کالاهای فسادپذیر در اولویت ترخیص از بنادر است
به گزارش اقتصادنیوز، «محمد راستاد» اضافه کرد: اگر کالاهای فسادپذیر بموقع به بازار مصرف نرسد کیفیت و سلامت آنها به خطر می افتد و حتی ممکن است امحا شود که تحمیل ضرر اقتصادی به کشور است و بخش خصوصی یا بازرگانانی که محموله به کشور وارد می کنند باید به گونه اقدام کنند که کالای وارداتی در بهترین زمان ممکن به بازار عرضه شود.
راستاد افزود: به حداقل رساندن رسوب کالا از بنادر موجب کاهش هزینه های تحمیلی می شود و بر اقتصاد خرد و کلان کشور تاثیر بسزایی دارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر اگر مدت زمان رسوب کالا در بنادر افزایش یابد، باعث می شود نتوانیم به نحوی مطلوب از ظرفیت بنادر استفاده کنیم.
** ابزارهای تشویقی
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره اعمال سازوکارهای تعرفه ای گفت: پس از اعمال تخفیف ها و مشوق هایی که در بازه زمانی پنج تا 10 روزه ابتدایی برای ترخیص کالا لحاظ می شود، افزایش هزینه های انبارداری در نظر گرفته شده و به طور تصاعدی افزایش می یابد.
وی افزود: این سیاست به عنوان عاملی بازدارنده برای انبار مضاعف کالا در بنادر عمل می کند تا چنانچه کالا بیش از اندازه متعارف ماندگار شد، مشمول هزینه های مضاعف شود و به نوعی برای صاحبان کالا انگیزه ایجاد کند تا کالای خود را در حداقل زمان ممکن از بنادر خارج کنند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد زیرساخت های بنادر به گونه ای است که می تواند انواع محموله ها را در بازه زمانی متعارف برای طی تشریفات انبارداری و ترخیص مدیریت کند. صاحبان کالا نیز باید به گونه ای عمل کنند که در بازه زمانی متعارف، مواد غذایی و کالاهای فسادپذیر از بنادر ترخیص شود.