واکنش وزارت خارجه به استرداد دیپلمات ایرانی از آلمان به بلژیک
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا؛ بهرام قاسمی در پاسخ به سوالی در مورد اقدام اخیر دولت آلمان در تحویل دیپلمات بازداشت شده ایرانی به کشور بلژیک، ضمن رد اتهامات ناروای وارده شده اظهار کرد : جمهوری اسلامی ایران مراتب تاسف و ناخرسندی عمیق خود را از این اقدام دولت آلمان ابراز و اعلام می کند وضعیت این دیپلمات قربانی توطئه معاندین و بدخواهان روابط سازنده تر ایران با آلمان و دیگر کشورهای اروپایی را تا اثبات حقایق و روشن شدن چگونگی این اقدام خبیثانه گروههای تروریستی با عزمی راسخ و از مجاری دیپلماتیک پیگیری خواهد کرد.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان تاکید کرد: پس از خروج غیرقانونی و یکجانبه آمریکا از برجام، مخالفان و دشمنان روابط ایران و اروپا همچون گذشته و این بار در طراحی مزورانه دیگری ضمن دسیسه چینی و سناریوسازی های ابلهانه تلاش های محکوم به شکست خود را در جهت مقابله با شکل گیری دوره جدیدی از همکاری های ایران و اروپا در دوران برجام بدون آمریکا تشدید کردند. ویژگی بارز و منحصربفردِ دوران جدیدِ همکاری های ایران و اروپا که می تواند نقش مهمی در حفظ صلح ، ثبات و امنیت بین المللی، مبارزه با تروریسم و افراط گرایی داشته باشد، مقابله با رویکرد یکجانبه گرایی افسار گریخته برخی از قدرت های مدعی و سلطه طلب و کمک به حرکت رو به رشد جامعه بین المللی به سوی عصر پایان سلطه بی چون و چرای دلار بر اقتصاد جهانی است.
وی تصریح کرد :طبیعی است که شکل گیری چنین نظمی در جهان، به سادگی و بدون هزینه و مخالف و معاند نخواهد بود. بی شک سنگ اندازی ، کارشکنی، ایجاد ابهام و وارد ساختن اتهام و ساختن فضای غبار آلود بر آسمان روابط خارجی ایران در راه تعامل ایران و اروپا را از جنس این مخالفت ها و عداوت ها می دانیم.
این دیپلمات کشورشان در پاسخ به این سووال که برخی معتقدند که واکنش و اقدام ایران در برابر این موضوع دیرهنگام بوده است، اظهار کرد : در این ارتباط از سوی وزارت امور خارجه اقداماتی انجام شده که به زودی اخبار آن اعلام می شود .
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخشی دیگر از گفت وگوی خود با ایسنا در پاسخ به سووال دیگری در مورد نقش آفرینی مخرب برخی گروههای تروریستی ضد جمهوری اسلامی ایران در روابط بین ایران و اروپا اظهارکرد: جریان های ضد ایرانی در کشورهای اروپایی سابقه ای طولانی در فعالیت های تروریستی دارند و طراحی چنین سناریوهایی برای این گروه ها امر چندان دشواری نیست و لذا دولت های اروپایی بهتر است با درایت و دوراندیشی، مانع موفقیت آنها در تخریب روابط تاریخی و رو به رشد ایران و اروپا بویژه در دوران جدید شوند. درک عینی از شرایط موجود ، امری الزامی و هوشیاری بیشتر برخی دولت های اروپایی از آن چه در برهه تاریخی کنونی در صحنه بین المللی در جریان است ، به هوشیاری و هوشمندی بیشتری نیازمند است.