مافیای بزرگ برای زباله خشک

کدخبر: ۲۳۴۰۵۶
اقتصادنیوز :هر کیلو زباله را می‌توان تا حدود 900تومان ارزشگذاری کرد که انگیزه زیادی برای افراد سودجو فراهم می‌کند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از روزنامه همشهری ،احداث کارخانه تبدیل نخاله ساختمانی به مصالحی چون آجر، کفپوش و... در نیمه دوم شهریورماه ، حرف تازه‌ای بود که از زبان مدیرعامل سازمان پسماند بر زبان رانده شد. رضا عبدلی از مافیای بزرگ زباله‌های خشک در پایتخت خبر داد. او گفت: «متأسفانه مافیای بزرگی با توجه به سود زیاد جمع‌آوری زباله‌های خشک شکل گرفته که برای ساماندهی آنها توسط افراد خلاق اپلیکیشنی طراحی شده که اگر این اپلیکیشن به‌طور کامل اجرایی شود، می‌تواند نقش بسزایی در ساماندهی جمع‌آوری زباله‌های خشک داشته باشد.»

عبدلی همچنین خبر از احداث تبدیل نخاله ساختمانی به مصالحی چون آجر، کفپوش و... داد. با اینکه در 3‌ماه نخست امسال میزان ساخت‌وساز در شهر تهران کاهش یافته، اما روزانه 53هزار تن انواع خاک و نخاله‌ ساختمانی جمع‌آوری می‌شود. او گفت که این حجم از زباله ساختمانی هم‌اکنون ذخیره می‌شود تا در آینده‌ای نزدیک برای این معضل، کاری شود. مدیرعامل سازمان پسماند البته تأکید کرد که با یک شرکت قراردادی منعقد شده تا این نخاله‌ها بار دیگر به چرخه ساخت‌وساز برگردند. عبدلی اعلام کرد: «قرار است با احداث کارخانه‌ای تا نیمه دوم شهریور‌ماه امسال بتوانیم با ظرفیت 3300تن آوار و نخاله جمع‌آوری‌شده را تبدیل به مصالح ساختمانی مورد نیاز کنیم. این کارخانه با سرمایه 60میلیارد تومان و به‌صورت 100درصدی توسط بخش خصوصی احداث شده و تلاش خواهیم کرد که بتوانیم 2کارخانه دیگر را همزمان با افتتاح این کارخانه، کلنگ‌زنی کنیم.» 

تولید روزانه 9هزار تن زباله در تهران

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند با بیان اینکه یکی از پرکارترین معاونت‌های شهرداری تهران معاونت خدمات شهری است، عنوان کرد که این سازمان نیز جزو پرکارترین بخش‌ها به‌حساب می‌آید. درحالی‌که روزانه به‌طور میانگین بیشتر از 6هزار و 500تن پسماند در 22منطقه تهران جمع‌آوری می‌شود، عبدلی یادآور شد: «به‌طور میانگین روزانه 9هزار تن زباله از تهران و اطراف شهر جمع‌آوری می‌شود که میزان زباله این شهر در برخی ‌مواقع به 12هزار تن می‌رسد. البته در برخی‌ ماه‌های سال همچون فروردین و اردیبهشت میزان جمع‌آوری زباله از سطح میانگین مقداری کمتر می‌شود، اما به‌طور میانگین روزانه 9هزار تن زباله از سطح شهر تهران جمع‌آوری می‌شود.»

 او ادامه داد: «از میان زباله‌های جمع‌آوری‌شده در سطح شهر تهران 7500تن زباله‌های خانگی هستند و 1200تا 1300تن زباله ارزشمند در میان زباله‌های جمع‌آوری‌شده وجود دارد که معمولا قبل از جمع‌آوری توسط سازمان مدیریت پسماند توسط زباله‌گردها و یا افرادی که به‌صورت غیرقانونی به جمع‌آوری آنها مشغول هستند، از سطح شهر میزانی از آنها جمع‌آوری می‌شود.»

حضور 2700 دستگاه و 123 پیمانکار

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه باید این سازمان به‌طور روزانه نسبت به رفت‌و‌روب شهر و تمیز نگه‌داشتن المان‌های شهری از طریق پیمانکاران خود اقدام کند، گفت:«2700دستگاه انواع ماشین‌آلات و تجهیزات در اختیار پیمانکاران ما قرار دارد که 1200دستگاه از این ماشین‌آلات برای جمع‌آوری پسماند خشک به‌کار گرفته می‌شود. این سازمان از طریق 123پیمانکار تأیید شده با عقد قرارداد نسبت به رفت‌و‌روب شهر اقدام می‌کند که عقد قرارداد و نظارت بر تمامی امور مربوط به این پیمانکاران در این مناطق از صفر تا 100بر عهده نواحی 123گانه و مناطق 22گانه شهرداری تهران است و هزینه جمع‌آوری و رفت‌و‌روب شهر تهران روزانه 430میلیارد تومان است.» 

او معتقد است که با ادغام پیمانکاران جمع‌آوری زباله‌های‌ تر و خشک، علاوه بر کاهش هزینه‌ها توانسته‌اند در موضوع کاهش زباله‌گردها نیز تأثیر بسزایی داشته باشند. عبدلی عنوان کرد: «تعیین صورت وضعیت الکترونیکی هم‌اکنون به‌صورت پایلوت در برخی مناطق شهر تهران اجرایی شده و تحقق این امر موجب شفاف‌سازی‌ در پرداخت‌های ما به پیمانکاران خواهد شد.» او همچنین از ارزش زباله‌های خشک گفت و از به‌کارگیری کودکان کار در این حوزه انتقاد کرد. 

عبدلی عنوان کرد: «هر کیلو زباله (شیشه، کاغذ، پلاستیک و...) را می‌توان تا حدود 900تومان ارزشگذاری کرد که این موضوع انگیزه زیادی برای افراد سودجو برای زباله‌گردی فراهم می‌کند. لذا برخی از این افراد کودکان کار را در خارج از شهر اسکان داده‌اند و بعضا با حقوق‌های ناچیز برای جمع‌آوری زباله‌ها به‌کار می‌گیرند. برای مقابله با این بحران باید همه دستگاه‌های ذیربط ازجمله بهزیستی و نیروی انتظامی، سازمان مدیریت پسماند را یاری کنند تا با این امر مقابله جدی انجام شود.» 

  اصلاح فرایند تولید کمپوست از زباله

تولید کمپوست از زباله یکی از دغدغه‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران است. مدیرعامل این سازمان معتقد است که روند تولید کمپوست باید اصلاح شود. رضا عبدلی در این نشست خبری گفت: «با توجه به جلساتی که در این زمینه داشته‌ایم، قرار شد که فرایند تولید کمپوست از زباله در ماه‌های آینده اصلاح شود. این روند باید به‌گونه‌ای باشد که هم قابل مصرف در داخل کشور باشد و هم اینکه بتوانیم از این ظرفیت استفاده کرده و کود کمپوست را صادر کنیم.» او اضافه کرد: «هم‌اکنون برای تولید کمپوست مرحله جداسازی پسماند انجام شده و کمپوست تولید می‌شود، اما متأسفانه در شرایط فعلی این کود دپو می‌شود. نه‌تنها در تهران که با پیگیری‌های لازم در شهرستان‌ها متوجه شدم که خریداری برای این کود وجود ندارد و  همکاری هم در این زمینه صورت نمی‌گیرد. در واقع بازاری برای فروش ندارد. این را بگویم که جهاد کشاورزی در مورد این مسئله مسئول است؛ چرا که کمپوست باید مورد استفاده قرار بگیرد تا این کود به طبیعت برگردد.»  او همچنین درباره موضوع مهم تفکیک زباله از مبداء نیز گفت: «ما هم‌اکنون در سه منطقه به‌صورت پایلوت تفکیک از مبداء را انجام می‌دهیم. قصد ما این است که پیمانکاران پسماند خشک را حذف  کنیم و پیمانکاران زباله‌تر را آموزش دهیم تا فرهنگسازی کنند.» 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید