پوتین: اختلاف ژاپن و روسیه یک ساعته حل نمی شود

کدخبر: ۲۳۷۸۷۰
اقتصادنیوز : رئیس جمهوری روسیه معتقد است که حل اختلافات مسکو و توکیو بر سر مساله عقد موافقتنامه صلح میان دو کشور را نمی توان در یک ساعت حل کرد.

اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، ولادیمیر پوتین در دیدار با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در بندر ولادی وستوک در خاور دور روسیه این مطلب را بیان کرد.

وی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: این مساله سال های طولانی است که باعث اختلافات میان دو طرف شده است و ساده لوحانه خواهد بود که اگر فکر کنیم در یک ساعت می توان آن را حل و فصل کرد.

رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه مسکو برای جستجوی راه حلی که مورد قبول دو کشور باشد آماده است، ادامه داد: در برقراری همکاری های اقتصادی میان روسیه و ژاپن در جزایر کوریل موفقیت هایی به دست آمده است.

وی اظهار کرد: از توافق درباره نقشه راه برای اجرای طرح ها در پنج عرصه شامل تولید محصولات دریایی، کشت محصولات کشاورزی در شرایط گلخانه ای، تولید نیروی برق از باد، سازماندهی تورهای مسافرتی جمعی و نابودی زباله ها خرسند هستیم.

«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن نیز به خبرنگاران گفت که با ولادیمیر پوتین تمام تلاش ممکن را برای عقد موافقتنامه صلح میان مسکو و توکیو بکار می گیرد.

آبه خاطرنشان کرد: رویکردهای جدید ما خطوط همکاری های روسیه و ژاپن را تغییر می دهد و امیدواریم بدون آسیب رساندن به مواضع حقوقی دو کشور، همکاری هایی که می توان انجام داد تحقق یابد.

به گزارش ایرنا، روسیه و ژاپن با گذشت بیش از 70 سال از جنگ جهانی دوم، هنوز موافقتنامه صلح امضا نکرده اند زیرا توکیو امضای موافقتنامه را مشروط به واگذاری جزایر کوریل جنوبی کرده است که در پایان جنگ به تصرف نیروهای شوروی درآمد و روسیه نیز وضعیت کنونی را به عنوان پیامدهای جنگ جهانی دوم تمام شده و غیرقابل بازگشت می داند.

سایه مالکیت چهار جزیره جنوبی کوریل بر روابط اقتصادی و سیاسی توکیو و مسکو سنگینی می کند.

مسکو بارها اعلام کرده است که حاکمیت روسیه بر جزایر کوریل جنوبی قابل تردید نیست و نتایج کنفرانس یالتا، بیانیه پتسدام و برخی دیگر از اسناد را موید این موضع خود می داند.

جزایر کوریل جنوبی شامل کوناشیر، ایتوروپ، هابومای و شیکوتان از یک سو به دلیل برخورداری از منابع نفت و گاز و نیز ذخایر آبزیان و از سوی دیگر واقع شدن در اقیانوس آرام از موقعیت راهبردی برای روسیه و ژاپن برخوردار است.

جزایر کوریل، همچنین دروازه ورود زیردریایی های روسیه به اقیانوس آرام است و اهمیت راهبردی نظامی برای این کشور دارد، ادامه استقرار نظامیان روسی در این جزایر که پنج هزار نفر جمعیت دارد، سبب شده است دو کشور قرارداد صلح امضا نکنند.

از نوامبر سال 2010 که «دمیتری مدودف»رئیس جمهوری وقت روسیه از جزایر کوریل بازدید کرد، مناقشه توکیو و مسکو بر سر این جزایر وارد مرحله ای جدید شد.

پس از اینکه نائوتو کان نخست وزیر وقت ژاپن این اقدام را وقیحانه خواند، روسیه دستور استقرار تجهیزات مدرن نظامی در جزایر مورد مناقشه را صادر کرد.

تاکنون چند دور مذاکره در مورد جزایر کوریل میان روسیه و ژاپن صورت گرفته است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید