ترابرد زورکی با قرعهکشی دروغین!
به گزارش ایسنا، ممکن است با شما تماس بگیرند و خبر خوب برنده شدن در قرعهکشی را به شما بدهند و در ادامه از شما شماره کارت بانکی، آدرس منزل، اطلاعات شخصی و برخی دیگر از اطلاعات را درخواست کنند؛ اما درنهایت ممکن است زمانی متوجه ساختگی بودن تماس و قرعهکشی و جوایز شوید که متضرر شده باشید؛ از حساب شما برداشت یا از اطلاعاتتان سوءاستفاده شده باشد.
به نظر میرسد این بار نوبت روش جدیدی در کلاهبرداری شده است؛ در حالی که سیمکارت اعتباری ایرانسل را دارید، در تماسهای تلفنی به شما میگویند برنده سیمکارت دائمی ایرانسل شدهاید؛ آدرس منزلتان را میدهند که اطمینان حاصل کنید تماس از طرف اپراتور صورت گرفته و برای ارسال سیمکارت به منزل از شما میخواهند کدی که به شمارهتان ارسال شده را بخوانید. غافل از اینکه این کد، درواقع درخواست ترابرد شما و یا بازگشت به اپراتور مبداتان است!
اگر همان لحظه و بار دیگر پیامکی که برای شما ارسال شده را بخوانید، متوجه خواهید شد که چه کلاهی به سرتان رفته، اما دیگر دیر شده است. اگرچه همواره توصیه میشود هنگام دریافت این پیامکها دقت کنید و شمارههای خواستهشده را ندهید، اما ممکن است زمانی که پشت خط تلفن، فردی وعده سیمکارت دائمی به شما داده و کدی که برایتان ارسال شده را میخواهد، برای یک لحظه هم که شده اطمینان کرده، بدون خواندن متن پیامک دچار اشتباه شوید و این اشتباه به قیمت غیرفعال شدن سیمکارتتان تمام شود.
طرح ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه (Mobile Number Portability) یا همان امکان تغییر اپراتور بدون تغییر شماره، پس از بارها مطرح شدن و به نتیجه نرسیدن، در نهایت از تیر ماه سال گذشته اجرایی شد؛ در قالب این طرح هر مشترک میتواند بدون تغییر شماره خود، نسبت به عوض کردن اپراتور خود اقدام و بر حسب علاقه خود از سرویسها و خدمات اپراتورهای دیگر استفاده کند.
با گذشت مدتی از آغاز ترابردپذیری، آمارهایی از طرف هر یک از اپراتورها منتشر شد که ورودیها و خروجیهای آنها را نشان میداد؛ اینکه چه تعداد کاربر از کدام اپراتور به دیگری مهاجرت کردهاند، رضایت داشتهاند و یا درخواست بازگشت به اپراتور خود را داشتهاند. این آمار حتی به نوعی به تبلیغ برای اپراتورها تبدیل شد که نشان میداد با ارائه سرویسهای مختلف، کاربران را وسوسه میکنند تا بدون تغییر شماره همراه خود، از خدمات اپراتور دیگر بهرهمند شوند.
البته همان زمان و در زمانهای ابتدایی طرح ترابردپذیری، محمود واعظی - وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات - از تشکیل کمیتهای توسط سازمان تنظیم مقررات ارتباطات برای برخورد با تخلفات و کارشکنیهای اپراتورها در حوزه اجرای طرح ترابردپذیری خبر داده بود و علیاصغر عمیدیان - ریس سابق سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی - وعده ارزیابی هفتگی اپراتورها را در این زمینه داده بود.
ایسنا موضوع بازگشت به اپراتور ایرانسل با وعده سیمکارت دائمی را از اپراتور مربوطه پیگیری کرده که تاکنون به پاسخی نرسیده است. اکنون این سوال پیش میآید که آیا این موضوع هم شامل همین تخلفات ترابردی میشود که سازمان تنظیم مقررات وعده ارزیابی و برخورد با آن را داده و یا این موضوع به تخلفات دیگری در حوزه مربوط است.
درنهایت توصیه میشود هنگام دریافت تماسهای مشکوک اینچنینی دقت لازم را خرج بدهید و گرفتار کلاهبرداری نشوید. زیرا هرچند با مراجعه به مراجع قانونی باید این موضوع پیگیری شود اما کمترین هزینه، غیرفعال شدن سیمکارت ترابردشدهی شماست.