زنان و دختران کره‌ای از شرّ آمریکایی ها در امان نیستند

کدخبر: ۱۹۰۵۵۳
هوآن لی، گفت: در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی تجاوز، خشونت و قتل زنان کره‌ای به دست سربازان آمریکایی به‌شدت شایع شد. تبدیل شدن برخی کشورهای شرق آسیا به مرکز بین‌المللی فحشا دلیلش آغاز حضور نظامیان آمریکایی در این منطقه است.

به گزارش فرهیختگان، سفر ترامپ به شرق آسیا از ژاپن آغاز شد و روز گذشته در فیلیپین به پایان رسید. درخصوص دستاورد حضور آمریکا در منطقه با «هوآن لی» عضو اندیشکده سیاستگذاری کره‌جنوبی گفت‌وگو کرده‌ایم.

ترامپ زمانی که طی سفر خود به شرق آسیا وارد توکیو شد، در کنفرانس خبری گفت که تسلیحات آمریکا امنیت را برای ژاپن و کار را برای کارگران آمریکایی به ارمغان آورده است. آیا تصور شما هم این است که تسلیحات آمریکایی امنیت را برای شرق آسیا به ارمغان می‌آورد؟

سیاست واقعی آمریکا در شرق و جنوب شرق آسیا برجسته کردن تهدیدی غیرواقعی به نام کره شمالی است تا بتواند تسلیحات خود را به این کشورها بفروشد. از طرف دیگر فروش تسلیحات و تحریک کشورهای منطقه علیه کره شمالی باعث شده است این کشور نیز برای اینکه از این رقابت عقب نیفتد اقدام به توسعه برنامه نظامی هسته‌ای خود کند. حضور آمریکا در منطقه جز دامن زدن به تنش در منطقه چیز دیگری ندارد. فروش و استقرار سامانه دفاع موشکی تاد توسط آمریکا به کره جنوبی برای این است که از منافع آمریکا محافظت کند. این سپر موشکی برای آن مستقر شده تا از پایگاه‌های نظامی آمریکا در کره جنوبی، ژاپن و گوام محافظت کند. مختصاتی که این سامانه موشکی در آن قرار دارد کاملا این فرضیه را تایید می‌کند. ترامپ به دو دلیل به شرق آسیا آمد؛ دلیل اول اینکه منافع شرکت‌های بزرگ تسلیحاتی آمریکا را با فروش اسلحه بیشتر تامین کند و دلیل دومش حمایت از منافع آمریکا در شرق آسیاست.

به نظر می‌رسد تسلط آمریکا بر برخی  کشورهای شرق آسیا فراتر از فروش تسلیحات باشد. آن‌طور که در خبرها آمده ظاهرا آمریکا عالی‌ترین مقامات نظامی کره جنوبی را نیز منتصب می‌کند، یعنی آمریکاست که تصمیم می‌گیرد فرماندهی نظامی کره جنوبی چگونه مدیریت شود.

این موضوع مساله بسیار مهمی برای کره‌ای‌هاست. عدم کنترل نیروهای نظامی توسط خود کره‌ای‌ها استقلال ما را زیرسوال می‌برد. اگر به تاریخ رجوع کنیم می‌بینیم بعد از جنگ جهانی دوم و بعد از اینکه کره از اشغال ژاپن خارج شد تصور مردم این بود که آمریکایی‌ها آمده‌اند آزادی را برای آنها به ارمغان بیاورند و آنها را از ظلم ژاپنی‌ها رها کنند. اتفاقی که افتاد این بود که آمریکا دولتی نظامی را در کره جنوبی تشکیل داد و بسیاری از مقاماتی که در آن زمان با دولت استعماری ژاپن همکاری داشتند دوباره سرکار آوردند و رهبری دست‌نشانده و حرف‌گوش‌کن برای مدیریت کره جنوبی روی کار آوردند و همین مساله بود که باعث جنگ دو کره شد. طی سال‌های گذشته توافقات زیادی برای تغییر شرایط مدیریت نیروهای نظامی کره در زمان جنگ و انتقال آن به خود کره‌ای‌ها صورت گرفته که هیچ‌کدام از آنها اجرایی نشده است.

گزارش‌های رسمی حاکی از این است که ارمغان ورود نظامیان آمریکایی به این کشور بیش از یک‌میلیون برده جنسی بوده است. بعید می‌دانم این آمار خیلی خوشایند مردم کره باشد.

در آن زمان دولت کره‌جنوبی که دست‌نشانده خود آمریکایی‌ها بود کمپ‌هایی را در اطراف پایگاه‌های نظامی آمریکا ایجاد کرد و زن‌های جوان در مناطق روستایی را شناسایی و جمع‌آوری می‌کردند تا به سربازان آمریکایی خدمات جنسی بدهند. حتی دولت کره جنوبی تا جایی پیش رفت که مدیریت بیمارستان‌هایی را بر عهده گرفت تا مطمئن شود زن‌های جوان کره‌ای سالم بوده و باعث انتقال بیماری به سربازان آمریکایی نمی‌شوند. در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی تجاوز، خشونت و قتل زنان کره‌ای به دست سربازان آمریکایی به‌شدت شایع شد. تبدیل شدن برخی کشورهای شرق آسیا به مرکز بین‌المللی فحشا دلیلش آغاز حضور نظامیان آمریکایی در این منطقه است.

اطلاعی از کره جنوبی ندارم، ولی آنچه در ژاپن وجود دارد این است که قانونی وجود دارد که اگر سربازان آمریکایی در این کشور هرگونه خلاف و خطایی مانند تجاوز، دزدی و حتی قتل مرتکب شوند دولت ژاپن اجازه محاکمه آنها را ندارد و آنها برای پیگیری قضایی و اعمال حکم باید تحویل مقامات آمریکایی شوند.

