سیاست‌های تند ولیعهد سعودی قبل از جلوس بر کرسی پادشاهی

کدخبر: ۲۰۴۳۹۸
الجزیره در گزارشی سیاست‌های مشت آهنین ولیعهد عربستان در برخورد با برخی اعضای خاندان حاکم را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه تلویزیونی الجزیره در برنامه ماوراء الخبر به بررسی سیاست‌های مشت آهنین ولیعهد عربستان در برخورد با برخی از اعضای خاندان حاکم بر این کشور و تاثیر این سیاست ها بر آنچه که از آن به اصلاحات نوین در عربستان یاد می شود، پرداخت.

الجزیره اعلام کرد، به نظر می رسد بازداشت‌شدگان هتل ریتزکارلتون ریاض، به سادگی خاطرات روزهای در بازداشت را فراموش نمی کنند، بر اساس آنچه که در منابع خبری از جمله روزنامه نیویورک تایمز آمده است، شاهزادگان و تُجاری که در این هتل بازداشت شده بودند در دوران بازداشت با شکنجه های روحی و جسمی مواجه شدند، شکنجه هایی که از ذهن آنان بیرون نخواهد رفت تا جایی که یکی از بازداشت‌شدگان که خود از افسران عالی رتبه بود در زیر شکنجه به قتل رسید و برخی نیز به بیمارستان منتقل شدند. اگر چه بسیاری از این بازداشت‌شدگان که همگی از شخصیت‌های بزرگ اقتصادی عربستان هستند، آزاد شدند اما هم خود و هم خانواده‌هایشان تحت نظر و کنترل قرار دارند و با محدودیت‌هایی سفر و حتی محدودیت‌هایی در دسترسی به اموالشان روبرو هستند.

سیاست‌های تند ولیعهد سعودی قبل از جلوس بر کرسی پادشاهی

گزارشگر الجزیره گزارش داد، زنان عربستان این بار به شیوه جدید و بدون حضور محارم روز جهانی زن را گرامی داشتند، انتشار تصاویر جمعی از این زنان در رسانه‌های سعودی، با این هدف انجام شد تا وانمود شود کشور در مسیر تبدیل شدن به کشوری مدرن است، اما بسیاری از همین زنان که در جشن روز جهانی زن حاضر شدند سرلشکر علی القحطانی و سرنوشت او را نمی‌دانند، فردی که در زیر شکنجه در کشورش عربستان به قتل رسیده است. نیویورک تایمز دراین باره نوشت، علی القحطانی از خویشاوندان یکی از فرزندان ملک عبدالله بن عبدالعزیز (پادشاه متوفی عربستان) است که در زیر شکنجه و به طرز فجیعی به قتل رسیده است. این فرد با قساوت تمام شکنجه شد و آثار شکنجه و سوختگی در بدن او مشهود بود.

نیویورک تایمز به بهانه در پیش بودن سفر ولیعهد عربستان به واشنگتن با یادآوری این نکته سعی کرد بار دیگر آنچه را که برخی درباره پرونده و سوابق حقوق‌بشری ولیعهد عربستان فراموش شده و یا سعی می کنند فراموش کنند به یاد آورد و به همین منظور بار دیگر مبحث هتل ریتز کارلتون را به پیش کشید. در گزارش مفصل نیویورک تایمز به شکنجه بی‌رحمانه بازداشت‌شدگان در این هتل اشاره و هدف از این برخورد، دستیابی به بخشی از سرمایه‌های این افراد دانسته شد. ولیعهد توانست بخشی از سرمایه‌های این شاهزادگان را تصرف کند، اما برخورد با این افراد تا به همین حد نبود بلکه این شاهزادگان پس از آزادی نیز از محدودیت‌ها در امان نماندند.

برخی از آنان، باید با دستبندهای الکترونیکی تردد کنند تا رفت و آمدهایشان تحت نظر باشد، ضمن اینکه از خانواده‌هایشان به عنوان ابزاری برای محدود کردن آنها استفاده شده است، به گونه‌ای که می‌توان گفت از خانواده‌هایشان به منزله گروگان استفاده می شود تا این شاهزادگان با محدودیت‌های شدیدی مواجه باشند، با این حساب آزادی ظاهری آنان تنها برای حفظ وجهه ولیعهد جدید عربستان است که سعی می کند خود را حاکمی جوان و همگام با عصر معرفی کند، حاکمی که تلاش می کند کشورش را از دوران قرون وسطایی به عصر مدرنیته انتقال دهد حتی اگر چه در این مسیر مرتکب تندروی شود.

سیاست‌های تند ولیعهد سعودی قبل از جلوس بر کرسی پادشاهی

در هر حال واقعیت در عربستان چیز دیگری است، به تعبیر نیویورک تایمز واقعیت این است که عربستان کشوری مبتنی بر رعب و وحشت و آمیزه‌ای از سیاست مبارزه با فساد و تسویه حساب‌های شخصی ولیعهد است، در این زمینه روند برخورد با فرزندان ملک عبدالله بن عبدالعزیز، مثال برجسته‌ای است. پس از مرگ عبدالله بن عبدالعزیز فشار بر فرزندان او از جمله امیر متعب، فرماندهی گارد ملی عربستان افزایش یافت تا نوادگان پادشاه متوفی عربستان مجبور شوند از بخش هایی از سرمایه‌هایشان دست بکشند، البته نوادگان عبدالله بن عبدالعزیز در آغاز راه مقاومت کردند اما در ادامه کار برخی از آنان به بازداشتگاه ریتز کارلتون (هتل) کشید.

رفتار با ولید بن طلال یکی از شاهزادگان سعودی که در فهرست ثروتمندان جهان جای دارد نمونه دیگری است، او که در یکی از مزارع خود حضور داشت پس از دریافت خبر تمایل پادشاه برای دیدار با او، وارد ریاض شد اما در ریاض تلفن همراه  او توقیف و محافظانش محاصره شدند و خود نیز به بازداشتگاه منتقل شد. سرنوشت برخی از چهره های دیگر که حتی تعدادی از آنها خارج از خاندان حاکمند مشابه با سرنوشت ولید بن طلال بود. برخی از افراد این مجموعه که تعداد آنان به هفده نفر می رسد با بدترین نوع برخورد مواجه شدند. شکنجه شدید، محرومیت از خواب و ضرب و شتم بخشی از این برخوردهاست که از آن می توان به مراحل آغازین حاکمیت ولیعهدعربستان، آن هم قبل از جلوس بر کرسی پادشاهی یاد نمود.

سیاست‌های ولیعهد عربستان در میان مردم انگلیس و حتی در مجلس عوام این کشور با اعتراضات گسترده‌ای روبرو شد، اما این اعتراض‌ها نتوانست مانع استقبال پر هزینه از ولیعهد در کاخ سلطنتی انگلیس شود. اوضاع در کاخ سفید هم چندان با انگلیس تفاوت ندارد اما این استقبال‌ها نمی تواند واقعیتی را که از چهره ولیعهد عربستان ترسیم شده است عوض کند. در واقع چهره‌ای که از عربستان آشکار شدچهره زشتی است اگر چه این چهره با دقت، تزیین و آراسته شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید