نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس مانور برگزار میکند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، شبکه خبری بلومبرگ نوشت، اسکات ای. استیرنی، فرمانده ناوگان پنجم آمریکا به خبرنگاران گفت: این مانورها که با همکاری متحدان جهانی و منطقهای صورت میگیرند، بخشی از عملیات مبارزه با مینهای دریایی ناوگان پنجم و مانور امنیت دریایی است.
یکی از این مانورها در جیبوتی برگزار میشود که در یک سمت تنگه باب المندب قرار دارد و محلی بسیار مهم و حیاتی برای حمل و نقل جهانی است.
این فرمانده همچنین اظهار کرد: این مانورهای ترکیبی نشان میدهند که آمریکا و متحدان ما برای حصول اطمینان از آزادی حمل و نقل دریایی و روند آزاد تبادلات تجاری در هر جایی که قوانین بین المللی اجازه می دهند، آماده هستند.
استیرنی ادامه داد: با این که این مانورها در واکنش به اظهارات مقامات ایرانی درباره تنگه هرمز و خلیج فارس نیست اما متحدان آمریکا باید برای پاسخگویی به هر آنچه منافع ما یا کشتی هایمان را تهدید می کند، آماده باشند.
وی مدعی شد: اقدامات ایران در سراسر این منطقه، بی ثباتی را گسترش می دهد و این امر به طرز قابل توجهی بر این منطقه تاثیر می گذارد.
به گزارش ایسنا، دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری چندی پیش اظهار کرده بود که حضور دشمن در منطقه امنیت کشورها را بر هم می زند و آنها تلاش میکنند با این حضور سلاحهای خود را به فروش رسانند.
وی با بیان اینکه نیروی دریایی ارتش و سپاه در آمادگی کامل به سر میبرند، افزوده بود : حضور نیروهای خارجی در خلیج فارس و دریای عمان به دقت رصد می شود و ما بیش از گذشته بر آبهای جنوب کشور اشراف اطلاعاتی داریم.
دریادار تنگسیری همچنین بیان کرده است : از منافع جمهوری اسلامی در خلیج فارس و تنگه هرمز دفاع کرده و مشکلی که دشمن بتواند در این منطقه ایجاد کند نداریم. خلیج فارس خانه ماست و میتوانیم با کمک کشورهای همسایه امنیت آن را تامین کنیم و نیازی به حضور کشورهای بیگانه از جمله آمریکا وجود ندارد.
وی با اشاره به حضور ناو های هواپیمابر آمریکاییها در خلیج فارس گفت: حضور این ادوات در آبهای خلیج فارس آلودگیهای زیست محیطی زیادی را به دنبال دارد و آنها در آبهای سرزمینی خود از این ناوها استفاده نمی کنند اما در منطقه ما حضور دارند.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در واکنش به سخنان علیرضا تنگسیری با ادعای اینکه جمهوری اسلامی ایران کنترل تنگه هرمز را در دست ندارد، توییت کرد : تنگه (هرمز) یک گذرگاه جهانی است. آمریکا به همکاری با شرکایش برای اطمینان از آزادی ناوبری و جریان آزاد تجارت در گذرگاههای جهانی ادامه خواهد داد.
علی اکبر ولایتی، مشاور رهبری در امرو بینالملل نیز اظهار کرده است، در صورتی که ایران اجازه نداشته باشد نفتش را از طریق این تنگه صادر کند، هیچ کشور دیگری از خاورمیانه هم قادر به انجام این کار نخواهد بود.