تلاش کره شمالی برای ایجاد ارتباط مخفیانه با داماد ترامپ
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، در حالی که گمانهزنیها درباره نشست اخیر سران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور و امضای یک سند بین آنها برای خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره ادامه دارد، یک رسانه آمریکایی مدعی شده که پیونگ یانگ سال گذشته در تلاش برای ایجاد کانال ارتباطی مخفی با واشنگتن، درصدد ارتباطگیری با تنها داماد دونالد ترامپ بود.
طبق گزارش نیویورک تایمز، یک سرمایهگذار آمریکایی به نام «گابریل شولتز» تابستان سال گذشته با دولت آمریکا تماس برقرار کرد و گفته که یک مقام ارشد کره شمالی خواستار دیدار با «جرد کوشنر» داماد و مشاور رئیسجمهور آمریکا بود تا با او درباره دیدار احتمالی بین کیم جونگ اون و دونالد ترامپ صحبت کند.
بنا بر این گزارش، کوشنر پس از اطلاع از این تماس، این گفتوگوها را به «مایک پامپئو» رئیس وقت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اطلاع داد.
نیویورک تایمز، مطلع کردن پامپئو و احتمالا مطلع نکردن «رکس تیلرسون» وزیر وقت خارجه آمریکا را نشانه دیگری از «روابط متشنج» داماد ترامپ با تیلرسون خوانده است.
پیش از برکناری اولین وزیر خارجه آمریکا در دولت ترامپ توسط رئیسجمهور، گزارشهای زیادی درباره اختلافات کوشنر و تیلرسون مخابره شده بود.
انتشار گزارش نیویورک تایمز در حالی صورت گرفته که پس از اعلام «مایک پامپئو» به عنوان نامزد وزارت خارجه آمریکا به سنای آمریکا و در حالی که او هنوز رئیس سیا بود، او در سفری محرمانه به پیونگ یانگ رفت و با رهبر کره شمالی دیدار کرد.
او بلافاصله پس از آغاز به کار به عنوان وزیر خارجه هم، یک بار دیگر به پیونگ یانگ رفت و با سه «زندانی آمریکایی» به واشنگتن برگشت.
انتشار گزارش نیویورک تایمز درباره تلاش کره شمالی برای ارتباط گیری با داماد ترامپ، هنوز با واکنشی از سوی کاخ سفید و سیا مواجه نشده است.
آقای شولتز هم به ذکر این جمله بسنده کرده است: «من درباره ماهیت تعاملات اقتصادی یا روابط شخصی خودم صحبتی نمیکنم».
نیویورک تایمز در بخش دیگری از گزارش خود به تلاشهای کوشنر برای ایجاد یک کانال ارتباطی بین دولت آمریکا و چین هم گزارش داده است.
بنا بر این گزارش، داماد ترامپ سال گذشته با سفیر چین در آمریکا به منظور سازماندهی نشست بین روسای جمهور دو کشور مجموعه دیدارهایی برقرار کرد.
گفته میشود کوشنر در جریان دولت انتقالی دونالد ترامپ( فاصله اعلام پیروزی او در انتخابات تا مراسم تحلیف و آغاز به کار او) بدون حضور «کارشناسان مسائل مربوط به چین» دیدارهایی با سفیر چین برقرار کرد؛ موضوعی که باعث ابراز نگرانی مقامهای کنونی وسابق آمریکایی شده بود.