دیپلمات ایرانی: منظور از مذاکره با آمریکا التماس کردن نیست/ روحانی باید نماینده صلحطلبان کشور باشد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، فریدون مجلسی با بیان اینکه ترامپ از داخل یک کوچه به بالاترین مقام یکی از قویترین کشورهای دنیا رسیده است، اظهار کرد: سیاستهای ترامپ در عرصه تحولات بینالمللی چه در مورد ایران و چه دیگر مسائل منتقدان زیادی دارد و بهتر است که جواب این سیاستها از طریق افکار عمومی و رسانههای بینالمللی داده شود و جایی ندارد که مقامات رسمی ایران بخواهند با همان شیوهی ترامپ که مورد علاقه اوست به اظهارات رییس جمهور آمریکا پاسخ دهند.
این تحلیلگر مسائل بینالمللی با بیان اینکه آمریکا به دنبال ایجاد یک جنگ فرسایشی علیه ایران است بدون اینکه بخواهد سربازی را به منطقه اعزام کند، تصریح کرد: آمریکا از ایجاد ناامنی در منطقه باکی ندارد، چراکه هزاران کیلومتر با این منطقه فاصله مرزی دارد و هرچه کشورهای منطقه از جمله ایران به خاطر درگیریها ضعیف شود به نفع آن است، آنان میدانند که کشوری ضعیف قدرتی ندارد.
وی با بیان اینکه بیشتر مشکلات بین ایران و اسرائیل است و طبیعی است که آمریکاییها به خاطر منافع مشترکی که با اسرائیل دارد در راستای حمایت از این رژیم و علیه ایران اقدام کنند، تاکیدکرد: میبینیم که از طریق درگیری لفظی که بین مقامات ایران و آمریکا به وجود آمده نتیجهای برای ایران حاصل نشده جز اینکه در بازار ارز و طلا نوسانات شدیدی را مشاهده میکنیم. این در حالی است که به دلار آمریکا کوچکترین لطمهای وارد نشده است.
این تحلیلگر مسائل بینالمللی همچنین با تاکید بر اینکه عرصه دیپلماسی با عرصه نظامی متفاوت است و مردم ایران در سال ۱۳۹۶ به صلح رای دادند، خاطر نشان کرد: بهترین راه برای ایران جهت پیشبرد اهدافاش پیگیری مسائل از طریق صلح و گفتوگوست و قطعا سیاست تهدید و قرار گرفتن در دام درگیریهای لفظی با ترامپ بهای گزافی را برای ایران به همراه خواهد داشت.
مجلسی با بیان اینکه رییس جمهور باید نماینده صلحطلبان کشور باشد، چرا که مردم در سال ۱۳۹۶ در همین راستا به او رای دادند، ادامه داد: مقامات کشورمان اعلام کردند سال گذشته در نیویورک مقامات کاخ سفید هشت بار درخواست مذاکره کردند و ایران رد کرد، در حالی که به نظر میرسد راهحل مناسب این بود که ایرانیها این درخواست را قبول میکردند و حداقل حرفهای آنها را میشنیدند.
وی همچنین منظور از مذاکره با آمریکا را التماس کردن به این کشور ندانست و با یادآوری اینکه ما میتوانیم از امکانات داخلی و بینالمللی که داریم برای انجام یک مذاکره مناسب استفاده کنیم و حتی نباید راه میانجگری سایر کشورها را ببندیم، تصریح کرد: نباید شرایط به نحوی پیش برود که ما در شرایط ضعف مجبور به مذاکره شویم و باید از فرصتهایی که در این زمینه وجود دارد به نحو مناسب استفاده کنیم.