صابون با شامپو بدن چه تفاوت هایی دارد؟
نمناک؛ تصور کنید که در داروخانه هستید ومی خواهید میان صابون، شامپو بدن و ژل حمام یکی را گزینش کنید این انتخابی بسیار مهم خواهد بود. سوال این است که چگونه می توانید مناسبترین صابون را برای پوست خود، برگزینید.
یک استادیار پزشکی در بخش پوست، می گوید : آنچه تهیه می کنید بیش از هر چیز به این موضوع وابسته است که شما چه نوعی از فرآورده ها را پسند می کنید .
به توصیه ی این پزشک باید حواستان به تبلیغات گسترده در زمینه صابون بدن، شامپوی بدن و لوسیون های حمام باشد. این پیام ها، اغلب گیج کننده هستند. بجای دقت به این تبلیغات ، شما باید بسته به نوع پوست خود که یا خشک ، حساس یا چرب است شیوه ی حمام کردن و انتخاب شوینده را در نظر بگیرید.؛ بهترین روش برای حمام کردن این است که آب داغ را جایگزین آب ولرم کنید، و بعد از حمام ،پوستتان را مرطوب کنید.
بکاربردن صابون یا شامپو برای شستشوی بدن فرق زیادی ندارد، تمامی شوینده ها اثر یکسانی روی پوست می گذارند. این محصولات در کنار کثیفی و باکتری ، باعث از بین رفتن چربی طبیعی پوست می شوند.
به گفته ی این پزشک، اکثر صابون ها و شامپوهای بدن باعث از بین رفتن چربی هایی می گردند که پوست را به صورت طبیعی مرطوب نگه می دارند ، به همین خاطر پوست خشک می گردد. برای رفع این مشکل، استفاده از فرآورده های حاوی مرطوب کننده حائز اهمیت است. اکثر شامپو بدن ها، سطحی از مواد مرطوب کننده را برروی پوست ایجاد می کنند که جایگزین چربی از دست رفته ی پوست می شود.
کف صابون
برعکس چیزی که در تبلیغات تلویزیونی مشاهده می کنید، برای نظافت پوست، احتیاجی به حجم زیاد کف صابون ندارید. در حقیقت مناسب ترین انتخاب برای شما دوری از کف صابون است، علی الخصوص اگر برای خشکی پوست خود نگران باشید.
به گفته ی این استادیار شوینده های غیرصابونی، که کف ایجاد می کنند، مقدار ناچیزی از چربی طبیعی پوست را، با خود می برند، به همین خاطر کمتربا خشکی پوست مواجه می شوند. با گزینش صابون های مناسب برای پوست های حساس و استعمال لوسیون بدن بعد از حمام، زمانی که پوست هنوز خیس است، می توانید از خشکی زیاد آن، جلوگیری کنید. با این روش رطوبت پوست را نگه داشته و چربی آن را باز می گردانید.
یافته هایی در مورد چربی پوست
به گفته ی این پزشک هدف از واژه ی “فیلم” در پزشکی، سطحی نازک از چربی است که بعد از استفاده از شامپو بدن یا صابون روی پوست برجا می ماند. این لایه مثل محافظی است که رطوبت پوست را نگهداری می کند، و به این خاطر که پوست را زیاد چرب نمی کند، بسیار مفید است. صابون و شامپوی بدن، هر دو موجب ایجاد این لایه روی پوست می شوند. در واقع باید مراقب صابون هایی که اینچنین تاثیری ندارند، باشید. با کمک چنین صابون هایی شما احساس پاکیزگی زیادی می کنید ، اما به این علت که آنها تمام چربی و رطوبت پوست را نابود می کنند، برای پوست مفید نیستند .
به توصیه ی این پزشک اگر این لایه ی چربی روی پوست، موجب آزار و اذیت شما می شود، قادر خواهید بود از صابون، ژل حمام، شامپو بدن و مرطوب کننده هایی با ترکیبات بهتر استفاده کنید. این فرآورده ها با چربی های طبیعی پوست سازگاری بیشتری دارند و رطوبت پوست را از بین نمی برند، با این حال پوست را چرب نکرده و شما لایه ی چربی را بر روی پوست خود حس خواهید کرد.
دانستنی هایی درمورد صابون ها
از نظر اکثر مردم صابون ها، مناسب ترین مواد شوینده برای پوست هستند. اما صابون ها ،می توانند باعث خشکی شدید پوست شوند. مهم ترین قدم برای مراقبت از پوست، این است که بدانید ترکیبات مفید برای آبهای قلیایی کدامند.
به گفته ی این پزشک صابون های معطر (دئودورانت) و صابون های قلیایی، چربی پوست را نابود میکنند و آن را جایگزین نمی کنند. ولی اگر پوست شما چربی بالایی دارد، استفاده از این صابون ها بلامانع است. در صورتی که مصرف این صابون ها، پوست شما را خشک کند، باید به سرعت بعد از استفاده از آنها پوست خود را مرطوب کنید.
اگر تمایل دارید از صابون برای شستشوی پوست خود استفاده کنید ، بهتر است صابون های آرایشی را برگزینید، چون از باقی صابون ها مرطوب تر می باشند.
مفیدترین مواد شوینده برای بدن
گرچه پوست های چرب ،در برابر تاثیرات مضر اکثر شوینده های بدن، مقاوم ترند ولی رعایت برخی نکات، می تواند برای انواع پوست ها مفید باشد :
شوینده ای ملایم را برگزینید که قلیایی نباشید.
با آب ولرم یا خنک حمام کنید، نه آب داغ.
بعد از حمام، مرطوب کننده بکار ببرید
از شستن زیاد و دائم پوست، پرهیز کنید، چون باعث خشکی پوست میگردد.
مواظب نشانه های خشکی پوست مانند پوسته شدن، قرمزی و خارش آن باشید.
اگر شوینده های متفاوت را امتحان کرده اید ودائما از مرطوب کننده ها هم، استفاده می کنید و باز هم پوستتان خشک است ، به جای استفاده از شوینده های مختلف بهتر است برای مراقبت از پوستتان، توسط متخصص پوست ویزیت شوید.