نقش آرایشگاه ها و سالنهای بدنسازی در گسترش دامنه اعتیاد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خانه ملت، زهرا ساعی در واکنش به هشدار رئیس سازمان بهزیستی مبنی براینکه اعتیاد در کشور زنانه شده است گفت:اعتیاد یک معضل قدیمی در کشور بوده، به این دلیل که موقعیت جغرافیایی ایران به گونهای است که در مسیر ترانزیت مواد مخدر از کشورهای همسایه به سایر نقاط دنیا قرار گرفته و این یک موضوع آسیبزا برای کشور است.
چرا کشور در زمینه مبارزه با مواد مخدر موفق عمل نمیکند؟
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو درمجلس شورای اسلامی، با اشاره به معضل دیگری که کشور در حوزه توزیع موارد مخدر با آن روبرو بوده ادامه داد: هماکنون بخشی از معضل اعتیاد مربوط به مواد مخدر سنتی است و بخش دیگری از آن هم که از اهمیت بسزایی برخوردار بوده، این است که مواد مخدر صنعتی به راحتی در آشپزخانههای خانگی تولید میشود که متاسفانه این موضوع آسیب جدی به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد: دستگاههای مربوطه از جمله نیروی انتظامی اقدامات درخوری را در حوزه مبارزه با مواد مخدر هم در مرزها و هم داخل کشور انجام دادهاند، ولی متاسفانه این میزان اقدامات کافی نبوده است، چرا که در شرایط کنونی توزیع مواد مخدر در هر دو نوع سنتی و صنعتی به وفور در اشکال مختلف مشاهده میشود.
سالنهای بدنسازی و آرایشگاهها کانالی برای گرایش به استعمال مواد مخدر هستند
ساعی با اشاره به دلایل افزایش گرایش زنان کشور به استعمال مواد مخدر تاکید کرد: زنان به دلیل تبلیغات غلط به ویژه از طریق شبکههای ماهوارهای که در قالب فیلم و سریال نمایش داده میشود، همچنین ایجاد این باور اشتباه که استعمال این مواد به لاغری و تناسب اندام یا ایجاد نشاط در آنها منتهی میشود، به استعمال مواد مخدر روی میآورند.
عضو فراکسیون زنان مجلس در بیان محلهایی که در آنها احتمال توزیع مواد مخدر یا القای باورهای غلط در مورد اثرات آن وجود دارد یادآورشد:مهمانیهای شبانه، برخی سالنهای بدنسازی و آرایشگاهها محلی برای ترویج باورهای غلط مبنی بر ایجاد تناسب اندام و نشاط ناشی از استعمال مواد مخدر صنعتی به ویژه شیشه هستند که متاسفانه زنان بیشتر تحت تاثیر این نوع تبلیغات قرار گرفته و با این ذهنیت که مصرف محدود این مواد اعتیادآور نبوده، درگیر این معضل مهم میشوند.
وی با تاکید بر اینکه اعتیاد زنان آسیب بیشتری را نسبت به مردان برای جامعه به همراه دارد بیان کرد: بیتردید زنان در جایگاه مادر و همسر نقش بسزایی در وضعیت خانوادهها و جامعه خواهند داشت، کما اینکه وقتی پدر خانواده درگیر معضل اعتیاد میشود، این مادر است که میتواند با تربیت صحیح فرزندان مانع از ورود این معضل به کانون امن خانواده شود، همچنین با تلاش برای ترک اعتیاد همسر خود مانع از هم گسیختگی خانواده گردد.
ساعی اظهار کرد: در فرهنگ ایرانی نگاه ویژهای نسبت به زنان وجود دارد، کما اینکه در پی اعتیاد به موادمخدر با موجی از تهمتها مواجه شده و از سوی جامعه طرد میشوند، تاجاییکه دختران معتاد نمیتوانند شانس بالایی برای انتخاب همسری مناسب داشته باشند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، در بیان راهکار موثر در جهت کاهش میزان اعتیاد در بین زنان جامعه افزود: رفع این معضل برنامهریزی دقیق و منسجمی را میطلبد، از سوی دیگر باید فرهنگسازی در جهت اخلاقمداری و دوری از استعمال مواد مخدر باید در دستورکار مدارس قرار گیرد، همچنین مسئولان مربوطه باید نظارت دقیقی بر مناطق آسیبپذیرتر از جمله حاشیههای شهر داشته باشند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: برای مبارزه با توزیع مواد مخدر یا تبلیغات در سالنهای بدنسازی و آرایشگاهها در جهت افزایش گرایش افراد به این معضل مهم باید از طریق اتحادیه این اصناف ورود پیدا کرد، از سوی دیگر پلیس نیز در این مورد میتواند نیروهای خود را به صورت نامحسوس وارد عمل کند.