وقتی مدیران فدراسیون فوتبال لباس تیم ملی را بی ارزش کردند
ورود فدراسیون به ماجرای اسپانسری تیم ملی هر روز با ابهامات جدیدی روبهرو بوده و این ابهامات همچنان ادامه داد. در چند ماه اولی که تیم ملی لباسهای آدیداس را به تن میکرد، فدراسیون لباسها را از کشورهای مختلف خریداری میکرد و برخی هم معتقد بودند لباسها از منیریه خریداری میشود و فقط لوگوی فدراسیون فوتبال روی آن درج شده و کیفیت واقعی لباسهای آدیداس را ندارد. با این حال علت اینکه فدراسیون نمیتوانست قراردادی با شرکتی امضا کند، ماجرای عدم فسخ قرارداد با شرکت جیووا بود و در این شرایط هیچ شرکتی حاضر به امضای قرارداد با فدراسیون نبود و حتی اگر به فرض محال چنین اتفاقی رخ میداد، فدراسیون متخلف شناخته میشد. همین مسئله زمان زیادی را از فدراسیون فوتبال گرفت تا در نهایت ۱۴ آذرماه روی سایت رسمی فدراسیون اعلام شد که قراردادی با شرکت آدیداس به مدت یک سال امضا شده است.
هرچند پس از اعلام رسمی فدراسیون فوتبال در خصوص امضای قرارداد با نماینده شرکت آدیداس در خاورمیانه، مولر که از رابطهای اصلی شرکت آدیداس در خاورمیانه است مذاکرات فدراسیون فوتبال و امضای قراردادی با فرید چاسبی را تأیید کرد، اما گفت که قرارداد آدیداس با فدراسیون فوتبال ایران هنوز نهایی نشده است. البته این ادعای مولر از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال بی پاسخ نماند و هدایتالله ممبینی، عضو هیئت مدیره فدراسیون فوتبال و از نفراتی که برای مذاکره با آدیداس راهی دبی شده بود به این مسئله واکنش نشان داد. ممبینی در گفتوگویی صراحتاً اعلام کرد قرارداد ما و آدیداس نهایی شده است. با این حال کاری به نوع قرارداد فدراسیون فوتبال با شرکت آدیداس هم نداریم که از سوی صفیاله فغانپور، مسئول حقوقی فدراسیون فوتبال اعلام شد که این قرارداد اسپانسری نیست و فدراسیون قرار است لباسها را با ۷۰ درصد تخفیف خریداری کند. فغانپور هم در گفت و گویی صراحتاً اعلام کرد فدراسیون فوتبال خودش نخواسته با آدیداس قرارداد اسپانسری امضا کند. حال اینکه چرا و به چه دلیل فدراسیون قید قرارداد اسپانسری را زده تا لباس خریداری کند و به جای گرفتن پول، پول پرداخت کند وجه دیگر ماجراست که مسئولان فدراسیون هیچگاه پاسخ روشنی به این مسئله ندادند.
آنچه هنوز هم مشخص نیست، نوع قرارداد فدراسیون فوتبال با شرکت آدیداس است و گویا مسئولان فدراسیون فوتبال نیز علاقهای به رسانهای کردن آن ندارند. حال به چه دلیل و چرا، این هم نیاز به پاسخی دارد که هنوز داده نشده است. هرچه هست هر چند وقت یک بار و از میان صحبتهای مسئولان فدراسیون فوتبال یا از میان بندهایی که از این طرف و آن طرف افشا میشود، بخشهایی از قرارداد فدراسیون فوتبال با آدیداس رسانهای میشود.
جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه ۶۰ روز دیگر آغاز میشود اما هنوز از لباسهای تیم ملی ایران برای مسابقات جام جهانی رونمایی نشده است. این اتفاق در حالی رخ داده که از لباسهای تیمهای حاضر در جام جهانی رونمایی شده و حتی لباس دوم برخی تیمها نیز مشخص است، اما هنوز از لباسهای ایران و معرفی آن از سوی شرکت آدیداس خبری نیست. آن هم در شرایطی که مسئولان فدراسیون مدعی امضای قرارداد با این شرکت هستند، اما حتی از تأییدیه نهایی شرکت آدیداس خبری نیست. درباره زمان رونمایی از لباسهای تیم ملی برای جام جهانی نیز تاریخهای مختلفی از جمله بهمنماه و همچنین اسفندماه و همزمان با حضور اینفانتینو اعلام شده بود، اما هیچ اتفاقی در این تاریخها رخ نداد. در این خصوص نیز محمدرضا ساکت، دبیرکل فدراسیون فوتبال مصاحبهای در تاریخ ۲۱ آبانماه ۹۶ انجام داده بود که در این مصاحبه اعلام کرد از لباسهای تیم ملی در ماه مارس (۱۰ اسفندماه ۹۶ تا ۱۰ فروردینماه ۹۷) سال ۲۰۱۸ میلادی رونمایی میشود.البته مهدی تاج در این باره گفت که آدیداس اعلام کرده چون در ایران قانون کپیرایت وجود ندارد مراسم رونمایی را برگزار نمیکند و ظاهرا گفته شده ۲۷ اردیبهشت قرار است این کار انجام شود. به هرحال در تاریخ ۲۷ اردیبهشت هم قانون کپی رایت همچنان در ایران وجود نخواهد داشت و این مشکل ادامهدار خواهد بود.
اخیراً هم هدایتالله ممبینی اعلام کرده آدیداس قرار نیست لباسی برای تیم ملی طراحی کند و ملیپوشان ایران با لباس ساده آدیداس در جام جهانی به میدان میروند.
در کنار همه این سؤالها، باید به یک نکته که شاید ابهامات را به واقعیت نزدیکتر کند، بار دیگر توجه کرد. اینکه تصاویر منتشر شده از رختکن تیم ملی در کانال اطلاعرسانی تیم ملی در اردوی فروردینماه، نشان میدهد که لباسهای اصلی و ذخیره بازیکنان یکسان نیست. همانطور که در دو تصویر زیر میبینید، لباسهایی که در رختکن تیم ملی روی رگال آویزان شده، یک دست قرمز است و سه خط معروف آدیداس از زیر آستین و کنار پهلویی لباسها قرار دارد، در حالی که طراحی لباسهای ذخیره بازیکنان که به صورت تا شده در رختکن قرار دارد متفاوت است. لباسهایی که یکدست قرمز نیست و یقه آن سفید است و سه خط معروف آدیداس نیز روی شانه لباسها قرار دارد. این اتفاق در حالی رخ داده که فدراسیون فوتبال مدعی است لباسهای فعلی نیز از نمایندگی شرکت آدیداس تهیه میشود، اما آیا قابل قبول است که لباسهای رسمی تیم ملی برای یک بازی با دو طراحی متفاوت تهیه شده باشد؟
شاید باید سؤال اصلی از فدراسیون فوتبال این باشد که قرارداد با آدیداس کجاست؟ بندهای این قرارداد به چه شکل است و این شرکت موظف شده لباسها را به چه شکل به تیمهای ملی ایران بدهد و تا چه تاریخی آنها را آماده کند؟ آیا طبق ادعای مولر اصلاً قرارداد نهایی شده و قراردادی در میان است؟ شاید به همه سؤالات و ابهامات با رونمایی از این قرارداد پر ابهام پاسخ داده شود.