عارف به دنبال کوچ از بهارستان به بهشت

کدخبر: ۲۰۸۸۶۱
یک‌سری دنبال شهردارشدن محسن هاشمی‌اند و برخی دیگر به دنبال تکرار همین سناریو برای محمدرضا عارف. هرچند گویا در نسخه عارف، دوستان دور و نزدیک بیش از شخص او پی کارند.

چنانچه عارف چندی پیش تلویحا حتی به شهردارشدن محسن هاشمی نیز انتقاداتی وارد کرد و پای میثاق‌نامه را وسط کشید.  رسیدن به نام‌های تکراری و حاضر در قدرت از محسن هاشمی گرفته تا عارف و چهره‌های دیگر نشان از آن دارد که اصلاح‌طلبان در تربیت چهره‌های جوان و تازه‌نفس آن‌طور که باید و شاید کار نکرده‌اند. نقد پیشین به اصولگرایان در اینکه کفگیرشان در چهره‌های شاخص سیاسی به ته دیگ خورده، حالا با یک حرکت بومرنگی به سمت‌وسوی اصلاح‌طلبان بازگشته است. گزینه‌ شهرداری تهران چه محسن هاشمی باشد و چه عارف یک صورت‌مسئله جدی روی میز است؛ میثاق‌نامه و احترام به رأی مردم. همان میثاق‌نامه‌ای که یکی به کنایه آن را  وحی منزل نمی‌داند و دیگری معتقد است که باید مورد تأکید و توجه اصلاح‌طلبان باشد. این روزها صداهایی در مجلس به‌دنبال مطرح‌کردن نام عارف به عنوان نامزد شهرداری تهران است. عارف اما هفته گذشته تلویحا با پیش‌کشیدن اهمیت میثاق‌نامه به طور غیرمستقیم مخالفتش را با شهردارشدن محسن هاشمی مطرح کرد و گویا همان تفسیرها و تأمل‌ها درباره شخص او صدق می‌کند. برایندها نشان از آن دارد که نه عارف که گروهی اصلاح‌طلب در مجلس خواهان حضور عارف در ساختمان خیابان بهشت‌اند. محسن علیجانی، یک عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به گزینه‌های مطرح‌شده برای شهرداری تهران، به ایسنا گفته که «عارف خواستار بررسی موضوع شهردارشدنش در فراکسیون امید شده». در همین حال حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران و از افراد نزدیک به محمدرضا عارف به اعتماد آنلاین گفته «طی روزهای اخیر در مورد این شایعه با آقای دکتر عارف صحبتی نداشتم اما بر اساس شناختی که از آقای دکتر عارف دارم، طرح این موضوع را بی‌اساس می‌دانم».

عارف بهتر است نماینده باقی بماند

غلامرضا حیدری به «شرق» می‌گوید که خبر را در شبکه‌های اجتماعی دیده اما از صحت آن خبر ندارد. با‌این‌حال حیدری به عنوان عضو فراکسیون امید معتقد است وقتی مردم به فردی رأی می‌دهند، بهتر ‌آن است که نماینده مردم در کرسی‌اش بماند و به مردم خدمت کند. تا به اینجای کار محسن هاشمی، احمد ترک‌نژاد {استاندار استان کرمانشاه در دولت هشتم}، سیدمحمدعلی افشانی {استاندار فارس در دولت یازدهم}، تقی‌زاده‌خامسی {شهردار کنونی مشهد}، محمدرضا عارف و محمدرضا تابش از گزینه‌های مطرح برای شهرداری تهران عنوان شده‌اند. علیجانی خبر داده که «ممکن است اسامی دیگری هم بعد از این مطرح شود اما نهایتا این شورای شهر است که در این زمینه تصمیم‌گیری خواهد کرد». حیدری همچنین به «شرق» گفته: «رأی مردم محترم است، به‌ویژه شخصی مثل آقای عارف حیف است که از مجلس به شهرداری برود. ایشان انصافا خیلی وقت می‌گذارد و در حد توانش کار می‌کند. شهرداری کار گِل است».

رفتن از مجلس به شهرداری منعی ندارد

علیجانی از نمایندگانی که گویا حتی بیشتر از خود عارف علاقه‌مند به شهردارشدن رئیس فراکسیون امید است، همچنین تأکید دارد «اینکه کسی از مجلس برای تصدی شهرداری تهران انتخاب شود منعی ندارد، ضمن اینکه آقای عارف شخصی محوری است». در کارنامه کاری محمدعارف تصدی پست‌هایی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام دیده می‌شود. با‌این‌حال حضور او در رأس فراکسیون امید تا اینجای کار نقدهای فراوانی به دنبال داشته است. جالب آن است که علیجانی وقتی قرعه فال به نام محسن هاشمی و شهردارشدنش می‌رسد، می‌گوید «نام ایشان در گمانه‌زنی‌ها مطرح است اما بحثی در رابطه با میثاق ایشان برای ماندن در شورای شهر هم وجود دارد و به نظر من حضور ایشان در ریاست شورای شهر هم خوب است».

تأکید عارف بر اهمیت میثاق‌نامه

محمدرضا عارف چند روز پیش به عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به اعتمادآنلاین گفته بود «اعضای شورای شهر مطابق میثاق‌نامه عمل کنند. ما میثاق‌نامه را گرفتیم برای اینکه اجرا شود و انتظارمان از تمام اعضای شورای شهر در تمام شهرستان‌ها این است که به امضا و میثاقشان احترام بگذارند و این خواهش و دغدغه ما است. آنها باید به تعهدات خود مطابق میثاق‌نامه عمل کنند که طبیعتا احترام به رأی مردم و حضور در شورای شهر است».

اما میثاق‌نامه چه بود که حالا یکی آن را وحی منزل می‌داند و دیگری بر این باور است که این میثاق‌نامه می‌تواند حسب زمان و موقعیت تازه بازخوانی شود. تمامی نامزدهای شورای شهر تهران ملزم شده‌‌اند تا به میثاق‌نامه متعهد شوند. یعنی نامزدهای فهرست ٢١نفره شورای شهر، با امضای یک میثاق‌نامه متعهد شدند که بعد از رأی‌آوردن در انتخابات شورای شهر تهران، حق ندارند به دلیل گرفتن یک پست یا سمت، از عضویت شورای شهر استعفا بدهند. غلامحسین کرباسچی چند روز مانده به نوروز ٩٧ به «شرق» گفته بود: «اگر اعضای شورای شهر یک روز میثاق‌نامه امضا کنند، اختیار دارند یک روز هم آن را اصلاح کنند. نفس میثاق‌نامه مبنای قانونی ندارد. مثلا آقایی بخواهد وزیر شود، نمی‌شود جلوی وزیر‌شدنش را گرفت. شما میثاق‌نامه را مثل قانون وحی‌منزل گرفته‌اید».


 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید