شبکه های اجتماعی در افغانستان فیلتر شدند
به گزارش رویترز، در سالهای اخیر استفاده از شبکه های اجتماعی و اپلیکیشنهای پیام رسانی همچون واتس اپ و تلگرام در کشور افغانستان گسترش قابل ملاحظهای داشته و مردم این کشور همانند مردم سایر نقاط جهان، از پیشرفت تکنولوژی و شبکه های اجتماعی استقبال بی نظیری کردهاند.
فعالان حقوق بشر و کاربران این شبکه های اجتماعی در واکنش به اقدام دولت افغانستان به فیلترینگ واتس اپ، اعتراض خود را به صورت تظاهرات نشان دادهاند و در فضای مجازی نیز سعی دارند اعتراض خود را به گوش مسئولان مربوطه برسانند.
برخی از گزارشها با منابع نامعلوم حاکی از آن است که دولت افغانستان از جانب گروه های افراطی و تروریستی طالبان مجبور شده است که به شرکتهای مخابراتی و ارائه دهنده اینترنت در این کشور دستورِ فیلترینگ و محدودیت دسترسی مردم به این شبکه های آزاد اجتماعی را صادر کند.
به گفته این منابع نامعلوم، گروههای افراطی در این کشور از امکان آزادی بیان و اندیشه که شبکههای اجتماعی مذکور فراهم آوردهاند، بسیار نگران و ناخشنود بوده و درصدد ممنوعیت هر چه سریعتر استفاده از آنها هستند.
البته این گزارش های محلی از سوی رویترز تایید نشدهاند. اما بنظر می رسد با صدور و اعلام این دستور از سوی شرکت تنظیم کننده مقررات مخابراتی در افغانستان، شرکت های ارائه دهنده اینترنت در این کشور راهی بجز اطاعت از آن نداشته باشند و احتمالا مردم این کشور متاسفانه دیر یا زود شاهد عدم دسترسی به این شبکه های ارتباطی و اجتماعی خواهند بود.
البته تاکنون هیچ چیزی مبنی بر قطع دسترسی به واتس اپ و تلگرام و یا فیلترینگ آنها در افغانستان گزارش نشده است و تنها در روز جمعه اختلالاتی گذرا بوده که احتمال می رود بخاطر اجرایی شدن این دستور نبوده باشد.
شهزاد اریوبی - وزیر مخابرات و ارتباطات و فناوری افغانستان – با ارسال پستی در صفحه فیس بوک خود عنوان کرد که به شرکت تنظیم کننده قوانین مقررات مخابراتی این کشور اعلام شده است که باید به طور تدریجی اقدام به فیلترینگ شبکه های اجتماعی کنند.
وی در ادامه اظهارات خود افزود:" دولت افغانستان موظف و متعهد است تا از حق و حقوق شهروندی مردم از جمله آزادی بیان و اندیشه حفاظت و صیانت کند".