واکنش کاوه مدنی به خروج ترامپ از برجام
به گزارش ایرنا، معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست ایران در پاسخ به این پرسش سی ان ان که ترامپ گفته است ایران را با اعمال تحریم و فشارها درهم خواهد شکست؟ گفت: درهم شکستن ایران، امر ساده ای نیست. این، اشتباهی محاسباتی است.
خبرنگار سی ان ان از او پرسید: ترامپ زمانی که از توافق هسته ای (برجام) خارج شد با مردم ایران سخن گفت. آیا اینگونه عمل کردن می تواند تاثیرات منفی داشته باشد؟
معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست ایران گفت: جالب است که ترامپ می گوید در کنار مردم ایران ایستاده است در حالی که آنها را تروریست می خواند و آنها را از ورود به خاک آمریکا منع می کند. می گوید من در کنار شما (مردم ایران) ایستاده ام آن وقت علیه ملت ایران تحریم اعمال کند. تمامی اینها شرایط را برای مردم ایران وخیم تر می کند؛ مردمی که اطرافیان ترامپ مدعی اند برای آنها نگران هستند.
وی افزود: دوران دشواری برای ایران است بخصوص آنکه اگر فشارهای خارجی بر آن افزوده شود.
معاون مستعفی سازمان حفاظت محیط زیست ایران در پاسخ به سوال دیگر سی ان ان درباره «وضعیت دولت روحانی و تندورها»گفت: تندروها از اعتبار دولت روحانی ناخرسند هستند، از افرادی چون من که مرزشکنند، ناخرسند هستند. مانند برجام و دیپلماسی که جواب می دهد و موجب می شود ایران با دیگر کشورها، رابطه ای دوستانه داشته باشد، این موارد آنها را عصبی می کند.
مدنی گفت: جاسوس نیستم و برای هیچ آژانس اطلاعاتی کار نمی کنم. به کشورم اهمیت می دهم و برای کمک به مردم کشورم، سلاح من علم من است.
مدنی در پاسخ به سوال دیگر سی ان ان درباره بازداشت برخی فعالان محیط زیست گفت: بخشی از مشکل این است که برخی از این افراد درگیر کنشگری های محیط زیست و دو تابعیتی بوده و می توانستند در هر دو طرف زندگی کنند و باعث ایجاد برقراری بین دو طرف (دوکشور ایران و تابعیت دوم خود) شوند و تندروها از آنها هراسناک بودند. دشمنی و ایجاد محدودیت برای تندروها برای ادامه کارشان ضروری است.
وی افزود: مساله دیگر محیط زیست، یک 'فضای آزاد' است تا مردم دولت را در موارد مختلف خشکسالی، گردوغبار، خشک شدن دریاچه ارومیه مورد انتقاد قرار دهند. اگر شما از اقتصاد سیستم سیاسی ناراضی هستید و دیگر گلایه ها را دارید که نمی توانید آنها را بازگو کنید، شما محیط زیست را دارید. البته مساله ریزگردها و محیط زیست نمی تواند علت اصلی اعتراض ها باشد، زمانی که اقتصاد سیاسی و اجتماعی متکی بر آب باشد، مردم کار خود را به دلیل کم آبی از دست می دهند، کشاورز شغل و در آمد خود را از دست می دهد، خیلی چیزها ممکن است روی دهد.
مدنی با بیان اینکه 97درصد ایران با خشکسالی مواجه است، گفت: اقتصاد سیاسی ایران متکی بر آب است و کمبود آب می تواند بر اقتصاد تاثیر بگذارد و مردم شغل خود را به دلیل کم آبی از دست می دهند.
معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست ایران در پاسخ به سوال دیگر سی ان ان درباره وضعیت مردم ایران با توجه به چند دهه سوء مدیریت در محیط زیست گفت: ایران از کمبود شدید آب رنج می برد، اختلافات زیادی بر سر پروژه های انتقال آب وجود دارد. بنابراین ما شاهد هرچه بیشتر تنش ها در سطح پایین جامعه خواهیم بود و کمبود آب می تواند عامل بسیاری از مشکلات باشد. متاسفانه مدیریت سیستم درایران اینگونه است که چشم به آسمان داشته باشیم و امید به بارش باران که وضعیت بهتر شود.