شرایط خاص وضعیت برق در 4 استان
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ سال گذشته در زمان پیک بار ۹۳۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاههای برق آبی استفاده شد که با بارشهای اخیر به حدود ۶۰۰۰ مگاوات رسید این مساله بدین معناست که کشور در این بخش با ۳۳۰۰ مگاوات کمبود تولید مواجه است؛ البته بر اساس گفتههای مقامات وزارت نیرو بخش نیروگاهی تعهدات لازم در این بخش را انجام داده و از آبان ماه سال گذشته تاکنون حدود ۷.۳ میلیارد کیلووات ساعت ذخیره انرژی داشته است و با توجه به پیشبینیهایی که سال قبل مبنی بر کاهش بارندگی و تولید نیروگاههای برق آبی وجود داشت، بخش تولید با هماهنگی بین نیروگاههای بادی و حرارتی بسیاری از این کمبودها را جبران کرد و انرژی مورد نیازی که باید از نیروگاههای برق آبی دریافت میشد از نیروگاههای حرارتی اخذ شد.
همچنین بر اساس آخرین آمار، میزان افزایش تولید در نیروگاههای حرارتی از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به سال گذشته حدود ۱۴ درصد بوده است که این موضوع نشان میدهد در این واحدها تعمیرات لازم انجام شده و جهت فصل تابستان آمادگی کامل دارند. البته باید به این مساله نیز توجه کرد که پیش بینی ها بیانگر آن است که مدت زمان پیک کشور امسال از ۳۰۰ ساعت در سالهای گذشته به ۵۰۰ ساعت افزایش خواهد یافت.
این در شرایطی است که رشد مصرف انرژی برق کشور در سال ۱۳۹۶ به میزان ۶.۸۸ درصد رسیده که در ۱۰ سال اخیر بی سابقه بوده همچنین پیک شبکه سراسری در سال گذشته به عدد ۵۵ هزار و ۴۴۳ مگاوات رسید که براساس پیشبینیها امسال با رشد میانگین پنج درصد، به بیش از ۵۸ هزار مگاوات خواهد رسید.
در مجموع سالانه باید پنج درصد میزان تولید برق افزایش یابد که برای گذر از اوج مصرف سال آینده نیازمند افزایش ۳۰۰۰ مگاوات تولید شبکه برق هستیم که قرار شده قسمت عمده این افزایش تولید در بخش بخار نیروگاههای موجود سراسر کشور صورت بگیرد.
ایران در مصرف برق رتبه ۱۵ جهان را به خود اختصاص داده و طبق آمارهای سال ۹۶-۹۵ میزان متوسط خاموشی در کل کشور به ازای هر مشترک ۲.۵ دقیقه در روز است که اگر سالی ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای اصلاح شبکه فرسوده برق اختصاص داده شود، میتوان میزان خاموشی را به زیر ۲.۵ دقیقه رساند.