جایگاه ایران در صنعت رباتیک جهان
«رضا تقیزاده» فعال حوزه رباتیک کشور ضمن تاکید به دنیای ارتباطات و فناوری امروزه، مساله آموزش رباتیک را جزو مهمترین مسایل این حوزه در کشور دانست و از نیروهای توانایی در کشور گفت که استعدادشان به هدر میرود و ناگزیر به خارج کشور میروند. او به دیجیاتو میگوید:«هنوز در مبحث رباتیک با پدیده انبوه فرار مغزها روبرو هستیم چرا که با وجود رشد استارتاپها و فناوری در کشور، هنوز موضوعات رباتیک درکشور چندان مورد توجه قرار نگرفته است. سرمایهگذاری در این حوزه بسیار اندک است و خانوادهها و مردم چندان به آن اعتماد ندارد، ضمن اینکه قشر سنتی به دلایل مختلف من جمله دیدن آثار سینمایی علمی-تخیلی که در آن رباتها جای انسانها را گرفتند، فکر میکنند که با رشد این موضوع، کارشان را از دست خواهند داد!»
جای انسانها را گرفتند، فکر میکنند که با رشد این موضوع، کارشان را از دست خواهند داد!»
وی معتقد است که زمینه انجام فعالیت های دانش بنیان در این حوزه در کشور فراهم شده و لازم است از این موقعیت به بهترین شکل استفاده شود. تقیزاده افتخارآفرینی تیمهای رباتیک و فناوریهای نوین کشور در جوامع بینالمللی را مهر تاییدی برای حرفهای خود میداند و باور دارد که نوجوانان نسل فعلی میتوانن آینده روشنتری را برای این صنعت در ایران رقم بزنند. این کارشناس حوزه رباتیک باور دارد که همکاری نظام آموزشی و خانواده ها میتواند تحولات بزرگی در صنعت رباتیک کشور ایجاد کند:
«باید در کلاس های درس از پرداختن به آموزش تئوری فاصله گرفته و آموزش های عملی مبتنی بر دانش روز را توسعه دهیم، به همین دلیل لازم است آموزش با استفاده از ابزار علمی در دستور کار آموزش و پرورش قرار بگیرد. به همین منظور باید معلمین امروزه هم با این صنعت آشنا شوند و شیوههای مدرن آموزشی را فراگیرند و از این تغییرات هراسی نداشته باشند. هراس ما از پیشرفت علم و تکنولوژی در کشور، در همه حوزهها باعث عقبماندگی کشور ما شده است.»
وی برگزاری مسابقات مختلف و شرکت تیمهای ایرانی در رویدادهای جهانی را امکانی برای محک زدن و تست کردن قدرت ایران در این حوزه معرفی میکند:
«بهطور کلی می توان از ربات ها به عنوان دستیار نیروی انسانی یا حتی در حوزه های پیشرفته تر نیز استفاده کرد. برگزاری مسابقات در ایران فرصت مناسبی است تا تیم های جوان و نوپا با مسابقات رباتیک بیشتر آشنا شده و با مقایسه خودشان با تیم های مطرح جهانی در پیشرفت این علم تاثیرگذار باشند.»
ربات سورنا جزو دستاوردهای ایرانی در این زمینه به شمار می رود.