب، به زاویه خوبی زده شد، اما توسط دروازه بان لخویا مهار شد. چرا که قبل از زدن ضربه این دروازه بان به سمتی که حدس زده بود، جهش برداشته بود.
شاید گمان کنند که طارمی بعد از از دست دادن ضربه پنالتی مقابل الریان از چهار پنالتی تنها یک ضربه را خراب کرده و توانایی زدن ضربات پنالتی را پیدا کرده . اما با مرور این ضربات متوجه می شویم که طارمی هنوز نتوانسته این نقص را برطرف کند و برای اینکه بتواند جزو پنالتی زنان تیم قرار بگیرد باید تمرینات لازم را برای فریب دروازه بان هنگام زدن ضربه پنالتی انجام دهد. اگر این روند دنبال شود و این مشکل برطرف نشود، احتمال اینکه پرسپولیس در مراحل بعدی لیگ قهرمانان یا جام حذفی با کشیده شدن احتمالی بازی ها به ضربات پنالتی، به مشکل بخورد، زیاد است.