در چه مورد شنود ارتباطات مردم در پیامرسانهای داخلی بلامانع است؟
محمد کاظمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اظهارات اخیر دبیر کارگروه مصادیق مجرمانه اینترنتی در خصوص غیرقانونی بودن شنود مکالمات و ارتباطات در پیامرسانهای داخلی، اظهار کرد: بر اساس اصول قانون اساسی و آموزههای دینی اینکه وارد حریم خصوصی افراد شویم و در زندگی افراد دخالت کنیم ممنوعیت وجود دارد. در واقع هم ممنوعیت قانونی وجود دارد و هم ممنوعت شرعی.
وی درباره زمانی که این ممنوعیت میتواند جنبه قانونی پیدا کند نیز گفت: اما در یک زمان اگر بحث بر سر مسائل امنیتی باشد موضوع دیگری است. مثلا احساس شود یا وزارت اطلاعات به مستنداتی دست پیدا کند که فردی با استفاده از پیامرسانها برای بیگانگان و عوامل ضد انقلاب جاسوسی میکند یا قصد براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را دارد که با استفاده از پیامرسانها به طرف مقابل خود این اطلاعات را میرساند در این صورت اگر دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی به اینگونه دلایل دست پیدا کنند باید از مقام قضایی درخواست کنند که فلان مکالمه یا فلان پیامرسان شنود شود تا اطلاعات مربوط به جاسوسی کشف شود.
نماینده مردم ملایر اضافه کرد: در این زمینه صرفا باید از سوی مقام و مسئول قضایی صلاحیتدار مجوز صادر شود، این مجوز به صورت محدود صادر میشود.