اعلام آمادگی 7 کشور برای سرمایه‌گذاری در بازار ICT ایران

کدخبر: ۱۸۶۱۷۴
نشست مشترک فعالان حوزه ICT ایران وجهان در حاشیه نمایشگاه جیتکس 2017 برگزار شد.
اعلام آمادگی 7 کشور برای سرمایه‌گذاری در بازار ICT ایران

به گزارش اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران، نشست مشترک فعالان حوزه ICT ایران و جهان در حاشیه نمایشگاه جیتکس 2017 برگزار شد و در این نمایشگاه توانمندی های فعالان صنعت ICT ایران و خصوصا استارتاپ های ایرانی به نمایش درآمد.

نشست مشترک فعالان حوزه ICT ایران با حضور نمایندگان مجلس، مسوولان دولتی و روسای تشکل‎های ICT اتاق بازرگانی و مدیران شرکت‌های ICTجهان در سالن کنفرانس “Alain C” توسط فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

بهزاد سلطانی رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، سید مرتضی موسویان رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‎های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روح‌الله استیری مدیرکل دفتر توسعه کسب و کار بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رمضانعلی سبحانی فر عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی و محمدرضا طلائی رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی ایران در گفت وگو با بزرگان صنعتICT، آمادگی بخش خصوصی برای همکاری با شرکت های خارجی و برنامه‌های حمایتی دولت در برقراری و گسترش ارتباطات بین المللی حوزه ICT را اعلام کردند.

در این نشست تعداد زیادی از مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های ایرانی و مدیران شرکت‌های ICT از کشورهایی چون ژاپن، ایرلند، چین، سنگاپور، هند، لبنان و برزیل حضور داشتند و در گفت و گو با فعالان ICT ایران عنوان کردند که آمادگی سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران را دارند.

در این نشست محمدرضا طلائی رئیس فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران اطلاعاتی در مورد تشکیل پاویون ایران در جیتکس 2017 ارائه کرد و گفت: کشور ایران طی سه سال گذشته حضور پررنگی در نمایشگاه جیتکس به عنوان یکی از مهم‌ترین نمایشگاه‌های منطقه در حوزه ICT داشته است و امسال نیز 12 شرکت در پاویون ایران در سالن شیخ راشد حضور داشتند و به معرفی دستاوردهای خود پرداختند.

وی تصریح کرد: با توجه به نیروی متخصص و جوانی که سالانه از دانشگاه‌ها فارغ‌‎التحصیل می‌شوند و پتانسیل موجود در شرکت های ایرانی فعال در حوزه ICT و شرکتهای دانش‎بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ایران کشور مهم منطقه خلیج فارس برای سرمایه گذاری و مشارکت با غول های ICT جهان و حضور پر رنگ تر در بازار منطقه خواهد بود.

طلائی با تأکید بر اینکه در حال حاضر شرایط خوبی برای حضور شرکت‎های خارجی که تمایل دارند در ایران سرمایه‎گذاری کنند به وجود آمده است، گفت: برنامه ها و تسهیلاتی که دولت ایران برای همکاری شرکت های خارجی با شرکت های ایرانی فراهم ساخته، فضای مناسبی برای تامین نیازهای داخلی و توسعه صنعت فاوا در ایران بوجود آورده است.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی افزود: با توجه به اینکه شرکت های فعال در ایران آماده حضور در بازارهای بین المللی شده‎اند، جیتکس فرصتی فراهم کرده تا بین شرکت‌های ایرانی و خارجی ارتباطی برای حضور پر‎رنگ‌تر در منطقه ایجاد شود.

طلائی اضافه کرد: نمونه‌هایی در این خصوص داشتیم که شرکت‎های فرانسوی در ایران شرکت ICT به ثبت رسانده‎اند و با استخدام نیروی انسانی متخصص ایرانی محصولاتی را برای بازار فرانسه تولید کرده‌اند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تسهیلات زیادی به شرکت های دانش بنیان ارائه می دهد و شرکت‎های خارجی که به عنوان شرکت دانش‎بنیان در ایران ثبت ‎شوند نیز می‎توانند از این تسهیلات برخوردار شوند.

طلائی افزود: با مقایسه حقوق و دستمزد یک نیروی انسانی متخصص در ایران و اروپا می توان به مزیت نسبی تولید نرم افزار و محتوا در ایران پی برد و یکی از ابزارهای مهم برای معرفی این زمینه های مثبت نمایشگاه های معتبر بین المللی مانند جیتکس و سبیت است.

طلائی افزود: همچنین 29 استارت‌آپ ایرانی در بخش startup movement جیتکس حضور داشتند که حضور 12 استارت‌آپ با حمایت اتاق بازرگانی تهران، 6 استارت‌آپ با حمایت اتاق بازرگانی اصفهان و 10 استارت‌آپ با حمایت سازمان نظام صنفی رایانه ای صورت گرفت.

وی گفت: با انتخاب هیات داوران جیتکس، 54 استارتاپ به مرحله نهایی راه یافتند تا به معرفی توانمندی های خود بپردازند که با انتخاب 4 استارت آپ از ایران بیشترین تعداد به کشورمان تعلق گرفت. 4 استارتاپ ایرانی موزرا،کامنت ماین، خبریو و اترس نیز موفق شدند دستاوردها و توانمندی های خود را به سرمایه گذاران دنیا معرفی کنند و در نهایت نتوانستند جایزه 180 هزار دلاری را از آن خود کنند.

همچنین رمضانعلی سبحانی فرد نیز با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی ایران توجه و حمایت ویژه از دانش‎بنیان‌ها را برای تمام نهادها تکلیف کرده است، گفت: قوانین و مقررات زیادی از لحاظ حقوقی و مالی برای حمایت از شرکت‎های دانش‎بنیان مصوب شده است.

وی افزود: از نظر حقوقی تمام تلاشمان را کرده‎ایم تا امور اداری برای شرکت‎های دانش‌بنیان تسهیل شود و از نظر مالی نیز به شرکت‌های دانش بنیان وام‎های بلاعوض و معافیت مالیاتی تعلق می‌گیرد که شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌‍گذاری در ایران نیز می‎توانند از این تسهیلات استفاده کنند. نیازی نیست شرکت‌های خارجی حتماً با شرکت‌های ایرانی همکاری داشته باشند تا از تسهیلات برخوردار شوند، بلکه می‌توانند به صورت مستقل در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

بهزاد سلطانی رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در ادامه نشست آماری از میزان تسهیلات ارایه شده به شرکت های دانش بنیان ارایه کرد.

در این نشست مدیران شرکت‌های ICT از کشورهایی چون ژاپن، کویت، چین، سنگاپور، هند، لبنان و برزیل حضور داشتند و اعلام کردند که آمادگی سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران را دارند.

برای سومین سال متوالی پاویون جمهوری اسلامی ایران به همت اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران در این نمایشگاه برپا شد. از 29 استارت آپ ایرانی حاضر در نمایشگاه 12 استارت آپ از حمایت اتاق بازرگانی تهران، 6 استارت آپ از حمایت اتاق بازرگانی اصفهان و 10 استارت آپ از حمایت سازمان نظام صنفی رایانه ای برخوردار بودند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید