نگرانی شدید ناتو از نشست ترامپ و پوتین
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، این رسانه انگلیسی افزود: «پیتر بِیِر» (Peter Beyer) هماهنگ کننده امور آتلانتیکِ ائتلاف حاکم در آلمان به ریاست «آنگلا مرکل» صدر اعظم این کشور، به یک روزنامه آلمانی گفت که کشورهای ناتو در برنامه ریزی برای اجلاس ترامپ-پوتین که قرار است 16 ژوئیه (25 تیر) در هلسینکی فنلاند برگزار شود، شرکت داده نشده اند.
بِیر در مصاحبه با روزنامه «فونکه میدن گروپ» که امروز شنبه منتشر شد، گفت: نگرانی های زیادی درباره توافقات احتمالی ترامپ و پوتین وجود دارد.
ترامپ که قرار است از روز سه شنبه واشنگتن را به مقصد اروپا ترک کند، نشست هایی را با متحدانش در ناتو در بروکسل خواهد داشت و قبل از دیدار مستقیم با پوتین، از انگلیس دیدن خواهد کرد.
بِیِر گفت: نشستِ اخیرِ ترامپ با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در سنگاپور، نگرانی هایی را درباره نشست او با پوتین برانگیخته است و ما نگران این هستیم که ترامپ به پوتین اجازه دهد در هلسینکی «او را درباره پذیرش چیزی فریب دهد».
این مقام آلمانیِ عضو حزب دموکرات مسیحی (CDU) در اظهاراتی صریح و نامتعارف، افزود: کیم تاکنون فقط وعده داده است. ما نمی دانیم که او غنی سازی اورانیوم را متوقف کرده یا نه. فقط ترامپ این نشست را موفقیت آمیز توصیف کرده است.
«ولفگانگ ایشینگر» (Wolfgang Ischinger) رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ و سفیر سابق آلمان در واشنگتن، نیز گفت: ممکن است ترامپ درست مانند آنچه در اجلاس گروه 7 در کانادا انجام داد، از امضای بیانیه ای در اجلاس آینده ناتو در بروکسل خودداری کند.
ایشینگر در مصاحبه با روزنامه آلمانی دی وِلت که امروز شنبه منتشر شد گفت، با وجود انتقادهای ترامپ، ائتلاف ترانس آتلانتیک (اروپا- آمریکا)- با توجه به هزینه های نظامی و تلاش ها برای تقویت وضعیت دفاعی کشورهای حوزه بالتیک (لیتوانی، لتونی و استونی) و لهستان بعد از الحاق منطقه کریمه اوکراین به روسیه در سال 2014-، در بهترین شکل خود بوده است.
«کریستین لیندنر» رئیس حزب حامی تجارتِ دمکرات های آزاد، در مصاحبه با روزنامه آلمانی «دویچلند فونک» گفت که به ترامپ اعتماد ندارد و اقدامات وی در حوزه های امنیتی و تجاری در راستای منافع بلند مدت آمریکا نیست.
لیندنر افزود: ترامپ بسیار دمدمی مزاج است و در بیست و چهار ساعت می تواند 180 درجه تغییر موضع دهد.
این مقام آلمانی در عین حال درباره افزایش احساسات ضد آمریکایی با توجه به روابط نزدیک آمریکا و آلمان و هم پیمانی نزدیک دو کشور در آینده هشدارداد.
لیندنر از اروپا خواست به عنوان بزرگترین منطقه بزرگ اقتصادی منحصربفرد جهان موضع متحدی را برای مقابله با اقدامات احتمالی ترامپ پوتین اتخاذ کند.
«جورج ویل» نویسنده روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به تازگی طی مقاله ای در همین روزنامه نوشت: بعد از اجلاس سران ترامپ – کیم، اکنون نوبت فاجعه ای دیگر در اجلاس ترامپ - پوتین است.
ترامپ از زمان روی کار آمدنش به دلیل تحقیقات درباره دخالت احتمالی روسیه در انتخابات سال 2016 آمریکا وکمک به پیروزی اش، در مظان اتهامات درباره رویکرد مسالمت آمیز با مسکو قرار دارد. این کشور در مقابل به دلیل انتقاد فزاینده از اعضای ناتو به دلیل نقض تعهدات دفاعی خود و حتی منسوخ خواندن ناتو، با متحدان اروپایی اش در این سازمان دچار اختلاف شده است.
ترامپ با خروج از برخی توافقات بین المللی از جمله توافق هسته ای ایران، توافق آب و هوایی پاریس، خارج کردن کشورش از شورای حقوق بشر سازمان ملل و یونسکو، روابط واشنگتن با اروپایی ها و سازمان ملل متحد را پرتنش کرده است.