ترامپ فاز جدید جنگ تجاری را با چین کلید زد

کدخبر: ۲۲۵۲۴۵
اقتصادنیوز: دولت ترامپ با اعلام اینکه ۱۰ درصد تعرفه بر روی ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از چین اعمال می‌کند، ابعاد جدیدی از جنگ تجاری با پکن را کلید زد که بار دیگر بازارهای جهانی را ملتهب کرده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، خبرگزاری رویترز نوشت، این اخبار موجب ناآرامی بازارها شده و شاخص بازارهای چین نزولی شده و موجب شد تا یک مقام ارشد وزارت بازرگانی چین به آمریکا نسبت به آسیب رساندن به نظم تجاری جهان هشدار دهد.

مقام‌های آمریکایی لیستی شامل بیش از شش هزار کالای وارداتی از چین منتشر کرده‌اند که دولت آمریکا قصد دارد تعرفه‌های جدیدی بر آنها اعمال کند و از جمله شامل محصولات غذایی، تنباکو، زغال سنگ، فولاد و آلومینیوم می‌شود. این لیست همچنین کالاهای مصرفی از تایر خودرو گرفته تا مبلمان، محصولات چوبی، کیف‌های دستی و چمدان، غذای سگ و گربه، دستکش‌های بیسبال، فرش، درب، دوچرخه و کیف گلف، دستمال توالت و محصولات آرایشی را شامل می‌شود.

دولت آمریکا از چین می خواهد از اقداماتی که واشنگتن ادعا می‌کند باعث تشویق انتقال محصولات فکری -طرح و ایده ساخت محصولات- به شرکت‌های چینی می شود را متوقف کند؛ از جمله این شرط پکن که شرکت‌های خارجی برای دسترسی به بازار چین با شرکت‌های محلی سهیم شوند.

رابرت لایتیزر، نماینده تجاری آمریکا در اعلام تعرفه‌های جدید گفت: برای بیش از یک سال دولت ترامپ از چین خواسته است تا به اقدامات غیر منصفانه خود پایان داده، بازارش را باز کند و وارد رقابت حقیقی بازار شود. چین به جای اینکه به این نگرانی‌های مشروع ما رسیدگی کند، دست به اقدامات تلافی‌جویانه زد و محصولات آمریکا را با تعرفه جدید مواجه کرد. هیچ توجیهی برای چنین اقدامی وجود ندارد.

واشنگتن هفته گذشته ۲۵ درصد تعرفه روی ۳۴ میلیارد دلار واردات از چین اعمال کرد و پکن هم فورا با تعرفه‌های مشابهی روی همان میزان واردات از آمریکا تلافی کرد. سرمایه‌گذاران نگرانند تشدید جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ دنیا به رشد جهانی لطمه بزند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تهدید کرده بود که اگر چین دست به تلافی جویی بزند تعرفه‌های بیشتری در نظر خواهد گرفت.

ترامپ گفته است نهایتا بر روی بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار واردات کالا از چین تعرفه‌های جدید اعمال خواهد کرد. لیست جدیدی که سه‌شنبه منتشر شد بسیاری از کالاهای مصرفی را هدف قرار داد و این تهدید مستقیم مصرف‌کنندگان و شرکت‌های خرده‌فروشی است.

بسیاری از شرکت‌های آمریکایی مخالف استفاده دولت این کشور از تعرفه علیه چین هستند، چون می‌گویند که خطر آسیب رساندن به کسب و کارها و اقتصاد آمریکا را به دنبال دارد و بعید است رفتار چین را عوض کند.

تعرفه‌های مذکور تا بعد از یک دوره دو ماهه اطلاع‌رسانی به مردم درباره لیست جدید تعرفه‌ها، اجرایی نمی‌شود اما برخی گروه‌های تجاری آمریکا و قانونگذاران ارشد فورا این اقدام را محکوم کردند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید