واکنش یک نماینده مجلس به مطرح شدن طرح عدم کفایت روحانی/ انتقاد از رئیسی و علمالهدی
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایلنا، جلال میرزایی با اشاره به خروج ایالات متحده از توافق هستهایران و کشورهای ۵+۱ اظهار داشت: باید این واقعیت را بپذیریم که به هر حال، با این شرایط جدید در روابط بینالمللی از منظر اقتصادی با چالشهایی مواجه میشویم که بخشی از آنرا پیش از این نیز تجربه کردهایم.
لزوم تصمیمگیری عقلانی در دوران پس از خروج آمریکا از برجام
وی با تاکید بر اینکه قطعاً امکان شکلدهی اجماع جهانی مطابق آنچه حدود یک دهه پیش علیه کشورمان وجود داشت، پس از برجام هرگز میسر نخواهد بود، خاطرنشان کرد: با این حال باید در هر تصمیمگیری مصالح ملت را درنظربگیریم و با اتکا به عقلانیت و خردورزی حاکم بر کشور طی سالهای اخیر، از هرگونه اقدامی خارج از این شرایط بهشدت خودداری کنیم.
نماینده اصلاحطلب مردم ایلام در مجلس با تاکید بر لزوم توجه به چند نکته مهم در شرایط جدید اعلام کرد: مسئله نخست این است که اگر تحریمهای امریکا علیه ما موثر واقع میشد، بهخاطر اجماع جهانی بود که طی چندین سال در دوران دولت نهم و دهم علیهمان شکل گرفته بود.
آمریکا دیگر قادر به شکلدهی اجماع جهانی علیه ایران نیست
وی تاکید کرد: با این حال در حال حاضر علاوه بر اینکه شرایط حاکم بر کشور ما کاملاً با آن زمان متفاوت است، آمریکا نیز شرایط آن زمان را ندارد و نمیتواند آن اجماع جهانی را علیه ما ایجاد کند؛ کما اینکه اروپاییها نیز اعلام کردند که به تعهداتشان پایبند بوده و در برجام میمانند. قطعاً این مسئله به نفع ماست اما به شرط آنکه خودمان داخل کشور این وضعیت را خراب نکنیم.
رییس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در جریان حادثه منا یا مسائل مربوط به اعدام شیخ نمر نیز درحالی که فضای منفی علیه دولت سعودی حاکم بود، حمله به سفارت این کشور در تهران عملاً فضا را علیه ما تغییر داد؛ بنابر این باید دقت کنیم که مبادا کشورهای اروپایی و همچنین چین و روسیه نیز علیه ما موضعگیری نکنند.
مردم بهخاطر وعده گشایش تحریمهای سیاست داخلی و حقوق بشری به روحانی رای دادند
میرزایی نکته حائز اهمیت دیگر در شرایط پس از خروج ایالات متحده از برجام را در گروی برخی واقعیتها و مناسبات سیاست داخلی ارزیابی کرد و گفت: حسن روحانی در دوره اخیر انتخابات ریاستجمهوری در اردیبهشتماه اعلام کرد که سعی خواهد کرد از طریق مذاکره تحریمهای حقوق بشری و سایر مشکلات کشور با جامعه جهانی را نیز مرتفع کند و مردم به امید تداوم گشایشهای سیاست خارجی در امور سیاست داخلی، اجتماعی و فرهنگی به روحانی رای داند.
مردم باید بدانند که دولت و مسئولان برای برونرفت از بحران هستهای کوتاهی نکردند
وی اضافه کرد: ما در بهترین فرصت قرار داریم که مردم متوجه شوند دولت جمهوری اسلامی، مسئولان و حاکمیت برای برونرفت از بحران هستهای کوتاهی نکرده است. بنابراین نباید اقدامی انجام دهیم که مردم فردا ما مسئولان را سرزنش کنند و فکر کنند که مقصر دولت ما بوده و کوتاهی دولت یا نظام باعث خروج امریکا از برجام شده است.
نماینده اصلاحطلب مردم ایلام در مجلس دهم تاکید کرد: هماکنون توپ در زمین اروپا است و باید به نحوی رفتار کنیم که اگر اروپاییها متعهد ماندند، مردم و افکار عمومی متوجه شوند که دولت و مسئولان کوتاهی نکردهاند و آن زمان است که میتوانیم با انسجام و وحدت ملی این چالش بزرگ را پشت سر بگذاریم.
رییس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس در پاسخ به پرسشی درمورد کلید زدن طرح عدم کفایت حسن روحانی در مجلس گفت: متاسفانه اینها جریانی هستند که شعار وحدت ملی میدهند اما رفتارشان بویی از وحدت ملی نبرده است.
انتقاد از رئیسی و علمالهدی بهخاطر عدم استقبال از روحانی در جریان سفر به مشهد
وی به عدم استقبال برخی مقامات مشهد در سفر اخیر رییسجمهوری به این شهر اشاره کرد و گفت: شاهد بودیم که بهخاطر یک اختلافنظر سیاسی درمورد تلگرام یا مباحث انتخاباتی که مربوط به ماههای گذشته است، آقای علمالهدی به استقبال روحانی نرفت و آقای رئیسی هم پیش از ورود رییسجمهور مشهد مقدس را ترک کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این جریان وحدت را به گونهای تفسیر و تبیین میکند که همه مردم دقیقاً شبیه هم فکر کنند که امکانپذیر نیست؛ بلکه وحدت به معنای این است که کثرت را بپذیریم و به سمت وحدت برویم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این جریان چنین نگاهی به وحدت ملی ندارد و باوجود آنکه بعضاً توصیههای حکیمانه رهبر انقلاب را مبنا قرار میدهند اما نتیجهگیری غلط میکنند. ما شاهد بودیم که برخی روزنامهها و کانالها تا همین چندروز قبل از خروج آمریکا از برجام هر روز مینوشتند که آمریکا هرگز این توافق را رها نمیکند، چرا که برجام به نفع آنها و به ضرر ما بوده است اما دیدیدم که اینطور نشد.
وی یادآور شد: شاهد بودیم که هرچه عقلا و دوستداران نظام میگفتند برجام به نفع منافع ملی بوده و در راستای منافع ملی به امضاء رسیده است، این جریان حرف خود را میزد و امروز هم به گونهای رفتار میکنند که انگار نه انگار تا دیروز چه تحلیلهایی داشتند.
تندروها بهدلیل مفروضات غلط میگفتند آمریکا از برجام خارج نمیشود
این نماینده مجلس اضافه کرد: تحلیلها و نتیجهگیریهای این جریان تندرو براساس مفروضات غلط است و به همین دلیل میگفتند آمریکا از برجام خارج نمیشود. این جریان انتظار داشت رییسجمهوری صراحتاً اعلام کنند که ایران هم از برجام خارج میشود و شعار تند سرمیداد اما به این فکر نمیکنند که در این صورت، تکلیف مردم و پیامدهای این اقدام چه خواهد بود. متاسفانه این جریان متوجه پیامدهای اقدامات افراطی نیست و درنظر نمیگیرد که اگر احساسی و غیرعقلایی عمل کنیم، با دست خودمان اروپا را در کنار آمریکا قرار میدهیم.
هیچ بحثی درمورد کلید زدن طرح عدم کفایت روحانی در مجلس مطرح نیست
نماینده اصلاحطلب مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا این مباحث درمورد طرح عدم کفایت روحانی در مجلس مطرح شده است، گفت: هیچ بحثی در این رابطه نشده و به نظر میرسد کسانی که چنین مباحثی را مطرح میکنند، اطلاعی از فضای مجلس ندارند.
آتش زدن برجام در شان مجلس نبود اما بهعنوان اظهارنظر ایرادی نداشت
رییس کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس به آتش زدن پرچم امریکا در نشست روز چهارشنبه روز گذشته مجلس اشاره کرد و گفت: اتفاقاً بعد از اینکه آقای کوهکن، ذوالنور، ابطحی و چند نفر دیگر از اصولگرایان نسبت به آتش زدن پرچم آمریکا اقدام کردند، با بعضی از آنها صحبت کردم و معتقدم آتش زدن برجام بهصورت نمادین مشکلی نداشت و به هر حال با وجود اینکه شخصاً با این نگاه مخالفم اما دوستان نظر دیگری ندارد و حق دارند اظهارنظر کنند که البته جای این کار صحن علنی مجلس نیست.
وی در عین حال گفت: فارغ از آن، آتش زدن پرچم امریکا به هیچ عنوان درست نبود؛ چرا که از دل این بحثها همان بحث سفارت عربستان بیرون میآید.
با اتکا به نظر مساعد جامعه جهانی به ایران و انتقاد از آمریکا، چالشها را تبدیل به فرصت کنیم
میرزایی در پایان به حمایت تام و تمام اتحادیه اروپا و جامعه جهانی از برجام و ایران اشاره کرد و در این رابطه تصریح کرد: این حمایت فرصتی برای ما است و باید بتوانیم با اتکا به نظر مساعد جامعه جهانی و انتقاداتشان به ایالات متحده، این چالش را به فرصتی برای برونرفت از وضعیت فعلی تبدیل کنیم.