برای مذاکره ایران و آمریکا ۳ ماه فرصت وجود دارد؛ تا قبل از تحریم‌های جدید نفتی

کدخبر: ۲۳۱۴۸۶
اقتصادنیوز: بیار عقیقی در العربی الجدید نوشت: مذاکره بین آمریکا و ایران امری دور از دسترس نیست؛ هیچگاه اینگونه نبوده است. پیمان دهه 80 یا «ایران کونترا» بین ایران و ایالات متحده علیه ایران یک پیمان تاریخی شد و برخورد این دو کشور با یکدیگر هیچگاه به براندازی نظام ایران و سرنگونی استکبار آمریکایی منجر نشده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از انتخاب، این رسانه عرب زبان ادامه داد: ایران مذاکره با امریکایی ها را پذیرفته و موضع حسین امیر عبداللهیان دراین مورد روشن است؛ همچنانکه در توئیتی تصریح کرد مذاکره با ایالات متحده حرام یا ممنوع نبوده و مشکل اصلی، گفتگو نیست؛ بلکه رفتار عداوت آمیز آمریکا و نقض تعهدات آن است. علاوه بر این، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاستهای خارجی مجلس ایران، علی نجفی خوشرودی نیز در این باره می گوید: «در صورتی که مذاکرات در چارچوبی باشد که عزت، مصلحت و حکمتی که رهبر معظم انقلاب بر ان تاکید دارند حفظ شود، و اگر واشنگتن عذرخواهی کرده، سیاستهای عداوت آمیز خود را کنار بگذارد، به توافق هسته ای بازگردد و به بندهای آن پایبند باشد، پذیرش مذاکره ممکن است».

ایران مخالف مذاکره نیست و حتی از موضع گیری آن در مورد سوریه نیز می توان چنین مساله ای را استنباط کرد؛ همانطور که بهرام قاسمی تصریح کرده است در صورتی که ایران احساس کند وضعیت در سوریه به یک استقرار نسبی رسیده و جنگ پایان یافته است، می تواند حضور نیروهای خود در سوریه را کاهش دهد یا از ان خارج شود.

گذشته از این، تصمیم حوثی ها در مورد توقف عملیات نظامی در منطقه الحدیده را هم می توان در چارچوب قبول مذاکره با آمریکایی ها از سوی ایران، تفسیر کرد.

عملا برای مذاکره 3 ماه دیگر فرصت وجود دارد، یعنی تا قبل از اجرایی شدن تحریمهای جدید نفتی در ماه نوامبر؛ آنچه که می تواند اقتصاد ایران را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. آمریکایی ها به دنبال براندازی نظام ایران نیستند و نمی خواهند با شروع جنگ سیل مهاجران به سمت ترکیه و اروپا سرازیر شود. با این حال، باید این مساله را در نظر داشته باشیم که آمریکایی ها به کمتر از اینکه ایران جزئی از منطقه جغرافیایی تحت سیطره انها باشد، رضایت نمی دهند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید