ساخت نیروگاه هسته ای ترکیه امسال آغاز می شود
اردوغان طی مراسمی با موضوع 'برنامههای انرژی گازرسانی دولت'در مجتمع ریاست جمهوری ترکیه اظهار کرد: در خصوص احداث نیروگاه هسته ای ترکیه گام های لازم را در آینده ای بسیار نزدیک با دوست عزیزم ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به صورت مشترک برخواهیم داشت.
وی بیان کرد: کشورهای توسعه یافته برای جایگزین کردن منابع انرژی خود به انرژی هسته ای و انرژی های تجدیدپذیر روی آورده اند و ما نیز در بخش انرژی به دنبال استفاده از تکنولوژی های جدید هستیم.
وی تاکید کرد: کشوری که رشد اقتصادی 6 تا 7 درصدی را تجریه می کند، بی تردید نیاز به انرژی بیشتری دارد و در این راستا به زودی مراسم کلنگزنی نیروگاه هستهای آک کویو با حضور دوست عزیزم پوتین رئیس جمهوری کشور روسیه برگزار خواهد شد.
بنا بر اعلام این رسانه، بینالی یلدریم نخست وزیر ترکیه نیز در مراسم 'توزیع گاز به 101 شهر' در خصوص رویکرد ترکیه برای دستیابی به انرژی هسته ای گفت: با روسیه برای احداث نیروگاه هستهای آک کویو و با ژاپن نیز برای ساخت یک نیروگاه هستهای دیگر در منطقه دریای سیاه به توافق رسیده ایم و برای تحقق پروژه سوم در این زمینه نیز وزارتخانه مربوطه به بررسیهای خود ادامه میدهد.
وی تاکید کرد: می خواهیم در سالهای آینده 10 درصد از تولید برق ترکیه را از طریق انرژی هسته ای و در چارچوب تنوع بخشی به منابع انرژی تامین کنیم.
به گزارش ایرنا، برات آلبایراک وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه چند ماه پیش اعلام کرد که فعالیت هر سه نیروگاه هسته ای طراحی شده ترکیه تا سال 2030 آغاز می شود.
ترکیه و روسیه در سال 2010 نخستین توافقنامه احداث پروژه نیروگاه هسته ای مرسین - آک کویو را به ارزش 20 میلیارد دلار با چهار رآکتور هستهای و ظرفیت تولید چهار هزار و 800 مگاوات برق امضا کردند.
نیروگاه هستهای سینوپ ترکیه نیز به عنوان دومین نیروگاه این کشور در سواحل دریای سیاه با همکاری کشور ژاپن احداث شده و به بهره برداری خواهد رسید.
سومین نیروگاه هسته ای ترکیه نیز قرار است با همکاری کشور چین احداث شود ولی هنوز مکان و جزئیات احداث آن اعلام نشده و به نظر می رسد مذاکرات در این زمینه بین طرفین ادامه دارد.
استفاده از انرژی هسته ای در سال 1962 وارد دستور کار دولت ترکیه شد که درآن سال در ناحیه کوچک چکمجه استانبول از سوی مرکز تحقیقات و آموزش هسته ای یک راکتور آزمایشی با قدرت یک مگاوات به نام TR-1 راه اندازی شد.
دولت آنکارا به ویژه شخص اردوغان همواره در مجامع بین المللی از حق کشورها در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای حمایت کرده و به صراحت در این زمینه موضع خود را اعلام و تاکید کرده است که قصد دارد در یک دوره بلند مدت، حداقل 20 درصد انرژی برق این کشور را از طریق نیروگاه های هسته ای تامین کند.
گفته می شود ترکیه از نظر منابع اورانیوم و توریوم که ماده خام انرژی هسته ای به شمار می رود، غنی است.