ساماندهی پیامکهای تبلیغاتی و ارزش افزوده
به گزارش اقتصاد نیوز و به نقل از دیجیاتو، همین مسئله باعث شد تا «ابوذر مهرمنش»، رئیس اداره کل ارزش افزوده همراه اول به تازگی با انتشار یک توییت خبر دهد که با ضربالعجل دو هفتهای، شاهد «نتایج راضیکنندهای» خواهیم بود.
مهرمنش اکنون در گفتگو با دیجیاتو خبر میدهد که در این جلسه و در بازه زمانی دو هفتهای، قرار است راهکارهای اثربخشتری برای بهبود فضای پیامکهای تبلیغاتی و ارزش افزوده اندیشیده شود: «در بحث عضویت سرویسهای ارزش افزوده، تخلف جدی نداریم. سرویسهای VAS به عنوان سرویسهای بدنامی شناخته شدهاند در حالی که میتوان خدمات مناسبی از آنها دریافت کرد.» او از سوی دیگر میگوید بخشی از نابسامانیهای تبلیغاتی، مربوط به اپراتورها نیست و به تبلیغات فرد به فرد برمیگردد: «به همین دلیل وزیر ارتباطات خواستند تدابیری در این مورد اندیشیده شود و دو هفته مهلت دادند تا راهکارهایی را برای بهبود این فضا ارائه کنیم.»
وی اشاره میکند که در بحث تبلیغات، عدهای با خریداری سیمکارتهای شخصی، اقدام به ارسال پیامکهای تبلیغاتی میکنند که امکان نظارت بر محتوای آن وجود ندارد: «افرادی سیم کارت شخصی میخرند و با همان سیم کارت کاری شبیه به ارسال پیامکهای تبلیغاتی از باکسها انجام میدهند. در فضای تبلیغاتی، ما بر پیامها، محتوا، ساعت ارسال و مخاطبان کنترل داریم چراکه اپراتور این کار را انجام میدهد. اما در فضای ارسال پیامکهای فرد به فرد ما بر محتوا، گیرندگان و زمان ارسال نظارتی نداریم چون شخصی هستند.»
مهرمنش در پاسخ به این پرسش دیجیاتو که همراه اول چه تدبیری برای مقابله با پیامکهای تبلیغاتی ارسالی از خطوط شخصی دارد، عنوان کرد که با راهکارهای فنی مرزبندیهایی انجام شده و این مرز، ارسال نهایتاً ۵۰۰ پیامک در روز است:«بر اساس قوانینی که سازمان تنظیم مقررات اعمال کرده است ما سقفی برای تعداد پیامکهایی که روزانه یک نفر ارسال میکند مشخص کردیم و اگر تعداد پیامکها از این تعداد بیشتر شود با متدهایی تشخیص میدهیم که این کاربری شخصی نیست بلکه تجاری است. اما قبل و بعد این مرز برای ما مشخص نیست. ما نمیتوانیم محتوای پیامک را ببینیم چون این کار خلاف قانون است اما از طریق الگوی رفتاری کاربران میتوانیم متوجه چنین استفادهای از سیمکارتهای شخصی شویم.»