جزییات عمل جراحی پیچیده 19 ساعته در بیمارستان مسیح دانشوری
به گزارش ایسنا، دکتر محمد شادمهر - استاد جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست خبری که به مناسبت انجام عمل جراحی پیچیده، طولانی و موفقیتآمیز سرطان تیروئید یکی از بیماران بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد، گفت: این جوان مبتلا به سرطانی بود که درمانی جز جراحی ندارد و نسبت به رادیوتراپی، شیمی درمانی و یددرمانی مقاوم است. متاسفانه سرطان در این فرد بسیار پیشرفت کرده و تومور بزرگی ایجاد شده بود که از جلوی فک بیمار هم بیرون زده بود و نای وی را به اندازه یک مو باریک کرده بود.
وی افزود: وضعیت این جوان به گونهای بود که اقدامات جراحی برایش انجام شد و طی یک عمل جراحی 19 ساعته موفق شدیم کل تومور را با حفظ دو شریان اصلی گلو برداریم. البته از آنجایی که کل حلق، حنجره و مری این بیمار درگیر شده بود، کل گردن تخلیه شد و قسمت فوقانی قفسه سینه نیز برداشته شد. همچنین از آنجایی که تمام شبکه بازویی و عروق این بیمار درگیر بود، خوشبختانه توانستیم با موفقیت آنها را باز کنیم. برای باز کردن راه غذا نیز از شکم بیمار لولهای را به پشت زبانش پیوند زدهایم.
شادمهر با بیان اینکه انجام این عمل جراحی نیاز به تجربه و صرف وقت زیادی داشت، گفت: خوشبختانه در بیمارستان مسیح دانشوری این اقدام طی 19 ساعت انجام شد و هیچ اتفاقی برای بیمار نیفتاد. بعد از عمل هم حال عمومی بیمار مناسب بود و به جز افت کلسیم، مشکل دیگری نداشت.
به گزارش ایسنا، دکتر قاسم دانشور - جراح قفسه سینه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با بیان اینکه عمل جراحی پیوند ریه با آمار چشمگیری در بیمارستان مسیح دانشوری انجام میشود، گفت: این پیوند در منطقه خاورمیانه تنها در ایران و در مرکز مسیح دانشوری انجام میشود و نتایج ما در این حوزه بسیار خوب و قابل رقابت با کشورهای پیشرفته بوده است.
وی ادامه داد: همچنین برای اولین بار در منطقه خاورمیانه و آسیا حدود 9 ماه قبل توانستیم یک عمل موفقیتآمیز پیوند دو ریه را برای جوانی که مبتلا به نوع خاصی از سرطان ریه بود انجام دهیم و اکنون بعد از 9 ماه حال عمومی این جوان خوب است.
به گزارش ایسنا، در حاشیه این مراسم مادر بیماری که طی یک عمل پیچیده 19 ساعته مورد جراحی قرار گرفته بود، با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: امیدوارم امکانات بیشتری در کشور از نظر انجام اعمال جراحی پیچیده ایجاد شود.
او از مسئولان درخواست کرد که این امکانات را در سایر شهرها و استانهایی مانند اردبیل، تبریز، مشهد و ... ایجاد کنند تا بیماران دچار سرگردانی نشوند.
او از تراکم امکانات درمانی در پایتخت گلایه کرد.