عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس بررسی کرد؛

تفاوت ایران و کره شمالی در مذاکره با غرب

کدخبر: ۲۲۰۲۶۱
اقتصادنیوز؛ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به مقایسه توافق میان آمریکا و کره شمالی و توافقی که در گذشته میان ایران و 1+5 صورت گرفته بود پرداخت
تفاوت ایران و کره شمالی در مذاکره با غرب

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خانه ملت؛ ابوالفضل حسن بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: موضوع ایران و کره شمالی دو مقوله جدا است چرا که این دو کشور به لحاظ ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک کاملا با هم متفاوت هستند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی در ادامه جمهوری اسلامی را دارای موقعیت بی نظیری در منطقه دانست و افزود: همچنین حضور رهبری بی بدیل، جمعیت جوان، زیاد و دانشمند و دارا بودن منابع زیاد همچون تولید روزانه 800 میلیون متر مکعب گاز و 4 میلیون و 200 هزار بشکه نفت و تولیدات کشاورزی متفاوت حاکی از این است که کشوری ثروتمند هستیم.

وی افزود: از سوی دیگر موقعیت نظامی و امنیتی که در سطح منطقه داریم باعث شده جزء قدرت های خاورمیانه بوده و از جایگاه محکم و باثباتی برخوردار باشیم ضمن اینکه جمهوری اسلامی این توانایی را داشته تا ادبیات جهاد را به دنیا معرفی کرده و امروز ملل آزاد و مردم مستضعف به دنبال افکار انقلاب و امام باشند.

حسن بیکی در ادامه به تشریح شرایط ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک کره شمالی پرداخت و افزود: در کنار این کره شمالی کشوری کوچک و محتاج بوده که جمعیت کم و پیری دارد و از طرفی موقعیت خاصی هم در نقشه جهان ندارد و موقعیت فعلی را نیز مدیون چینی ها است که از گذشته از آنها حمایت کردند تا روزی بتواند حیاط خلوت آنها باشد.

این نماینده مردم در مجلس دهم در ادامه به حمایت آمریکایی ها از کره شمالی اشاره و بیان کرد: ایالات متحده نیز همواره به فکر تقویت کره شمالی بودند چرا که قدرت کره شمالی باعث می شد این کشور همواره بتواند پایگاه های خود را در کره جنوبی و ژاپن حفظ کرده و تسلیحات و تجهیزات نظامی خود را به فروش برساند.

وی ادامه داد: اما امروز کره شمالی قصد دارد خود به تنهایی فقر را از کشورش دور کند برای همین وارد مذاکره ای شده که البته پایان آن با توجه به نتیجه مذاکرات آمریکا با این کشور مشخص نیست چرا که اگر کره شمالی خلع سلاح شود دیگر هیچ ضرورتی برای حضور آمریکا در ژاپن و کره جنوبی وجود ندارد.

حسن بیکی همچنین تصریح کرد: از طرف دیگر در حال حاضر چین توانسته جایگاه مهمی در بحث نظامی و اقتصادی کسب کند و آنها نیز دیگر نیاز چندانی به حیاط خلوت خود ندارند از این رو کره شمالی تبدیل به یک سرباز نااهل در منطقه جنوب شرق آسیا شده که گاهی برای پشتوانه چینی ها و گاهی برای تأمین منافع مالی آمریکایی ها از آن سوءاستفاده شده است.

وی اظهار داشت: در این بین مسکو نیز شریک حزب کمونیست و چینی ها در گذشته بوده و در حال حاضر با جایگاهی که کسب کرده است دیگر نیازی به کره شمالی ندارد البته هنوز این خطر برای چینی ها وجود دارد که با فروپاشی کره شمالی باز هم پایگاه آمریکایی ها در جنوب شرق آسیا گسترش پیدا می کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: جایگاه جمهوری اسلامی در مقایسه با کره شمالی در شرایطی است که از 15 کشور همسایه ایران، آمریکا در 13 کشور آن پایگاه دارد با این حال می داند اگر خطایی کند در تیررس موشک های کوتاه برد ما قرار دارد لذا مقایسه این شرایط تفاوت جایگاه جمهوری اسلامی در جریان مذاکرات برجام و کره شمالی در جریان مذاکره با آمریکا را نشان می دهد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید