پیش به سوی ایران بدون آمریکا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ سرمقاله نویس نشریه لیبراسیون فرانسه نوشت: رئیس جمهوری آمریکا با این اقدام خود اروپا را مقابل دو انتخاب سخت قرار داد، به این صورت که یا باید به سیاست اقتصاد بین الملل که از سوی آمریکا ارایه می شود تمکین کند یا اینکه به طور جدی بدنبال تبدیل اتحادیه به یک قدرت اقتصادی و سیاسی مستقل باشد و باعث تاسف خواهد بود که چنین فرصتی مغتنم شمرده نشود.
اکنون با توجه به سنگ اندازی های آمریکا در راه برجام و بی توجهی این کشور به نهادها و سازمان های بین المللی همچون شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی، زمان آن فرارسیده که کشورها بدون نگاه به آمریکا و با توجه و تعمق در منافع ملی خود به ادامه برجام بیاندیشند و همانطور که «انالیزا پرتگلا» تحلیلگر موسسه مطالعات سیاسی بین المللی ایتالیا گفته است راهبرد فوری و موثری برای حفظ روابط اقتصادی موجود با تهران بیابند.
این تحلیلگر در گفت و گو با نشریه «فورمیکه» با بیان اینکه «منافع ملی ایتالیا در حفظ برجام است»، افزود حفظ روابط اقتصادی با ایران به معنی نجات شرکت های کوچک و متوسط ما که 2 میلیارد یورو صادرات به ایران دارند و شرکت های بزرگ که تفاهمنامه هایی برای طرح های بزرگ به ارزش بیش از 20 میلیارد یورو امضا کرده اند، می باشد.
پرتگلا تاکید کرد:دولت باید با صراحت حرکت کند و گام های فوری از طریق Master Credit Agreement'' که در ژانویه 2018 (دی 1396) امضا شد بردارد، سیستمی که قراردادهای تجاری میان ایران و ایتالیا از طریق آن به ارزش 5 میلیارد یورو پوشش داده می شود.
وی در ادامه خواستار مذاکرات دو جانبه دولت ایتالیا با آمریکا برای معافیت از تحریمهای بخش پتروشیمی، انرژی و کشتی سازی شده است.
همچنین مدیر بخش صادرات شرکت ایتالیایی ساخت تجهیزات فولادسازی 'کونتسی' با انتقاد از سیاست های ضد ایرانی ترامپ گفت 'تحریم علیه ایران به شرکت های ایتالیایی و اروپایی آسیب می رساند و سلطه آمریکا غیرقابل قبول است.'
'فیلیپو کونتسی' مدیر بخش صادرات شرکت ساخت تجهیزات فولادسازی در شهر جنوا در شمال ایتالیا در ادامه گفت و گو با نشریه 'دی تلگراف' با انتقاد از سیاست های آمریکا افزود' ما به 50 کشور جهان صادرات داریم و شرکت ما توان جبران پیامدهای ناشی از سیاست خارجی ترامپ را دارد اما آنچه در حال وقوع است، غیرقابل قبول می باشد. تحریم های آمریکا علیه ایران به شرکت ها آسیب می رساند.'
کونتسی ادامه داد: ما در ایران طی سال های اخیر بیش از هرجای دیگری رشد کردیم. جایی که چشم انداز بهتری برای توسعه داشتیم. کار با ایران در سال 2015 میلادی بر فعالیت های ما تاثیر مثبت ده درصدی داشت و اکنون با به قدرت رسیدن ترامپ تجارت ما با ایران کند و حتی بلوکه شده است. مشاهده شرکت هایی ایتالیایی و اروپایی که بخاطر سلطه آمریکا تخریب می شوند، مایوس کننده است.
آلمان نیز از دیگر کشورهایی است که ارتباطات اقتصادی بالایی با ایران دارد.
خبرگزاری فرانسه نوشت گرچه برخی بانک های بزرگ آلمانی با تهدید تحریم های آمریکا برای ادامه همکاری با ایران مواجه هستند، اما بانک های کوچک آلمانی می توانند از این فرصت بدست آمده استفاده کنند و تبادلات بانکی خود را افزایش دهند.
این رسانه فرانسوی افزود، خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران، با مخالفت سایر کشورهای امضا کننده این توافق بین المللی همراه بود تا جایی که تنها دقایقی پس از این اقدام ترامپ، فدریکا موگرینی مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی نشستی خبری تاکید کرد که این نهاد اروپایی همچنان به توافق با ایران پایبند خواهد بود.
'پاتریشیا ملفی' مدیر مرکز بین المللی صلاحیت که ساختمان مرکزی آن در آلمان است، می گوید 'با وجود خروج آمریکا از توافق باایران، ما همچنان به ارائه خدمات خود به مشتری هایمان ادامه می دهیم. ما همواره در سال های گذشته ازشرکت فعال در بازارهای ایران و سودان حمایت کرده ایم.'
همزمان با امضای توافق هسته ای میان ایران و غرب در سال 2015، میزان صادرات آلمان به ایران 22 درصد رشد یافت که ارزش آن هم اکنون به دو میلیارد و ششصد میلیون یورو می رسد.
اعضای اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته پس از اعلام رسمی خروج آمریکا از توافق هسته ای توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری ستیزه جوی این کشور، عزم خود را برای محافظت از این توافق معتبر بین المللی جزم کردند. نشست امروز هفتم خرداد ماه وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در ادامه حمایت های سران قاره سبز از برجام صورت گرفته است.
ایران به اتحادیه اروپا مهلتی کوتاه برای چاره اندیشی وتضمین های عملی لازم به منظور حفظ منافعش داد تاپیش از بازگشت تحریم های آمریکا، راهکارهای مناسبی اتخاذ و رضایت جمهوری اسلامی را کسب کنند.