نذر خون در سمنان + عکس
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم؛ پژمان صالحی فر ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین (ع) اظهار داشت: این طرح هر سال همزمان با سراسر کشور در استان سمنان نیز اجرا میشود.
وی با اشاره به فلسفه اجرای طرح "نذر خون" در کشور عنوان کرد: در گذشته رسم باطل و انحرافی قمهزنی به مناسبت ایام محرم در برخی از مناطق کشور رواج داشت که این مهم سبب ورود خدشه به چهره مذهب تشیع در مجامع بینالمللی شده بود. از این رو با اجرای طرح نذر خون سعی شد تا سنت نیکوی اهدای خون در ماه محرم جای این سنتهای باطل و بدعتهای نابجا را بگیرد و مردم به جای قمهزنی در روز تاسوعا و عاشورا خون اهدا کنند.
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان سمنان با اشاره به اینکه تا سالهای گذشته اجرا طرح نذر خون تنها محدود به روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی میشد افزود: این موضوع به سبب تعداد بسیار زیاد متقاضیان اهدای خون ممکن بود مشکلاتی را در فرایند خونگیری ایجاد کرده و کیفیت رسیدگی به اهداکنندگان خون را کاهش دهد.
صالحی فر افزود: از طرف دیگر به دلیل محدود بودن تاریخ انقضای برخی از فراوردههای خونی، امکان استفاده مناسب از این حجم بالای خون اهدا شده در روزهای تاسوعا و عاشورا نبود و این مهم یکی دیگر از مشکلات ناشی از محدود کردن اجرای نذر خون به تاسوعا و عاشورا بود.
وی با اشاره به سومین مشکلی که اجرای طرح نذر خون منحصراً در روزهای تاسوعا و عاشورا ایجاد میکرد گفت: از طرف دیگر نیز به دلیل تعداد بسیار زیاد اهدا کنندگان خود در روزهای تاسوعا و عاشورا، این اهدا کنندگان تا یک دوره معین نمیتوانستند دوباره خون خود را اهدا کنند و این مهم سبب کمبود برخی فراوردههای خونی یا خون موردنیاز در بیمارستانهای کشور میشد.
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان سمنان با اشاره به اینکه برای حل این مشکل زمان اجرای طرح نذر خون تا پایان ماه صفر افزایش یافت عنوان کرد: متقاضیان اهدای خون میتوانند در یک بازه 2 ماهه به صورت حضوری یا اینترنتی برای اهدای خون خود نامنویسی کرده و اقدام به اهدای خون کنند.
صالحی فر با اشاره به روشهای تبلیغ اهدای خود با اجرای طرح نذر خون در استان سمنان بیان کرد: استفاده از ظرفیت مهم مساجد و نمازگزاران استان سمنان یکی از راههای مهم تبلیغات برای اجرای این طرح در این استان بوده است.
وی با اشاره به مکانهای اجرای طرح نذر خون در استان سمنان تصریح کرد: متقاضیان اهدای خون در این طرح میتوانند برای اهدای خون و پلاسما به چهار پایگاه اهدای خون سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار مراجعه کنند.
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان سمنان با اشاره به ساعات فعالیت این پایگاهها برای خونگیری از متقاضیان عنوان کرد: این پایگاهها از ساعت 8 صبح تا 14 بعدازظهر فعال است.
اهدای "پلاسما" گرهگشاتر از "اهدای خون" است
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان سمنان با اشاره به اینکه امروز فراوردههای خونی مانند پلاسما بسیار بیشتر مورد نیاز بیماران میشود عنوان کرد: امروز امکان اهدای مستقیم پلاسما از سوی متقاضیان اهدای خون نیز وجود دارد که بسیار بیشتر از روش تبدیل خون به پلاسما تأثیرگذار است.
صالحی فر با دعوت از مردم استان سمنان به اهدای مستقیم پلاسمای خون به جای اهدای خون عنوان کرد: امروز داروهای بسیار ارزشمندی از پلاسما تولید میشود که میتواند جان بسیاری از بیماران را نجات دهد و میتوان گفت که نیاز جامعه به پلاسما بسیار زیاد است.
وی با اشاره به کمتر بودن محدودیت فاصلههای زمانی در اهدای پلاسما برای متقاضیان عنوان کرد: از این رو باید اهدای مستقیم پلاسما در جامعه به فرهنگ عمومی تبدیل شود.
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان سمنان با اشاره به اینکه تنها 11 مرکز اهدای مستقیم پلاسما در کشور وجود دارد تصریح کرد: مرکز جامع اهدای خون و پلاسما در سمنان آماده است تا کار خون گیری و پلاسما گیری مستقیم از متقاضیان اهدای خون یا پلاسما را انجام دهد.