سرنوشت مشترک آمریکا و داعش

کدخبر: ۱۸۴۸۶۵
با آشکار شدن زمینه‌های سقوط و افول قدرت داعش، آمریکا و سایر حامیان تروریسم به تلاش همه جانبه‌ای برای به تاخیر انداختن پایان عمر داعش روی آورده‌اند تا بلکه به هر قیمت ممکن از سقوط پرشتاب پایگاه‌های تروریستی در سوریه جلوگیری کنند.

به گزارش تسنیم، با آشکار شدن زمینه‌های سقوط و افول قدرت داعش، آمریکا و سایر حامیان تروریسم به تلاش همه جانبه‌ای برای به تاخیر انداختن پایان عمر داعش روی آورده‌اند تا بلکه به هر قیمت ممکن از سقوط پرشتاب پایگاه‌های تروریستی در سوریه جلوگیری کنند.

پهپادهای نظامی آمریکا در شرق سوریه با بمباران مواضع حزب‌الله تلفات تازه‌ای را بر محور مقاومت ضد تروریستی تحمیل کرده‌اند. بعلاوه تحرکات حامیان تروریسم علیه ارتش سوریه و محور مقاومت، عموماً به نام داعش صورت می‌گیرد تا بلکه از این طریق هم با «دوپینگ تبلیغاتی»، بتوانند به باقیمانده تروریست‌ها روحیه بدهند و آنها را برای عملیات انتحاری تشویق کنند. با همین انگیزه ادعا شده است که جنایات صورت گرفته در رقه و دیرالزور، توسط «هسته‌های خاموش داعش انجام شده و آنها با نفوذ به داخل شهرها توانسته‌اند از داخل شهر تجهیز شوند و عملیات انتحاری علیه نیروهای مقاومت ضد تروریستی را اجرا کنند. علاوه بر این، بقایای تروریست‌ها این روزها به شدت تحت فشارند تا ضمن «بیعت مرگ» به سوی ارتش سوریه و نیروهای مقاومت هجوم ببرند و حلقه محاصره را بشکنند. باقیمانده تروریست‌ها در میان حلقه محاصره ارتش سوریه و نیروهای مقاومت، انگیزه چندانی برای عملیات ندارندو بعضی از آنها تسلیم شده‌اند. بعلاوه درون همان حلقه محاصره نیز گزارشاتی از درگیری داخلی و برخوردهای شدید فیزیکی با اسلحه گرم انتشار یافته که نشان از وخامت اوضاع در جبهه تروریست‌ها دارد. اینکه آمریکا و سایر اعضای ائتلاف اصرار دارند تروریست‌ها را به تحرک جدید وادارند، عمدتاً برای آن است که باقیمانده تروریست‌ها نیز با این عملیات انتحاری به کام مرگ بروند و از بقایای آنها نیز، عملاً چیزی باقی نماند.

این همان طرحی است که ترکی الفیصل رئیس سابق شبکه امنیتی – اطلاعاتی سعودی در دیدار با پوتین بدان اعتراف کرده بود. پوتین مایل بود بداند که در صورت شکست قطعی و نهائی تروریست‌ها، عربستان و سایر حامیان تروریسم چه طرحی دارند؟ و با بقایای داعش چگونه رفتار خواهند کرد؟ ترکی الفیصل پاسخ داد قرار نیست هیچ یک از نیروهای داعش از سوریه و عراق خارج شوند و به خانه‌های خود بازگردند بلکه تمامی آنها تا آخرین لحظه باید بجنگند و سپس بقایای آنها نیز نابود خواهند شد. از همان ابتدا کاملاً آشکار بود که حتی حامیان تروریسم نیز حاضر به پذیرش و پناه دادن تروریست‌های اجاره‌ای نیستند و کسانی را که خود از 85 کشور جهان عضوگیری کرده اند، نخواهند پذیرفت.

اکنون که داعش به پایان خط رسیده، دوران خودکشی و نابودی خود را به دست خود و حامیانش رقم می‌زند و هیچ راه گریزی ندارد.

مشکل جدید آمریکا و جبهه ائتلاف آمریکائی این است که با توجه به تحولات اقلیم کردستان عراق، ترکیه نیز مدتهاست که برای ادامه سیاست‌های گذشته دچار تردیدهای جدی شده و کاملاً دریافته است که سرمایه‌گذاری بدفرجام برروی کردها و مسلح کردن آنها در سوریه و عراق باعث ایجاد مشکلات فزاینده‌ای برای ترکیه شده و حتی مشکل امنیت ملی برای آنها بوجود آورده است. اردوغان و دستیارانش تصور می‌کردند که اوضاع منطقه برای آنها یک فرصت طلائی به ارمغان آورده تا به سوریه و عراق به چشم طعمه بنگرند و درصدد کشورگشائی باشند لکن امروزه با تلخکامی احساس می‌کنند که داعش، طاعون منطقه است و قرار نیست حتی ترکیه از بابت آن منافعی داشته باشد. از این دیدگاه به عملیات اخیر داعش باید به عنوان خودکشی تروریست‌ها بنگریم ولی عملیات پهپادی آمریکا علیه نیروهای حزب‌الله با هدف طولانی کردن جنگ علیه داعش صورت می‌پذیرد و آمریکای ترامپ سعی دارد از این فرصت‌های پدید آمده برای اجرای سیاست‌های آینده‌اش بهره گیری کند، چرا که دیگر از آن یکپارچگی گذشته در جبهه حامیان داعش خبری نیست و عملاً داعش به گورستان تاریخ سپرده شده است و آخرین رمق‌هایش را نیز قرار است از میان ببرند. زنجیره حوادث تروریستی در اروپا و در میان کشورهای حامی تروریسم، کمترین انگیزه‌ای برای استمرار سیاست‌های بدفرجام گذشته را باقی نگذاشته و تصادفی نیست که آمریکا در تحولات سوریه به تدریج احساس انزوا می‌کند و ناچار است بار بدنامی حمایت از داعش را به تنهائی به دوش بکشد.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید