بارش باران 50 درصد کاهش داشته است
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، افت بی سابقه بارندگی در سال آبی جاری باعث شد که برخی از استانهای جنوبی کشور تابستان امسال را با تنش آبی سپری کنند.
این در حالی است که ارزیابیهای انجام شده در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس و بوشهر در سال آبی جاری نشان میدهد که این پنج استان با کاهش بیش از ۵۰ درصد بارندگی روبرو بوده اند و از طرفی ذخایر سدها و روان آبهای این استانها نیز با افت بیسابقهای روبهرو بوده است.
استان سیستان و بلوچستان
در این میان بررسیها نشان میدهد که حجم بارشهای استان سیستان و بلوچستان از ابتدای سال آبی ۹۶-۹۷ تاکنون به ۲۷ میلیمتر رسیده است که در مقایسه با ۱۰۰ میلیمتر بارندگی سال گذشته، نزولات جوی این استان کاهش ۷۳ درصدی نسبت به سال پیش داشته و در مقایسه با مدت متوسط درازمدت هم افت ۷۴ درصدی را نشان میدهد.
براین اساس سیستان و بلوچستان اولین استان کم بارش کشور و در قیاس با مدت متوسط دراز مدت بدترین شرایط را در میان ۳۱ استان کشور تجربه میکند.استان هرمزگانروند بارندگی در استان هرمزگان نشان میدهد که از ابتدای سال آبی ۹۶-۹۷ تاکنون میزان بارش به ۶۴ میلیمتر رسیده است که در مقایسه با ۲۵۸ میلیمتر بارندگی سال گذشته، نزولات جوی این استان کاهش ۷۵ درصدی نسبت به سال قبل داشته و در مقایسه با مدت متوسط دراز مدت هم افت ۶۵ درصدی را نشان میدهد.
استان کرمان
همچنین حجم بارشهای استان کرمان از ابتدای سال آبی ۹۶-۹۷ تاکنون به ۵۳ میلیمتر رسیده است که در مقایسه با ۱۷۲ میلیمتر بارندگی سال گذشته، نزولات جوی این استان کاهش ۶۹ درصدی نسبت به سال پیش داشته و در مقایسه با مدت متوسط درازمدت هم افت ۵۹ درصدی را نشان میدهد.
استان فارس
لازم به ذکر است که استان فارس چهارمین استان کم بارش کشور در مقایسه با سال گذشته بوده به طوریکه حجم بارشهای استان فارس از ابتدای سال آبی ۹۶-۹۷ تاکنون به ۱۳۲ میلیمتر رسیده است که در مقایسه با ۳۸۹ میلیمتر بارندگی سال گذشته، نزولات جوی این استان کاهش ۶۶ درصدی نسبت به سال پیش داشته و در مقایسه با مدت متوسط درازمدت هم افت ۵۷ درصدی را نشان میدهد.
استان بوشهر
براساس این گزارش حجم بارشهای استان بوشهر از ابتدای سال آبی ۹۶-۹۷ تاکنون به ۱۰۷ میلیمتر رسیده است که در مقایسه با ۲۷۲ میلیمتر بارندگی سال گذشته، نزولات جوی این استان کاهش ۶۰ درصدی نسبت به سال پیش داشته و در مقایسه با مدت متوسط دراز مدت هم افت ۵۴ درصدی را نشان میدهد.