باید اعتماد مردم به حاکمیت را ترمیم کرد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ «سیده فاطمه حسینی» در نطق میان دستور جلسه علنی روز یکشنبه مجلس به شرایط کشور اشاره کرد و اظهار داشت: امروز نمی توان عملکرد مجلس را نیز در التهابات اقتصادی و اجتماعی بیاثر دانس، چرا که یکی از عوامل شکل گیری وضعیت ملتهب امروز ناکارآمدی مجالس در ایفای نقش نظارتی و نظارت ناکارآمد بر اجرای سیاست ها و قوانینی است که دولت را مکلف به اجرای آن می کنند.
وی افزود: قوه قضاییه نیز با به خطر انداختن حق مالکیت افراد در حوزه اقتصادی از یک سو و ایجاد قوانین در عملکرد کسب و کارهای کوچک از سوی دیگر و تاخیر در برخورد با مفاسد اقتصادی مسبب هزاران مفاسد اقتصادی و هزاران میلیارد تومان خسارت به ملت و موضوع موسسات مالی و اعتباری بودهاند در کاهش اعتماد عمومی نقش داشته است.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم تصریح کرد: وضعیت خطیر امروز را نمی توان نادیده انگاشت، اما نباید تسلیم آن شد و نباید در برابر آن منفعل ماند، واقعیت این است اعتماد عمومی دچار خدشه شده و همین وضع به بحرانهای اقتصادی دامن می زند.
حسینی خروج از این وضعیت را نیازمند چاره اندیشی دانست و تاکید کرد: باید بر روی سیاستهای اصلاحی اقدام کرد که در درجه اول با پاسخگویی به مطالبات ملت، اعتماد مردم اعم از زنان، مردان، جوانان، نخبگان و آحاد ملت را به بخشهای حاکمیتی ترمیم کرده و سرمایه اجتماعی را احیا کنیم.
سخنان رییس جمهوری در سازمان ملل مقتدرانه بود
محمدباسط درازهی نماینده مردم سراوان، سیب و سوران در مجلس هم در نطق خود از سخنرانی رییس جمهوری در سازمان ملل تقدیر و آن را مقتدرانه و در چهارچوب روابط بینالملل توصیف کرد.
وی افزود: رییس جمهوری به خوبی پشت تریبون سازمان ملل گفت که اگر صلح آرمان شما است، جهان دوستی بهتر از ایران نخواهد داشت و ما نیز بر این باوریم که ایران و ایرانی در مقابل طوفان حوادث هرگز سر خم نکرده و صلح آرمان مردم ایران بوده است، نه جنگ.
نماینده مردم سراوان در مجلس در ادامه خطاب به فتوای رهبر معظم انقلاب در خصوص توهین به مقدسات اهل سنت اشاره کرد و گفت: ایشان در این رفتار را حرام شرعی اعلام کردنداما شاهدیم که تفکر شیعه انگلیسی، سنی آمریکایی و بازیکن درجه چند نیمکت نشین جاهل، نه تنها توهین به مقدسات اهل سنت می کند بلکه پا را فراتر گذاشته و قرآن، اسلام و وحدت را نشانه رفته و حتی شرک می ورزند، از این رو از شما می خواهم هرچه زودتر با هتاکان برخورد کنید تا افراط گرایی بیش از این رایج نشود.
سهم عوامل داخلی و خارجی در رابطه با نابسامانیهای اقتصادی مشخص شود
احمد مازنی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس هم در نطق خود با اشاره به نابسامانی های اقتصادی تاکید کرد: شورای عالی هماهنگی اقتصادیبرای مقابله با این بحران، کمیته ویژه حقیقتیاب تشکیل شود تا سهم عوامل داخلی و خارجی در رابطه با آن مشخص شود.
وی افزود: همچنین برنامه هایی با محوریت سیاستخارجی برای بهرگیری از دستاوردهای دیپلماسی در جهت مهار بحران و سیاست داخلی با تاکید بر ارتقاء اعتماد اجتماعی و بهرهگیری از ظرفیتهای انسانی در جهت مهار بحران ضروری است.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: گفت وگوی اعتماد ساز مقامات ارشد نظام با مردم و تشریح ابعاد ظالمانه تحریم به صورت شفاف برای آنها مبنی بر اینکه چه اتفاقی افتاده و چه اتفاقی خواهد افتاد و اینکه چگونه برای مهار بحران با حاکمیت همکاری کنند، بسیار حائزاهمیت است.
نیاز به هماهنگی و همدلی بیش از گذشته است
ولی ملکی نماینده مردم مشکین شهر در مجلس هم در نطق خود با یادآوری این که از سوی استکبار جهانی در حالت جنگ اقتصادی تمام عیار قرار داریم، اظهار داشت: نیاز به هماهنگی و همدلی بیش از گذشته است.
وی افزود: اغلب در جامعه و بین مردم یاس و نامیدی ترویج شده و از مولفه های همکاری و هماهنگی در مخاطره قرار گرفته است.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس تاکید کرد: در شرایط بحرانی اقتصادی باید وزیران وزارتخانه های اقتصادی با قدرت و تدبیر تمام نسبت به بررسی تمام عوامل بحران همت بخرج دهند.
ملکی با بیان این که در این شرایط وظایف کمیسیون های تخصصی قوه مقننه دوچندان است، گفت: دیدگاه های سیاسی و فراکسیونی موجب شده تا مجلس درگیر کارهای روزمره شود و به اقداماتی مانند هماهنگی برای حل معضلات کشور توجهی نشود.