مقررات مالیاتی استارت آپها تدوین می شود
به گزارش اقتصادنیوز؛ سیدکامل تقوی نژاد در گفتگو با خبرنگار ایبِنا درباره وضعیت مالیاتی استارت آپها و شرکتهای نوین گفت: سازمان امور مالیاتی کشور با توجه به اهمیت موضوع و جلسات برگزار شده با معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال بررسی و ایجاد قوانین برای این دسته از کسب و کارها است و انتظار میرود که بزودی محصول بررسیهای انجام شده به صورت رسمی اجرایی شود.
رییس کل سازمان امور مالیاتی افزود: اگر بحث دریافت خدمات مطرح باشد، مالیات «ارزشافزوده» باید پرداخت شود و در صورتیکه درآمد کسب کنند، مشمول «مالیات» یا همان مالیات بر درآمد خواهند شد که برای پرداخت آن بر اساس فعالیت تجاری اجباری است.
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: اعتقاد داریم که با ایجاد قوانینی در خصوص مالیات استارت آپها مشکلات مالیاتی در این بخش حل خواهد شد. تاکنون هیچ استارت آپی یک ریال مالیات بر درآمد پرداخت نکرده و صرفا مالیات بر ارزش افزوده از سوی این کسب و کارها پرداخت شده است.
وی با اشاره به بررسیهای انجام شده از سوی سازمان امور مالیاتی برای کسب و کارهای استارت آپی گفت: بر اساس آخرین بررسیهای سازمان امور مالیاتی بالغ بر ۱۵ هزار کسب و کار در حوزه فضای مجازی توسط سازمان امور مالیاتی کشور شناسایی و رصد شده است.
به گزارش ایبِنا، بر اساس برسیهای انجام شده از سوی سازمان فناوری اطلاعات ۱۵ مشکل و چالش اساسی برای استارت آپها شناسایی شد که بزرگترین مشکلات استارت آپها در حوزه مالیات و بیمه است که محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدای دولت دوازدهم وعده داده بود تا این مشکلات را بر اساس مذاکره و ایجاد قوانین در دولت برای فعالین کسب و کارهای نوپا رفع کند.
در همین خصوص، رسول سراییان، رییس فناوری اطلاعات ایران درباره مالیات استارت آپها به خبرنگار ایبِنا گفت: طبق قانون برنامه ششم دولت نمی تواند کسب و کارها از جمله کسب و کارهای استارت آپی را از مالیات معاف کند اما پیشنهاد شده تا شرکت های نوپا در صورتی که درآمدی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان داشته باشند، در سه سال اولیه شروع کار از مالیات معاف باشند.
گفتنی است، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وعده رفع مشکلات بیمهای کسب و کارهای نوپای استارت آپی را داده بود و بر همین اساس مسئولین ارشد سازمان تامین اجتماعی چندی پیش به صورت رسمی تاکید کردند که استارت آپها و کسب و کارهای مجازی مشمول بیمه خواهند شد؛ هم اکنون به گفته رضا الفت نسب، سخنگوی اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی، مالیات و نحوه مشخص نبودن پرداخت مالیات بر درآمد یا مالیات ارزش افزوده برای استارت آپها بزرگترین مشکل به شمار میرود.