اوباما به جنگ ترامپ میرود؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر؛ «باراک اوباما» که ریاست جمهوری خود را با افتخار به موفقیت هایی همچون به سرانجام رساندن پرونده هسته ای ایران به پایان رساند و پس از آن به سراغ زندگی خود رفت و عرصه را برای تاخت و تاز ترامپ خالی کرد این روزها مجددا خبر ساز شده است.
اقدامات ترامپ در از بین بردن هر آنچه که در زمان ریاست جمهوری ترامپ امضا شده و یا به تصویب رسیده موجب شده تا دموکرات ها و بیش از همه شخص اوباما درصدد به زیر کشیدن وی باشند.
پایان دادن به طرح بیمه «اوباماکر»، لغو توافق با کوبا، خارج شدن از برجام و خروج از پیمان های بین المللی نه تنها افراد و گروه هایی را در داخل آمریکا علیه ترامپ بسیج کرده بلکه سبب شکل گیری جبهه ای ضد آمریکایی در میان متحدان سابق واشنگتن نیز شده است.
این وضعیت در حالی است که آمریکا در نوامبر ۲۰۱۸ شاهد انتخابات کنگره است انتخاباتی که می تواند پیش درآمدی بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ باشد. تقریبا با استناد به انتخابات اخیر کنگره می توان گفت که برنده کرسی های کپیتال هیل برنده کرسی کاخ سفید خواهد بود.
در انتخابات ۱۵ آبان (۶ نوامبر) میاندورهای کنگره آمریکا برای همه ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۴ کرسی از ۱۰۰ کرسی مجلس سنای این کشور رایگیری میشود. حزبی که بتواند در انتخابات پیش رو ۲۳۵ کرسی را کسب کند، حائز اکثریت مجلس نمایندگان و عهدهدار سمت ریاست مجلس خواهد شد.
در حال حاضر در مجلس نمایندگان آمریکا، جمهوریخواهان با ۲۳۵ کرسی از مجموع ۴۳۵ کرسی این مجلس اکثریت را در اختیار دارند و ۱۹۳ کرسی از آن دموکراتها است.
از همین رو اوباما برای آماده سازی مقدمات پیروزی دموکرات ها در انتخابات ریات جمهوری ۲۰۲۰ وارد عمل شده تا هم حزبی های خود را در انتخابات ماه نوامبر به پیروزی برساند از همین رو وی در ماه های اخیر دیدارهایی را با دموکرات های مطرح داشته است.
در همین رابطه چندی قبل روزنامه اکسپرس، در گزارشی با اشاره به دیدارهای اوباما با دموکرات ها نوشت: باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا برای شرکت در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آماده می شود. او با ۹ رقیب انتخاباتی علیه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از جمله برنی سندرز، الیزابت ورن، جو بایدن و دیوال پاتریک، اعضای حزب دموکرات آمریکا دیدارهای جداگانه ای داشته است.
این روزنامه در گزارش دیگری در خصوص فعالیت های انتخاباتی ترامپ نوشته بود: رئیسجمهور سابق آمریکا از قدرت و نفوذ خود برای حمایت از یک کمیته حزب دموکرات استفاده خواهد کرد. این کمیته قصد دارد از طریق تنظیم شکایتنامه، تقسیمبندی غیرمنصفانه حوزههای انتخاباتی را به چالش بکشد. این تقسیم بندی حوزههای انتخاباتی روند تغییر حدود حوزههای انتخاباتی است تا یک حزب با تضمین اینکه طرفداران حزبش در یک منطقه متمرکز هستند بتوانند در انتخابات مزایایی به دست آورند.
اوباما اخیرا نیز پیشبینی کرده در صورتی که حزب دموکرات اکثریت مجلس نمایندگان را کسب کند، «نانسی پلوسی» بار دیگر رییس مجلس نمایندگان خواهد شد.
شاید ترس از اقدامات اوباما باشد که موجب شده تا ترامپ در توئیت های خود بر لزوم پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات ۲۰۱۸ کنگره تاکید کند.
هر چند برخی کارشناسان معتقدند که احتمال بازگشت اوباما به قدرت با وارد شدن او در انتخابات ۲۰۲۰ وجود دارد اما با توجه به سنت های موجود در آمریکا، تحلیلگران شانس کمی را برای این مورد که اوباما شخصا و به عنوان نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ حاضر شود، قائل هستند.
در این میان نگاه ها به چهره های محبوب حزب دموکرات دوخته می شود و این افراد کسانی نیستند به جز «میشله اوباما» و «جو بایدن».
هر چند میشله در ماه های گذشته اعلام کرده تمایلی برای شرکت در رقابت های انتخاباتی ندارد اما بعید نیست که بواسطه اقدامات ترامپ، بانوی اول سابق آمریکا تصمیم به رویایی با وی بگیرد.
از سوی دیگر «جو بایدن» مرد کهنه کار دموکرات ها و معاون اوباما در زمان ریاست جمهوری وی، نیز از تمایل برای شرکت در رقابت های انتخاباتی سخن گفته است.
در این میان برخی از «دیوال پاتریک» سخن گفته و معتقدند که در شرایط فعلی وی بهترین گزینه برای رهبری دموکرات ها در انتخابات نوامبر کنگره است.
با این شرایط در حالی که ترامپ از هر فرصتی برای حمله به دموکرات ها و تمسخر اقدامات اوباما استفاده می کند باید دید جدال انتخاباتی دموکرات ها و جمهوریخواهان که در آمریکا به الاغ ها و فیل ها معروف هستند به سود کدام حزب تمام می شود.
در انتخابات ۲۰۱۶، روسیه متهم به حمایت از ترامپ و انجام اقدامات جنبی برای پیروزی وی در رقابت های ریاست جمهوری آمریکا شد و شاید در انتخابات ۲۰۲۰ اروپائی ها یعنی متحدان واشنگتن که از بد عهدی های ترامپ به سطوح آمده اند متهم به حمایت از دموکرات های آمریکا و تلاش برای پیروزی آنها شوند.