رگبار انتقادات به مارک زاکربرگ!

کدخبر: ۲۰۸۳۹۵
کلیک:مارک زاکربرگ، مدیر عامل و موسس شبکه اجتماعی محبوب در مراسم شهادت خود به موضوع ردیابی کاربران اینترنتی فاقد اکانت فیس بوک اقرار کرد و خون مدافعان حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی و برخی سیاستمداران دولت آمریکا را به جوش آورد!
 رگبار انتقادات به مارک زاکربرگ!

اگر از آن دسته افرادی هستید که به خیال خود از عدم عضویت در فیس بوک احساس زرنگی کرده و در مقابل افرادی که نگران از دست دادن اطلاعات خود هستند، لبخند رضایت بر لب دارید، باید بگوییم که کاملا در اشتباه هستید، چرا که مارک زاکربرگ موسس و مدیر فیس بوک در مراسم شهادت خود به این موضوع اشاره کرد که ردیابی کاربران اینترنتی حتی در صورت نداشتن اکانت فیس بوک نیز ممکن بوده و این شبکه اجتماعی چنین اقدامی را انجام داده است!

وی در پاسخ به سوال نماینده آمریکایی به نام Ben Lujan در این مورد گفت: «فیس بوک به دلایل امنیتی، ردیابی کاربران اینترنتی فاقد اکانت را نیز مانند اعضای این شبکه اجتماعی انجام داده است». به عبارت این دسته از کاربران هیچ گونه مدرک و سرنخی در مورد اطلاعات جمع آوری شده توسط فیس بوک ندارند.

این موضوع به مذاق نمایندگان حاضر در کنگره خوش نیامد و آن را خلاف قوانینی دانستند که برای شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های مرتبط نوشته شده است. کاربران فاقد اکانت فیس بوک برای آگاهی از اطلاعات جمع آوری شده مجبور به ساخت پروفایل کاربری خواهند بود و Lujan به این موضوع اشاره کرد که در پی حل این مشکل است. مسئولان فیس بوک در پاسخ به این مشکل گفتند:

ما هیچ برنامه خاصی برای ارائه روشی به منظور کنترل اطلاعات جمع آوری شده توسط افراد فاقد اکانت فیس بوک نداریم.

در کنار سیاستمداران، مدافعان حقوق حریم شخصی کاربران نیز از پاسخ مارک زاکربرگ خشمگین شدند. کریس کالابرسه، مدیر ارشد حریم شخصی در مرکز دموکراسی و تکنولوژی عنوان کرد: «فیس بوک باید موارد استفاده از اطلاعات کاربران را به صورت صریح و واضح اعلام کند».

Lujan در ادامه اظهارات خود گفت:

شما به این موضوع اشاره داشتید که هر شخصی مسئول کنترل اطلاعات خود است، اما مشغول جمع آوری اطلاعات افرادی هستید که هیچ گونه فعالیتی در فیس بوک نداشته و فاقد اکانت هستند! این موضوع کاملا خلاف قوانین و ضد موافقت نامه حریم شخصی کاربران است.

برخی افراد متخصص در زمینه امنیت سایبری به این موضوع اشاره داشته اند که بعد از فیسبوک، از شرکت هایی مانند گوگل، آمازون و توییتر نیز برای حضور در کنگره جهانی و پاسخ به سوالات نمایندگان دعوت به عمل می آید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید