یکی از وزرای روحانی احتمال حمله نظامی امریکا به ایران را تخمین زد!
به گزارش اقتصادنیوز، در این یادداشت آمده است:«دولت فعلی امریکا بر خلاف تعهدات و تضمینهای بینالمللی در برجام، از این معاهده خارج شد. خروج ترامپ برخلاف هیاهوهای رسانهای- تبلیغاتی انجامشده خروجی بدون همراهی شرکای سنتی امریکا بوده است؛ خروجی که حتی مورد حمایت مردم امریکا نیز قرار نگرفته است. کشورهای اروپایی، سازمانهای بینالمللی (نظیر سازمان انرژی اتمی که موکدا پایبندی ایران به برجام را تایید کردهاند)، نهادهای مدنی بینالمللی تقریبا یکپارچه خروج ترامپ از برجام را مورد نکوهش قرار دادند و تنها رژیم غاصب صهیونیستی و برخی کشورهای کوچک منطقه که حاکمیتی لرزان دارند از اقدام ترامپ حمایت کردهاند. خروج دولت امریکا از برجام آثار سیاسی محدود و برخی تبعات اقتصادی را به دنبال خواهد داشت اما از جنبه نظامی با نگاهی به شرایط منطقه و ناکامیهای متعدد امریکا باید اذعان کرد ایران همچنان کشور با ثبات منطقه خواهد بود.»
ربیعی در ادامه یادداشت خود نوشت:«در این چارچوب بر این باورم که احتمال امکان حمله نظامی امریکا به ایران، حدود صفر است. در واقع بر مبنای محاسبات مختلف امنیتی، نظامی و منطقهای و بینالمللی، مجموعه تصمیمگیر در سیاست خارجی امریکا چنین ریسکی را نخواهند کرد. این احتمال فقط امریکا را شامل نمیشود، و باید اضافه کرد که با توجه شرایط ژئوپولتیک و قدرت دفاعی ایران هیچ کشوری چه در منطقه و چه خارج از منطقه خاورمیانه هرگز چنین ریسکی را نخواهد کرد. آنچه تاکنون ترامپ بیان کرده است و طراحان خروج امریکا بدان دلبستهاند ایجاد نارضایتی ناشی از تحولات اقتصادی و تبعات اجتماعی آن است. خروج از برجام را بیشتر در این چارچوب باید تبیین کرد. ترامپ با خروج از برجام به صورت هدفمند «کاهش سرمایه اجتماعی نظام سیاسی»، چیزی که در ادبیات نوین علوم سیاسی و روابط بینالملل از آن با عنوان «فرسایش سرمایه سیاسی» نام برده میشود.»
این عضو کابینه دوازدهم در بخش دیگری از یادداشت خود نوشت:« با تاکید براینکه خروج از برجام سرمایه اجتماعی کشور و اعتماد و امید مردم را نشانه گرفته است بر این باورم که باید حفاظت و حمایت از زندگی اقتصادی و اجتماعی مردم سرلوحه کار دولت و سایر ارگانها قرار گیرد. باید نهادهای اجتماعی گستردهتر و کارآمدتر ایفای نقش کنند، باید شفافتر عمل کنیم، باید با مردم صریحتر و صمیمانهتر سخن بگوییم، باید صدای مردم را ساختارمند بشنویم، باید کارآمدی را در همه بخشها افزایش دهیم، نهادهای اجتماعی باید موثرتر و هدفمندتر اقشار محروم را حمایت کنند. باید با هم همدلتر و همراهتر باشیم.»