مدیران کاروان حج و هتل چه وظایفی دارند؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزاری فارس؛ در طول سفر گروهی و نسبتاً طولانی حج تمتع برای تسهیل انجام اعمال و رسیدگی به امور زائران و رفع نیازها و مشکلات آنها در کشوری دیگر و با شرایطی متفاوت در میان زائران سایر کشورهای اسلامی، ضرورت دارد جمعی علاقهمند تحت عنوان «مدیر کاروان حج» به همراه «روحانی کاروان» و تعدادی عوامل خدماتی، وظیفه ساماندهی امور زائران خانه خدا را بر عهده گیرند و در قالب شرح وظایف و دستورالعملها و زیر نظر سازمان حج و زیارت به خدمترسانی بپردازند.
مدیر کاروان حج و عوامل خدماتی کاروانها علاوه بر تجربه و دانش لازم، باید سایر شرایط و صلاحیت های مورد نظر را کسب کنند که مدیر کاروان در این سفر وظیفه آمادهسازی، اعزام، اجرای اعمال و مناسک حج و نیز انجام زائران به کشور را بر عهده دارد.
این افراد با اخلاص کامل در خدمت زائران قرار دارند و از مدتها قبل از عزیمت به حج، همراه زائران هستند و همه تجربه و توان خود را صرف رفاه و آسایش زائران میکنند.
مدیران و عوامل کاروانها طی مراحل تخصصی و گزینشهای مربوطه برگزیده میشوند و عملکرد آنها تحت نظارت و ارزیابی مستمر قرار میگیرد.
همراهی و همکاری زائران با مدیر و عوامل کاروانهای حج یکی از ملزومات سفری مطلوب و توام با آرامش برای زائران خانه خدا است.
همچنین در طول سفر حج به منظور مدیریت هتل و اداره امور استقراری و خدماتدهی به زائران فردی به عنوان «مدیر مجموعه» برای هر یک از هتلهای محل اقامت زائران در نظر گرفته میشود.
در گذشته ارائه خدمات در هتلها کاروانمحور بود، اما از سال 1389 به بعد این امر مجموعهمحوری شد و مجموعهها (هتلها) توسط مدیر ایرانی و همراهی تیم اجرایی مدیریت میشود که این افراد وظایفی را بر عهده دارند، به طوری که هماهنگی و تأمین تغذیه و تدارکات و حمل و نقل، تأمین بهداشت محیط، سرویسدهی امور خانهداری، نظارت بر صحت عملکرد ابنیه و تأسیسات هتل و اتاقها تنظیم و نظارت بر نحوه ورود و خروج کاروانها، پیگیری رفع مشکلات و نقایص ساختمان و همچنین هماهنگی انتقال و اسکان کاروانها در مشاعر مقدسه عرفات، مشعر الحرام و منا از جمله وظایف آنها است.
به گزارش فارس، امسال 85 هزار و 200 نفر از کشورمان به حج مشرف میشوند که اولین گروه زائران 27 تیرماه به مدینه اعزام میشوند.