بلومبرگ به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا:

دولت ترامپ آماده می‌شود تا معافیت‌های موردی به کشورها اعطا کند

کدخبر: ۲۳۱۵۵۸
اقتصادنیوز؛ بلومبرگ به نقل از دو منبع آگاه نوشت: برآورد دولت ترامپ کاهش صادرات نفت ایران تا حدود روزانه یک میلیون بشکه است که با توقف کامل فروش نفت آن فاصله دارد. یک مقام وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است: دولت ترامپ آماده می‌شود تا مورد به مورد معافیت‌هایی به کشورها اعطا کند.
دولت ترامپ آماده می‌شود تا معافیت‌های موردی به کشورها اعطا کند

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس؛ دو منبع آگاه درباره تلاش‌های واشنگتن برای توقف صادرات نفت ایران گفتند، دولت ترامپ پیش‌بینی می‌کند که بتواند مشتریان نفت ایران را از زمان اعمال تحریم‌های نفتی، به کاهش خرید نفت از این کشور به میزان یک میلیون بشکه در روز متقاعد کند.

ارزیابی‌ها از کاهش 700 هزار تا یک میلیون بشکه در روز حکایت دارد که کاهش چشم‌گیری در صادرات نفت ایران محسوب می‌شود، اما بسیار با هدف واشنگتن برای متوقف کردن کامل صادرات نفت این کشور فاصله دارد. واشنگتن پیشتر اعلام کرده بود که صادرات نفت خام ایران را به صفر خواهد رساند.

به نوشته بلومبرگ، ایران در سال گذشته به طور متوسط روزانه 2.1 میلیون بشکه نفت صادر کرده است.

وزارت خارجه آمریکا از تایید این پیش بینی به صورت علنی خودداری کرد، اما یک مقام این وزارتخانه گفت: هدف صفر کردن صادرات نفت ایران به زودی ممکن می شود و تیمی از مقامات در سفر به کشورهای مختلف هستند تا طرح های امریکا را تشریح کنند. این مقام افزود دولت ترامپ آماده می‌شود تا مورد به مورد معافیت‌هایی به کشورها اعطا کند.

آمریکا در 8 می از توافق هسته‌ای 2015 خارج شد و در ماه جولای، برایان هوک، مقامی که وظیفه‌اش متقاعد کردن کشورها برای متوقف کردن خرید نفت از ایران است، گفت هدف واشنگتن رساندن درآمدهای نفتی ایران به صفر است.

برآورد اعلام نشده دولت ترامپ با پیش بینی تحلیلگران مطابقت دارد. زمانی که اوباما تحریم های نفتی علیه ایران را اجرا کرد، حدود 1.2 میلیون بشکه نفت در روز از صادرات نفت ایران کم شد، اما دولت اوباما این کاهش را به تدریج و با حمایت هم پیمانان اروپاییش به دست آورد.

کوین بوک، مدیرعامل موسسه مشورتی کلیرویو انرژی گفت: «واقعیت این است که نه آمریکا و نه طرف‌های دیگر نمی‌خواهند هیچ چیز را از دست بدهند تا بتوانند در دور بعدی به عنوان اهرم فشار از آن استفاده کنند.»

درحالی که آمریکا کشورهایی نظیر ژاپن و کره جنوبی را متقاعد کرده است، اما با کشورهایی نظیر هند و چین که حدود 50 درصد نفت صادراتی ایران را می‌خرند، مشکل دارد. به گفته دو منبع آگاه، ماه گذشته، مقامات چینی به هیئت نمایندگی وزارت خارجه آمریکا اعلام کردند که واردات نفت از ایران را متوقف نمی‌کنند.

البته پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در سفر به همراه جیم متیز، وزیر دفاع این کشور به هند در اوایل سپتامبر ممکن است این فرصت را داشته باشد تا به مقامات هندی مستقیما فشار بیاورد.

چالش بعدی دولت ترامپ، کشورهای اروپایی است که 20 درصد صادرات نفت ایران را در اختیار دارند و به نظر می رسد تمایل زیادی برای تسلیم شدن در برابر تقاضای واشنگتن ندارند.

باب مک نلی، رئیس رپیدان انرژی ادوایسر، که پیش بینی کرده است 600 هزار بشکه نفت از صادرات ایران کم شود، گفت: «ما واقعا نمی دانیم چه می شود...در مورد هند و چین یک ابهام بزرگ وجود دارد.»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید