سرانجام تنش میان ایران و آمریکا به کجا می انجامد؟
به گزارش فرارو، دونالد ترامپ در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و پس از آن به طور پیوسته اظهارات ضدایرانی بیان میکرد. شدیدترین این اظهارات، تهدید به حمله نظامی در پاسخ به آزمایش موشک بالستیک دوربرد در فوریه گذشته بود. ترامپ اخیرا نیز از صدور تاییدیه برجام خودداری کرد.
این روزنامه، افزایش نگرانی واشینگتن درباره منافعش در خاورمیانه، گسترش و تنوع "نفوذ و مداخله" ایران در کشورهای مجاور، نیاز کاخ سفید به اطمینان دادن به کشورهای عربی خلیج فارس، ناامیدی شرکتهای آمریکایی از کسب سود از برجام و نیز فشار لابی اسرائیل را دلایل شدت گرفتن تنش بین ایران و آمریکا دانست.
نویسنده یادداشت با طرح پرسشهایی درباره دلایل اوجگیری تنش بین ایران و آمریکا، به بررسی سرانجام آن پرداخت. به عقیده این روزنامه، درباره افقهای تنش اخیر، دو دیدگاه وجود دارد.
برخی این تنش را دارای اهمیت بزرگ میدانند که در صورت استمرار، پیامدهای "وخیمی" برای آینده جمهوری اسلامی خواهد داشت. این گروه با در نظر گرفتن محاصره سیاسی، دشمنی رسانهای و تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران، پیش بینی می کنند تنش بین دو کشور شدت بگیرد.
در ادامه یادداشت آمده اتحاد بین نیروهای سیاسی ایران ناشی از درک آنها از خطر آمریکا بر منافع جمعی است. "شاید این نیروها برای تحریک برخی ابزارهایشان در قالب عملیات انتقامی زیر پوشش جهاد اسلامی اقدام کنند."
برخی دیگر با استناد به وقایع مشابه در گذشته معتقدند این تنش به نزاع گسترده و مستقیم منتهی نخواهد شد. زیرا که ایران از تهدیداتی که میکند چیزی جز کاستن از میزان تنش با آمریکا، نمیخواهد. از سوی دیگر، آمریکا به خوبی اثر تحریم ها علیه ایران را میداند. با این حال میدان های متعددی مانند عراق، مسئله کردها، یمن و سوریه وجود دارد که می تواند به جنگ نیابتی بین ایران و آمریکا تبدیل شود.
در پایان نویسنده با طرح سوالاتی استفهامی نتیجه میگیرد که تنش بین دو کشور در حد کلامی و اعمال تحریمهای اقتصادی باقی خواهد ماند.