بحران فراگیر، «اردن» را زیر بار قرض فروبرد
به گزارش اقتصاد نیوز، به نقل از ایسنا؛ والاستریت ژورنال نوشت: پس از نشست بررسی وضعیت اقتصادی اردن در شهر مکه عربستان، کویت و امارات در بیانیهای مشترک با عربستان اعلام کردند ۳ کشور کمکهای اقتصادی به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار در اختیار اردن قرار خواهند داد که شامل سپردهگذاری در بانک مرکزی این کشور، تامین وجوه مورد نیاز ضمانتهای مد نظر بانک جهانی، پروژههای توسعهای و تامین مالی کسری بودجه این کشور برای ۵ سال آینده خواهد بود.
اردن که از نزدیکترین متحدان آمریکا به شمار میرود، در سالهای اخیر توانسته بود ثبات خود را با وجود جنگ در کشورهای همسایه حفظ کند، اما در هفتههای اخیر، مردم این کشور در اعتراض به نرخ بالای بیکاری، افزایش قیمتها و برنامه دولت برای افزایش پایه مالیاتی به خیابانها آمدهاند. پادشاه اردن برای آرام کردن معترضان نخست وزیر سابق را برکنار و یک اقتصاددان اردنی که پیشتر در بانک جهانی مشغول به کار بوده را به سمت نخست وزیری منصوب کرد.
لایحه مالیاتی جنجالی جدید در کنار کاهش بدهیهای عمومی یکی از اصلاحات اقتصادی مورد نیاز صندوق بینالمللی پول برای کمک مالی است. طبق سیاستهای ریاضتی جدید، مالیاتهای جدیدی معرفی خواهند شد و یارانه نان حذف میشود. همین مساله باعث شده است بهای نان در اردن ۲ برابر افزایش یابد. در حال حاضر نرخ بیکاری اردن ۱۸ درصد است که یکی از بالاترین نرخهای چند سال اخیر محسوب میشود. در واکنش به تحولات اخیر اردن، «گری رایس» سخنگوی صندوق بینالمللی پول گفت: صندوق بینالمللی پول متعهد به حمایت از اردن و مردم این کشور است. ما از جامعه جهانی میخواهیم با تخصیص اعتبار به حمایت مالی از اردن بشتابند .