 طبق توافقاتی که میان آمریکا و کشورهای دیگر امضا شده نیروهای آمریکایی‌ها از قوانین قضایی کشورهایی که آمریکایی‌ها پایگاه نظامی در آنجا دارند، مستثنی می‌شوند. در یکی از موارد پیش آمده، سرباز آمریکایی که مرتکب قتل شده بود به آمریکا استرداد شد، در آنجا محاکمه شد و به زندان رفت ولی پس از مدت کوتاهی آزاد شد.

تصویری که خیلی‌ها از کره جنوبی دارند، این است که ائتلاف و همکاری این کشور با آمریکا باعث رونق و پیشرفت اقتصادی شده است.

هدف آمریکا تبدیل کردن به یک مدل منطقه‌ای بود تا نشان دهند همکاری با آمریکا مساوی است با پیشرفت، و آن را در مقابل کره شمالی قرار بدهند. حقیقت این است که در دهه ۶۰ کره شمالی به مراتب از لحاظ اقتصادی نسبت به کره جنوبی توسعه‌یافته‌تر بود، به همین منظور آمریکا کمک‌های مالی زیادی به کره جنوبی کرد و وقوع جنگ ویتنام باعث شد نیاز آمریکایی به تسلیحات و تامین‌ بخشی از آن توسط کره جنوبی باعث رونق اقتصادی این کشور شد.

کنترل آمریکایی‌ها بر کره جنوبی باعث شده آنها مردم کره را وادار به انجام کارهایی کنند که علاقه‌ای به آن ندارند. و این تصمیمات به هیچ‌وجه از طریق یک روال دموکراتیک اتخاذ نمی‌شود؛ برای مثال در سال ۲۰۰۰ استقرار نیروهای کره جنوبی در عراق و افغانستان بود.

 

ممکن است بعضی‌ها معتقد باشند که به فرض اگر کشوری دیگر که قوی‌تر و ثروتمندتر است برای ما تصمیم بگیرد، ارزشش را دارد که مردم زندگی بهتری داشته باشند. آیا اینکه کره استقلال خود را از دست داده مساوی بوده با زندگی با رفاه مردم.

از دو بعد می‌توان به این مساله نگاه کرد. خیلی‌ از آدم‌ها چنین نظری دارند. وقتی از بیرون به کره جنوبی نگاه می‌شود، می‌گویند چه کشور پیشرفته  و پرزرق و برقی؛ همه گوشی‌های هوشمند گرانقیمت دارند و ساختمان‌های آسمانخراش را می‌بینیم، ولی وقتی با دقت بیشتری نگاه می‌کنیم سیستم اقتصادی و سیاسی این کشور به صورت طبیعی رشد نکرده، بلکه به واسطه تامین منافع آمریکا به این جایگاه رسیده است. اگر دقیق به شرکت‌های بزرگ کره جنوبی نگاه کنید، می‌بینید که اکثر سهامداران آن خارجی هستند و مردم کره مالک آنها نیستند. در صورتی که فرض کنیم همکاری با آمریکا باعث توسعه واقعی اقتصادی شده باز هم ارزش آن را ندارد که همیشه به واسطه این همکاری و سرسپردگی سایه جنگ بر سر مردم کشورتان باشد. این عملیات رسانه‌ای و روانی که آمریکایی‌ها به راه انداخته‌اند- که هر لحظه کره شمالی ممکن است جنگ هسته‌ای در دنیا به پا کند و موشکی را به سمت آمریکا شلیک کند- بحثی است که مردم آمریکا چند وقت است به آن مبتلا شده‌اند. قبل از همه این حرف‌ها چندین دهه است که مردم ساکن دو کره تحت این تهدیدهای نظامی زندگی کرده‌اند و هر دفعه که آمریکا مانور نظامی در منطقه انجام می‌دهد تنش‌ها در کره اوج می‌گیرد و این باور وجود دارد که هر لحظه ممکن است جنگ تمام‌عیار منطقه را به آتش بکشد. اگر جنگی در منطقه روی دهد به‌خاطر حفظ منافع آمریکاست و این سربازان آمریکایی نیستند که در این جنگ کشته می‌شوند، بلکه مردم منطقه‌اند که باید برای حفظ منافع آمریکا جان خود را از دست بدهند. چندی پیش در همین راستا ترامپ وقیحانه‌ گفت که اگر جنگی رخ دهد در شرق آسیا اتفاق می‌افتد و تهدیدی برای مردم آمریکا محسوب نمی‌شود، به همین خاطر بود که کره شمالی اعلام کرد  موشک‌هایش را به سمت آمریکا شلیک خواهد کرد و نخواهد گذاشت در صورت وقوع جنگ از جانب آمریکا سربازان آمریکایی به مردم آمریکا از آن بی‌نصیب باشند.

به نظر می‌رسد حضور آمریکایی‌ها در کره علاوه‌بر اینکه استقلال این کشور را از بین برده، آنها را در تهدید همیشگی جنگ نگه داشته است.

مردم گلوله را با گوشی هوشمند معاوضه کردند، یعنی رفاه اقتصادی حداقلی را در ازای امنیت روانی و جان‌شان گرفته‌اند. اگر شما به سریال‌های ساخته‌شده در کره جنوبی مانند افسانه جومونگ نگاه کنید می‌بینید که اکثر آنها جنبه رزمی و نظامی دارد و دلیل آن این است که آمریکایی‌ها می‌خواهند فضا و تفکر نظامی در کره همیشه وجود داشته باشد تا در صورت نیاز این مردم کره باشند که جان خود را برای منافع آمریکا فدا ‌کنند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید