افشاگری درباره سقوط هواپیمای آسمان/ فجایع بزرگتری در راه است؟

کدخبر: ۲۰۲۴۵۸
روزنامه آرمان: سانحه دلخراش سقوط هواپیمای شرکت آسمان اگرچه اولین سانحه هوایی در کشور نبود اما روند سوانح مختلف زمینی، هوایی و دریایی در دوران تصدی پست وزارت راه و شهرسازی موجی از انتقادها را متوجه این وزارتخانه کرد و عملکرد این وزیر را زیر سوال برد.
افشاگری درباره سقوط هواپیمای آسمان/ فجایع بزرگتری در راه است؟

اخبار منتشر شده در خصوص سوانح اخیر حکایت از ضعف مدیریت و نظارت صحیح بر دستگاه‌های زیر مجموعه این وزارتخانه دارد. دیروز مدیرعامل هلال احمر استان اصفهان اظهار کرد: اولین گروه از پیکرهای جانباختگان حادثه سقوط هواپیما در ارتفاعات دنا توسط امدادگران جمعیت هلال احمر به پایین منتقل و تحویل مراجع ذی‌صلاح شد.

یک عضو کمیسیون عمران مجلس درباره سقوط هواپیمای آسمان پرده از مسائلی برداشته است که عدم توجه به آنها می‌تواند فجایع بزرگ‌تری را در صنعت هوایی کشور به ویژه در شرکت آسمان به دنبال داشته باشد. عصر ایران نوشت؛ محمد دامادی، نماینده ساری در مجلس تصریح کرده است که سوءمدیریت در شرکت هواپیمایی آسمان می‌تواند یکی از علت‌های اصلی سقوط این هواپیما باشد. وی فاش کرد که سازمان هواشناسی از وضعیت آب و هوای منطقه دنا اطلاع داده بود بنابراین احتمال سانحه وجود داشت، اما متاسفانه شرکت هواپیمایی آسمان دستور لغو پرواز را صادر نکرد.

چکی که واقعیت نداشت

دامادی همچنین درباره سوء مدیریت حاکم بر هواپیمایی آسمان اظهار کرد: شکایت‌های بسیاری از سوی خلبانان آسمان به کمیسیون عمران ارسال شده است و بیش از 30 نفر از خلبانان خوب و توانمند آسمان در ماه‌های قبل به دلیل سوء مدیریت استعفا داده‌اند. متاسفانه تعدادی از خلبانان اعلام کرده‌اند که این شرکت با دریافت چک از خلبانان، آنها را مجبور به پرواز می‌کند. اما معاون سازمان هواپیمایی در واکنش به اظهارات یک نماینده مجلس مبنی بر اینکه از خلبان آسمان چک گرفته شده و به همین دلیل با وجود نامساعد بودن شرایط جوی، خلبان مجبور به انجام پرواز شده است، تاکید کرد: تمام این اظهارات رد می‌شود. خلبان این پرواز از نیروهای قدیمی شرکت آسمان بوده و از وی هم هیچ چکی گرفته نشده است.

امدادگران در خطر!

ایلنا نوشت؛ استاندار اصفهان در خصوص آخرین اقدامات در خصوص انتقال اجساد هواپیمای آسمان گفت: با گروهی که بالای کوه قرار دارند صحبت کردم، در ارتفاعات شرایط بسیار بدی وجود دارد که امکان انتقال را سخت می‌کند. حتی ممکن بود عزیزانی که در کوله‌پشتی خود قطعاتی از پیکرها را حمل می‌کنند به پایین پرتاب شوند. محسن مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: به دلیل شرایط بد آب و هوایی امکان پرواز بالگرد به آن منطقه نیست اما بالگردها در منطقه در حال پرواز هستند. استاندار اصفهان ادامه داد: تصمیم گرفتیم به روش‌های دیگر اجساد را منتقل کنیم؛ مثلا به این صورت که با برانکارد انتقال پیدا کنند که به دلیل شیب ۷۰ یا ۸۰ درجه این امکان وجود نداشت، بنابراین تصمیم گرفتیم که قطعاتی از پیکر جانباختگان با کوله‌پشتی حمل شود.

جعبه سیاه

وزیر راه و شهرسازی با حضور در جمع اعضای کمیسیون عمران مجلس، روشن شدن علت سقوط هواپیمای مسافربری ATR شرکت آسمان را به پیدا شدن جعبه سیاه این هواپیما موکول کرد. عباس آخوندی همچنین گفت که وظیفه مجلس پرسشگری است و در چنین موقعیت‌هایی به طور حتم باید ورود کند تا مطمئن شود اقدامات لازم صورت گرفته است. آخوندی با بیان اینکه هم‌اکنون بیش از 30 جسد کشف شده است، گفت: برای روشن شدن تمام زوایا از کارشناسان کشور فرانسه هم دعوت کردیم که خوشبختانه این هیات نیز وارد ایران شده تا در جمع بندی گزارش‌ها به ما کمک کنند. وی با بیان این که در حال حاضر اصلی‌ترین مساله برای روشن شدن علت سانحه پیدا کردن جعبه سیاه هواپیما است، تصریح کرد: اطلاعاتی که در زمین و در سیستم‌های ما ثبت شده در اختیار ما قرار دارد، اما بقیه اطلاعات را باید از جعبه سیاه هواپیما استخراج کرد تا ببینیم در خود هواپیما چه اتفاقی افتاده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات خوب صورت گرفته در خصوص خانواده‌های جانباختگان این حادثه گفت: «از جهت سرکشی به خانواده‌ها من دوشنبه که در منطقه بودم به خانواده یکی از جانباختگان سر زدم و تسلیت عرض کردم. از طرفی خود شرکت آسمان که شرکت عملیاتی این مساله است، مسئول شده این کار را انجام دهد. آخوندی تاکید کرد: «مقصران سقوط هواپیما و علت این حادثه، بر اساس رژیم مسئولیت حقوقی، انجام شده و بعد از آن افراد مسئولیت حقوقی اقدام خودشان را خواهند پذیرفت.» نماینده مردم دنا با بیان اینکه ستاد بحران در منطقه سی‌سخت نزدیک‌ترین نقطه به محل سقوط هواپیما تشکیل شده است اظهار کرد: در این ستاد تقسیم وظایف صورت گرفت و 20 تیم 4 نفره عازم منطقه شدند.

غلام‌محمد زارعی تصریح کرد: قرار بر این است که هر تیم 4 نفره حامل انتقال یک پیکر از سرنشینان باشد. وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی انتقال اجساد به پایان می‌رسد، گفت: مسیر جدیدی شناسایی شده که حداقل زمان صعود به نقطه سقوط 5 ساعت است اما برگشت از آن با توجه به شیب مسیر کمتر می‌شود. وی تاکید کرد: جعبه سیاه هنوز پیدا نشده و در اولویت ما هم نیست در حال حاضر اولویت با انتقال اجساد است و بعد از این مرحله به سراغ جعبه سیاه خواهیم رفت.

۳۳ جان‌باخته اهل تهران

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: از مسافران هواپیمای تهران-یاسوج ۳۳نفر تهرانی، یک نفر از استان فارس، سه نفر البرز، پنج نفر مازندران، یک نفر قزوین، یک نفر قم، دو نفر بوشهر، گلستان و کرمان هر کدام یک نفر و دو نفر نیز از نیروهای امنیتی هستند. وی ادامه داد: ۱۵ تن از مسافران از اهالی استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.

ماجرای گوشی روشن

وزیر ارتباطات درباره روشن بودن گوشی همراه یکی از مسافران نوشت: الف. مطلع شدیم که تلفن همراه یکی از مسافرین پس از ناپدید شدن هواپیما روشن بوده و تا ساعت هفت عصر همان‌روز در دسترس بوده و سپس به دلیل احتمالی اتمام باتری خاموش می‌شود. موقعیت تلفن همراه در سایت روستای کهنگان سمیرم بوده است. ب. ادعای یکی از خبرنگاران در خصوص تماس شهروندی از یاسوج به یکی از مسافرین و دو مکالمه سی ثانیه‌ای و هفتاد و دو ثانیه‌ای بررسی و بنا بر اطلاعات تماس ثبت شده، این ادعا صحیح است. تماس اول در ساعت 8:56 در شمال پلیس راه نجف‌آباد به مدت سی‌و یک ثانیه برقرار و مکالمه دوم در ساعت 9:28 و در منطقه روستای کهنگان بوده است. البته اظهارات خبرنگار مذکور مبنی بر ساعت ناپدید شدن صحت ندارد و بنابر اظهارات سازمان هواپیمایی کشوری ساعت ناپدید شدن 9:34 صبح بوده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید