اعتراض شورای تهران به دیوارکشی مقابل مجلس
به نوشته روزنامه ایران، محمد جواد حق شناس در این جلسه با بیان اینکه دیوارکشی مقابل ساختمان قدیمی مجلس شورای ملی بدون هماهنگی و اطلاع شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفته است، گفت: هماکنون وضعیت میدان بهارستان، دیواره جبهه غربی ساختمان مجلس و طرح توسعه مجلس شورای اسلامی بررسی شده است.
وی گفت: طی چند سال گذشته، مجلس با هدف ارتقای شرایط امنیتی محدوده، اقدام به انجام اموری در فضای میدان بهارستان و معابر پیرامونی آن کرده که به نظر میرسد ادامه آنها لطمه های جبران ناپذیری به ماهیت تاریخی این محدوده وارد میکند.
وی افزود: در این زمینه البته مسائلی مطرح است.نخست؛ ساخت ابنیه بلند مرتبه در بخش های شرقی و جنوبی محوطه مجلس شورای اسلامی که در طراحی معماری این ابنیه با وجود ارزشهای ملی و بینالمللی مجلس شورای اسلامی و قرارگیری در مجاورت آثار تاریخی با ارزش همچون مدرسه عالی شهید مطهری و مسجد سپهسالار، حفظ ارزشهای فضایی معماری ایرانی و اسلامی رعایت نشده است.
وی افزود: دوم؛ تملک املاک شهروندان در فضا و املاک پیرامون محوطه فعلی مجلس شورای اسلامی که به نظر میرسد در صورت ادامه این روند و بنا بر آثار ترافیکی ناشی از این مسأله، پارهای از معابر پیرامونی مجلس شورای اسلامی و میدان بهارستان دچار بار سنگین ترافیکی خواهد شد.
حق شناس گفت: سوم؛ ایجاد محدودیت تردد در خیابان مردم که طرفین این معبر توسط ابنیه در دست ساخت محصور شده است، لیکن این خیابان از نظر حقوقی کماکان شارع عام تلقی میشود.
وی بیان داشت: چهارم؛ ایجاد دیواره آجری در مقابل در ورودی ساختمان مجلس شورای ملی دوران مشروطه و مسدود کردن محور ورودی و سیمای شهری این بنا که برای این اقدام بخشی از معبر پیاده رو جبهه غربی اراضی مجلس تصرف شده است.
حق شناس تأکید کرد: براین اساس لازم است طبق مقررات موضوعه، طرح توسعه مجلس شورای اسلامی و برنامههای آتی طرح در اختیار شورای اسلامی شهر تهران قرار گیرد. انتظار میرود این طرح با توجه به اقدامات بزرگ و گسترده کالبدی، توسط شورای عالی معماری و شهرسازی بررسی شده و مصوبات احتمالی آن در اختیار شورای شهر تهران قرار گیرد.
چرا رسانه ملی در خصوص نشست خبری نجفی سکوت کرد؟
گمانه زنیها درباره ممنوع التصویر شدن نجفی، شهردار تهران موجب شد تا یک عضو شورا برای حضور رئیس سازمان صدا و سیما در شورا درخواست بدهد.
محمود میرلوحی گفت: مدیران قبلی شهری آنقدر در تلویزیون برنامه داشتند که گمان میکردیم رختخوابهایشان را همان جا پهن کردهاند. اما مسائل مطرح شده در شورای شهر به همه مردم مرتبط است، با تغییراتی که بعد از انتخابات رخ داده، بهتر است رسانه ملی رویکرد خود را اصلاح کند. صدا و سیما و رسانه ملی رویکرد منفی در قبال مدیریت شهری دارد و اطلاعرسانی از اقدامات شورا و شهرداری ندارد، چرا رسانه ملی درباره نشست خبری نجفی سکوت کرد؟
افشین حبیبزاده هم از بیتوجهی دستگاههای مختلف به مصوبه شورای عالی ترافیک پیرامون کاهش آلودگی هوا گلایه کرد. او گفت: شورای هماهنگی ترافیک شهرهای کشور در تاریخ ۱۵ دیماه ۹۵ تشکیل جلسه داد و مصوبات خوبی را در جهت کنترل ترافیک و در نتیجه کاهش آلایندگی داشته است، اما با مرور بندهای مصوبه مشخص میشود که برخی موارد کاملاً مورد غفلت قرار گرفته است از جمله محدودسازی تردد خودروهای تک سرنشین، تردد خودروهای سنگین، برخورد با ناوگان فرسوده سنگین و مدیریت سفرهای ورودی به شهر.
زهرا نژادبهرام هم در تذکر پیش از دستور خود با بیان اینکه سهم عابران از آمار تلفات تصادفات شهر تهران ۶۱ درصد است،گفت: شهرداری باید طرح ممنوعیت ورود موتورسیکلت به پیاده راه را ظرف ۳ ماه ارائه دهد.
در چهاردهمین جلسه شورای شهر تهران همچنین لایحه اصلاحیه بند یکم مجوز تقسیط و چگونگی اخذ مطالبات شهرداری تهران که در جلسه دوازدهم یک فوریت آن به تصویب رسیده بود رد شد. بر اساس این لایحه، صاحبان واحدهای تجاری و اداری که بر اساس ضوابط و مقررات ذیربط اقدام به تثبیت واحدهای اداری و تجاری میکنند در صورتی که نسبت به پرداخت بدهی خود تا پایان دی ماه به صورت صرفاً نقدی به حساب خزانه شهرداری تهران مبادرت کنند نسبت به وجه واریزی این دوره مشمول ۳۵ درصد پاداش و جایزه خوش حسابی میشوند و این جایزه نسبت به وجوه واریزی طی دوره زمانی ابتدایی بهمن ماه ۹۶ تا پایان فروردین ۹۷ معادل ۳۰ درصد محاسبه و اعمال میشود.درحالی که پیش از این پاداش جایزه خوش حسابی مشمول ۲۳ درصد پاداش میشد.
میرلوحی با تأکید بر نبود عدم تعادل میان درآمدهای شهرداری و ناپایداری در درآمدها گفت: شهرداری مشکل جدی دارد؛ فروش املاک تمام شده، فروش تراکم منتفی است و منبع درآمدی وجود ندارد.
همچنین در جلسه دیروز کلیات طرح الزام شهرداری به ارائه لایحه برنامه عملیاتی ایمنسازی ساختمانهای ناایمن بلندمرتبه شهر تهران اعم از مسکونی و غیرمسکونی و رفع خطر احتمالی با کسب اکثریت آرا به تصویب رسید.
براساس پیشنهاد اعضای شورا، شهرداری مکلف شد با هماهنگی و جلب همکاری سازمانها و مراکز مربوطه به منظور رفع خطر احتمالی و پایش مستمر ساختمانها و همچنین ترغیب مالکان به ایمنسازی در بازه عملیاتی ۶ ماهه از تاریخ تصویب مصوبه اقدام کند و لایحه برنامه عملیاتی ایمنسازی ساختمانهای ناایمن بلندمرتبه شهر تهران، اعم از مسکونی و غیرمسکونی و رفع خطر احتمالی را به شورای شهر ارائه کند.