پوتین قانون "عاملان خارجی" خواندن رسانهها را امضا کرد
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه گزارش داد، این اقدام در پی فشارهای آمریکا به شبکه خبری راشاتودی روسیه فعال در آمریکا صورت گرفته است.
براساس این قانون رسانههایی که سرمایه خود را از خارج از کشور دریافت کنند عامل خارجی خواهند بود و در صورتی که با این عنوان معرفی شوند محدودیتهایی بر آنان اعمال خواهد شد.
بنا بر این قانون، رسانههای خارجی که میخواهند در روسیه فعالیت داشته باشند، باید ابتدا به عنوان "کارگزار" دولت متبوع خود ثبت نام کنند. به این ترتیب آنها باید در برنامهها یا وبسایت خود اعلام کنند که نماینده یک دولت خارجی هستند و درباره منابع مالی خود به مقامات در مسکو گزارش بدهند.
بنا بر این قانون رسانههای خارجی فعال در روسیه باید جوابگوی یک سلسله مقررات دیگر نیز باشند و در صورت عدم رعایت، فعالیتشان متوقف میشود.
قانون مشابهی در این زمینه برای سازمانهای خیریه و گروههای جامعه مدنی نیز در حال اجراست.
اما شورای حقوق بشر کرملین این قانون را محکوم و اعلام کرد که مفاد آن بسیار پیچیده نوشته شده و اجرایی شدن آن بسیار دشوار است.
کرملین در بیانیه ای اعلام کرد، وزارت دادگستری روسیه میتواند هرگونه رسانه خارجی فعال در کشور را "عامل خارجی" بنامد.
وزارت دادگستری روسیه پیشتر اعلام کرده بود که این قانون میتواند شامل حداقل ۹ رسانه آمریکایی از جمله بخش روسی صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی بشود.
پارلمان روسیه این قانون را در واکنش به اقدام اخیر وزارت دادگستری آمریکا برای ثبت شبکه تلویزیونی "آر تی" و خبرگزاری چندرسانهای "اسپوتنیک" به عنوان "کارگزار" دولت روسیه تصویب کرده است.
در آمریکا معمولا اشخاصی که میخواهند به نفع یک دولت خارجی لابی کنند موظفند که ابتدا به عنوان "عامل" یا "کارگزار" آن دولت نزد وزارت دادگستری ثبت نام کنند، در غیر این صورت تحت پیگرد قضایی پلیس فدرال (افبیآی) قرار خواهند گرفت.
محدودیت تازه وزارت دادگستری آمریکا علیه دو رسانه روس پس از آن اعمال شد که آنها متهم شدند در عملیات سازمانهای اطلاعاتی روسیه برای پخش اخبار نادرست و "دخالت" در انتخابات سال گذشته آمریکا نقش داشتهاند.