زیباکلام: جریان تندرو به دنبال انتخابات زودرس در سال 97 هستند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فرارو؛ صادق زیباکلام، استاد دانشگاه درباره تحلیل سعید حجاریان، از فعالان سیاسی اصلاحطلب مبنی بر فشار تندروها به روحانی برای استعفا و کنارهگیری گفت: من قبلا به جای استفاده از خواب تندروها برای روحانی از عنوان شبه کودتای تندروها علیه روحانی نام برده بودم. من به طور نسبی با برداشت خواب تندروها علیه روحانی یا شبه کودتا علیه روحانی موافقم. مقصودم از نسبیت این است که من معتقد نیستم تندروها افزون بر مخالفت و کینه توزی های قبلی علیه روحانی سناریوی جدیدی چیده باشند.
زیبا کلام ادامه داد: البته من اسم آن را سناریو نمی گذارم. بلکه نامش را تلاشهای جدی برای بی اعتباری دولت آقای روحانی می گذارم. بحث الان هم نیست. اگر یادمان باشد این بحث از حدود مهر و آبان سال گذشته شروع شد که در نهایت به تظاهراتی که علیه آقای روحانی در مشهد به راه افتاد منجر شد. تظاهرات مشهد را به بهانه بیکاری، تورم، گرانی و ... راه انداختند که به ناآرامیهای دی ماه منجر شد. جریان تندرو، بعد از ناآرامی های دی ماه مقداری عقب نشینی کرد، چون متوجه شد که زدن آقای روحانی باعث می شود سدی شکسته شود و این می تواند خطرناک باشد. تندروها متوجه شده اند که می توانند جریان سازمان یافته ای را علیه آقای روحانی به راه بیندازند اما معلوم نیست که در ادامه بتوانند آن را کنترل کنند.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا جریان تندرو به دنبال خلع روحانی است، گفت: قبول دارم که تندروها در صدد فلج کردن و بی اعتبار ساختن دولت آقای روحانی هستند. این برنامه از همان ابتدای دولت آقای روحانی شروع شد. با خروج آمریکا از برجام هم جریان تندرو جان تازه ای علیه روحانی گرفت. اگر دقت کنید میگویند «روحانی باید عذرخواهی کند» یا «شکست برجام شکست روحانی است.» جریان تندرو تلاش زیادی می کند که در افکار عمومی این فکر را القا کند که دولت آقای روحانی، دولتی شکستخورده و ناموفق است. این جریان نمی خواهد تا 1400 صبر کند. بلکه می خواهد از همین الان دولت را فلج کند چون معتقد است که 16 میلیون رای رئیسی را دارد.
زیباکلام با اشاره به اینکه تقریبا یک سوم مجلس در دست تندروهاست و آنها به رای بیشتری نیاز دارند که بتوانند نصف به علاوه یک را علیه روحانی داشته باشند، تصریح کرد: آقای روحانی در دولت دوم خود بسیار ضعیف ظاهر شده است. او اصلا نتوانسته از پشتوانه مردمی و 24 میلیون رای خود استفاده کند. کافی است از نظر اقتدار دولت دوم روحانی را با دولت اول احمدی نژاد مقایسه کنید. بخشی از این وضعیت به خاطر هجوم جریان تندروست. اما بخش دیگر هم به عملکرد بسیار ضعیف آقای روحانی و وزرای او مربوط بوده؛ آنها هرگز نخواسته یا نتوانستهاند که به حملات تندروها پاسخ دهند؛ فقط از جریان تندرو مشت و لگد خورده اند.
صادق زیباکلام در پایان گفت: تندروها دنبال تغییر قانون اساسی، حذف پست ریاست جمهوری و جایگزین کردن آن با نظام پارلمانتاریستی نیستند. آنها به دنبال فلج کردن دولت روحانی و یک انتخابات زودرس در همین سال 97 هستند. این هدف تندروهاست. متاسفانه آقای روحانی هم خیلی در برابر تندروها ضعیف عمل کرده است. هیچ گونه ایستادگی، مقاومت و شهامتی از خودش نشان نمی دهد. انگار نه انگار که این دولت 24 میلیون رای دارد.