عراق صنایع اسلحه‌ سازی خود را احیا می کند

کدخبر: ۱۹۷۴۹۰
وزیر صنعت و معدن عراق از آغاز قریب الوقوع تولید انواع مختلف سلاح در این کشور با همکاری شرکتهای جهانی متخصص در این زمینه خبر داد.

به گزارش ایرنا، محمد شیاع السودانی به روزنامه الشرق الاوسط که در روز چهارشنبه در رسانه های عراق بازتاب یافت، گفت:

این اقدام سبب تولید انواع سلاح به ارزش سالانه یک میلیارد دلار خواهد شد.

به گفته وی، عراق در تجهیز نیروهای مسلح و سرویس‌های امنیتی خود به سلاح به واردات مهمات وسلاحهای سبک و سنگین متکی است که این امر هزینه ای حدود یک میلیارد و 700 میلیون دلار در سال برای این کشور در بردارد.

وی گفت: تصمیم گرفتیم به سمت صنایع جنگی برویم چرا که شایسته نیست کشوری همچون عراق که در قلب این همه چالش (در منطقه) است صنایع ویژه ای برای تولید مهمات نداشته باشد.

وی تصریح کرد، آنچه قرار است در داخل کشور تولید شود مهماتی است که نه تنها در زمان جنگ بلکه در ایام صلح نیز مورد استفاده خواهد بود.

وی افزود: ما بعد از نابودی داعش، برنامه تقویت وضعیت دفاعی در داخل کشور همراه با توسعه علمی و فناوری در داخل را در دستور کار داریم.

وی افزود: به دلیل مشکل اعتباری و نبود بودجه لازم برای سرمایه گذاری در این زمینه، به سوی سرمایه گذاری خارجی در این زمینه رفتیم.

به گفته وی، در این زمینه مراقبت می کنیم که تنوع منابع تامین این سرمایه گذاری به گونه ای باشد که تصور ورود عراق به محورهای (همپیمانی با قدرت های جهان) چه در شرق یا غرب مطرح نشود.

السودانی تصریح کرد: مقرر شد 36 شرکت بین المللی دعوت کنیم که خط تولید خود را به عراق آورده و همینجا کارخانه هایشان را بنا کنند.

وی گفت: تاکید ما این است که تمام تجهیزات مورد نیاز برای فعالیت این صنایع را خود عراق در داخل فراهم خواهد کر.

وی عنوان داشت، ظرف یک ماه آینده دعوت نامه ها به این شرکتها ارسال خواهد شد و انتظار می رود یک نشست کاری با کسانی که تمایل خود را به همکاری با ما طبق این شروط ابراز کرده اند، برای توضیح در مورد بسیاری از مسائل ضروری برگزار شود .

وی در مورد سود آوری این همکاری برای عراق گفت علاوه بر پس انداز مبلغ یک میلیارد دلار سالانه که صرف خرید این نوع اسلحه و مهمات می شد، این پروژه مبلغی به ارزش 900 میلیون دلار نیز درامد برای کشور در بر خواهد داشت.

وزیر صنایع و معادن عراق همچنین فعال شدن صنایع و کارخانه ها در عراق، تامین حقوق کارکنان و اشتغال نیروی کار بیشتر در عراق را از دیگر اثرات مثبت تصمیم جدید بغداد ذکر کرد.

صنایع جنگی عراق همزمان با اشغال این کشور از سوی آمریکا و متحدانش در سال 2003 تقریبا بطور کامل تعطیل شد یا از بین رفت.

تامین اسلحه و تجهیزات لازم و بشکل فوری بویژه در آغاز حملات برق آسای داعش در ژوئن 2014 یکی از چالش های جدی بغداد بود و بی توجهی آمریکا و کشورهای غربی به این نیاز فوری در آن زمان خطرات این امر بیش از پیش نشان داد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید