وزیرخارجه هند: میانمار مسلمانان روهینجایی را پس بگیرد
به گزارش ایسنا، به نقل از آسوشیتدپرس، سوشما سواراج، وزیر امور خارجه هند یکشنبه حین دیدار با شیخ حسینه، نخستوزیر بنگلادش که به مرزبانها و دولتش اجازه داده بگذارند روهینجاییها از این مرز عبور کرده و در کمپهای منطقه ساحلی "کوکس بازار" مستقر شوند، پیام خود را منتقل کرد.
حدود ۶۰۰ هزار مسلمان روهینجایی از ۲۵ اوت از ایالت راخین میانمار گریختند تا از آزار و اذیتی که سازمان ملل آن را پاکسازی قومی توصیف کرده است، در امان بمانند.
آژانس "یونایتد نیوز آو" بنگلادش گزارش داد، سواراج گفته است: میانمار باید اتباع خود را پس بگیرد... این مسئولیت بزرگی روی دوش بنگلادش است. چقدر بنگلادش میتواند آن را تحمل کند؟ باید یک راهحل دائمی برای این بحران باشد.
وزیر امور خارجه هند همچنین در دیدار با همتای بنگلادشی خود تاکید کرد، دهلینو نگران این خشونتهاست.
گروههای حقوق بشر با پناهجویانی مصاحبه کردند که میگویند نیروهای امنیتی میانمار کورکورانه میکشند، تجاوز میکنند و روستاها را به آتش میکشند تا روهینجاییها مجبور به فرار شوند.
سواراج در بیانیهای گفت: ما خواستار آن هستیم که این وضعیت با خویشتنداری و حفظ رفاه این مردمان مدیریت شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی هند همچنین گفت که کشورش از اجرای پیشنهادهایی مبنی بر به رسمیت شناخته شدن گروه قومی روهینجا در داخل میانمار حمایت میکند؛ جایی که دولت میانمار از اعطای حق شهروندی خودداری میکند و آنها عملا بیکشور هستند.
در این بیانیه سواراج همچنین گفت، ایجاد فرصتهای اقتصادی در ایالت راخین میتواند به حل این شرایط کمک کند.
این بیانیه همچنین تاکید کرد: از نظر ما، تنها راهحل بلندمدت برای شرایط ایجاد شده در ایالت راخین توسعه فوری اقتصادی - اجتماعی و زیرساختی است که میتواند تاثیر مثبتی روی تمام جوامع ساکن در این ایالت داشته باشد.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه بنگلادش تاکید کرد هند با "اعمال فشار مستمر" روی میانمار برای یافتن یک راه حل صلحآمیز برای بحران مسلمانان روهینجا نقش بزرگتری ایفا کند.